Ii o chestie tare interesanta, că… n-am butonul de care zice in tutorialul pe care l-ai pus.
Am apăsat pe celelalte butoane, și le-am ținut câte 10 secunde, dar fără succes.
Ai ultimul EFI pe el? Ca la intrebarea asta n-ai raspuns
Scoate tot afara din el, deconecteaza hard, lasa o singura placuta de memorie (sau2 vezi tu sa nu faca urât ca-i trebuie dual-channel), fa rest SMC de mai multe ori si apoi cupleaza. Pune poze cu EFI instalat sa vad daca il are pe ultimul. Dar nu raspunde peste 3 zile.
Dupa ce scoti si decuplezi tot de pe placa de baza, dai toate cablurile la o parte si faci mai multe poze clare pe care le pui aici
Le-am scos toate, am lăsat 2 și 2 rami la fiecare procesor, am făcut mai multe resturi dar fără rezultat.
Da ala e. Vezi ca ai un EFI nou:
Mac Pro (Mid 2010) MacPro5,1 MP51.007F.B03 (EFI 1.5)
Ii dau deseara update, si te anunt ce / cum / daca s-a rezolvat.
Pentru resetare poti sa-i scoti si bateria 10s. Vezi daca nu cumva bateria e moarta. E baterie normala de 3V
Cine cumpara din-astea ar trebui sa aiba experienta cu ele sau sa se duca la cineva cu experienta.
Oricum google te ajuta daca cauti si elimini tu multe chestii, dupa aceea se pun intrebari
Cu PC-uri am experienta: am inceput cu un 286 si am ajuns la un custom cu 7700k. Dar n-am crezut ca o sa fie atat de complicat cu un Mac
L-am luat dupa ce am vazut cat e de rapid la editare foto comparativ cu un pc cu specificatii asemanatoare.
Am pus intrebari aici, dupa ce am facut cam tot ce am gasit pe forumuri ca se poate face. Am facut o gramada de reseturi, am incercat mai multe placi video, procesoare diferite, rami diferiti, si totusi nu s-a rezolvat.
Singurul lucru pe care nu l-am facut inca e sa ii fac update-ul de care ziceai, si sa schimb bateria.
Dar le fac si pe astea deseara
p.s. Am mai avut un macintosh in '96 dar era alb-negru Pacat ca mi la aruncat o matusa… era fain de tinut ca piesa de istorie
Ei, nu-l descuraja, omul pare a ști destule despre calculatoare. Cu un mac sunt alte reguli și alte norme. Dacă ar fi așa de simplu, atunci s-ar putea instala macOS pe orice PC.
Am amanat instalarea pe dimineata asta, ca imi trezeam vecinii cu ventilatoarele daca-i dadeam update aseara.
Am luat firmware-ul despre care ziceai:
Si cand i-am dat instalare mi-o dat urmatoarea eroare:

Is in impas… Ori am cel mai nou efi (al meu e MP51.0084 fata de cel de pe site MP51.007F) ori ceva nu fac eu bine…
In fine, m-am resemnat: Mac Fans Control ramane the boss… deocamdata.
Bateria ai verificat-o (schimbat)?
La update EFI e trecut la cerinte de sistem ca SO Leopard-ul 10.6.4
Am schimbat bateria de dimineață cu un 2032 (așa scria pe bateria originala).
Cat despre update, să înțeleg că nu îl pot face din cauză că rulez High Sierra?
Asa scrie acolo…
Daca erai din Timisoara veneai cu mac-ul la mine si îl rezolvam.
Poate o sa am ceva nunta pe acolo, si ti-l aduc
Numa’ să nu mă pui de naș
Fi pe pace ca n-am cum, eu sunt doar fotograf