Arhivare mail uri in aplicatia nativa


(Catalin Antofic) #1

Buna ziua. Ma intereseaza modalitatea de a arhiva mail urile pe aplicatia nativa a mac
Multumesc


(Cattus Thraex) #2

Nu înțeleg ce vrei să faci, de fapt, eu mi-am făcut o arhivă pe iCloud, am acolo tot ce consider că trebuie păstrat din e-mailuri.


(Adrian Manea) #3

Cred că vrea să exporte mesajele într-o arhivă locală, offline.

Mail.app exportă în format .mbox (nu tocmai compatibil cu Outlook și nici reciproc) accesînd din bara de meniu Mailbox > Export Mailbox…

Asta după ce ai selectat din bara laterală un cont sau un folder pe care-l vrei exportat.


(Catalin Antofic) #4

Exact asa este. Am o gramada de mail uri pe care tb sa le pastrez in totalitate. Am mutat o parte in folderul Arhiva…dar ca si dimensiune nu se modifica.
In cazul exportului undeva local se poate face cautare in mail-uri arhivate? Ms


(Adrian Manea) #5

Nu cred. Am impresia că sînt tratate ca „un bloc“, motiv pentru care trebuie importate în Mail.app, ca să fie indexate. Dar atunci nu mai salvezi spațiu, dacă asta era ideea…

Poți testa exportînd doar un folder mic și vezi ce și cum faci cu el.

Dacă vrei să fie și „căutabile“, fără să le imporți, orientează-te către o variantă non-nativă, să zic așa, cum ar fi exportul în PDF, asta fiind o aplicație lăudată, precum și asta.


(Cattus Thraex) #6

Păi dacă asta vrei, te duci frumos pe macupdate.com, dai la căutare „mail archive” și ai de unde alege. Cele mai bune sînt comerciale, dai un ban dar stai în față:
https://www.macupdate.com/find/mac/mail%20archive


(Catalin Antofic) #7

Raspunsuri utile.Multumesc de ajutor si promptitudine


(Cattus Thraex) #8

Mai mult nu pot spune, deoarece nu le-am folosit efectiv, am citit diverse recenzii. În general, cu o anume precauție, cu cît vezi mai multe stele pe macupdate.com, cu atît aplicația este mai bună.