Safari încarcă întîrziat

@Adrian_Manea dezactivează și Adblock. Cineva aici are o problemă asemănătoare, cauzată pare-se de Adblock.

DA! e de la Adblock! L-am instalat și eu și abia acum am reușit să reproduc bug-ul.

1 Like

OK… neașteptat, dar bine că i-am dat de cap, mulțumesc mult!

Se pare că s-a strecurat în versiuni ulterioare, că folosesc extensia de ani de zile.

@tudor, tu ce înlocuitor de AdBlock folosești? Internetul e inutilizabil fără așa ceva. :smiley:

De fapt, foloseam AdBlock Plus. Văd acum că varianta fără “Plus” e de la alt dev.

L.E. Face și aia (Plus și non-Plus) la fel… La fel și Ka-Block.


Off: Ai idee de ce nu se încarcă preview-ul la clipul din Dropbox? E limită de mărime? Văd că are vreo 90MB. Sau la voi se încarcă?

Mamă, dar fără vreun adblocker, întreg Safari se mișcă mult mai bine! Inclusiv ce pune pe TouchBar (favoritele), apar instantaneu.

Poate cu ocazia asta, mă conving să stau fără vreun adblocker o vreme, iar site-urile care au supărător de multe bannere, pur și simplu să nu le mai accesez, în semn de protest. :slight_smile:

Eu nu folosesc adblockere. Informația online costă, cineva trebuie să plătească într-un fel sau altul.

Ai și tu dreptate, iar site-urile serioase au bannere discrete…

Legat de clipul din Dropbox pe care l-am pus: la voi se ïncarcă preview-ul aici? Iar dacă nu, o fi limită de spațiu?

Nu se încarcă filmulețul. Merge când e accesat pe pagina Dropbox, dar aici pe forum nu. Bănuiesc că e o restricție de la Dropbox, ca să nu-și facă lumea clone de YouTube pe cheltuiala lor.

Ia să testăm dacă e mărimea de vină. Unul de 150 kb:

OK, nu merge. Înseamnă că doar imgur e “păgubit”, că poze merg. :slight_smile:

Ce extensii de Safari folosești? Și ce aplicații de sistem? Acestea sînt practic totdeauna cauza unui comportament ciudat/lent al aplicațiilor, în cazul de față Safari.

Somebody stop me! Safari merge mult mai fluid fără adblocker, cum am zis, dar tot am mai pățit-o de vreo 2 ori. :smiley:

Ideea e că folosesc DuckDuckGo ca motor de căutare în bara de adrese și adesea îi dau “bang”-uri, ceea ce face căutarea să pornească cu cîteva zeci de milisecunde mai greu, îmi închipui.

Oricum, AdBlock era de vină (orice adblocker, din cîte am mai testat), asta e clar, mulțumesc încă o dată, Tudor.

1 Like

Ghostery si 1Password in Safari (le-am scos acum pe toate, sa vad daca se mai repeta problema). La login am f.lux, 1Password si Wunderlist.

Vreau să mai adaug, dacă aveți curiozitate, să testați și ultima versiune de Firefox. De vreun an tot îi dau tîrcoale și niciodată nu m-a mulțumit viteza și fluiditatea. Acum, dată fiind problema cu Safari, am zis să-i mai acord o șansă și constat cu bucurie că s-a îmbunătățit chiar mult. Are momente cînd e chiar mai rapid decît Safari.

Și au implementat și un “Reader Mode”, de cîteva versiuni, cu posibilitatea de a extinde textul pe toată pagina, dacă asta doriți.

Și da, merg și adblockere, am luat uBlock Origin. :slight_smile:

Nu știu dacă sînt motive suficiente să vă schimbați browser-ul, dar eu am decis să folosesc o vreme Firefox ca browser implicit, dat fiind că nu am ceva care să mă lege strict de Safari. De Chrome nici nu mai vorbesc.

Suspicionez acel Ghostery.
P.S. Să ne spui cum stă treaba, ca să vedem dacă este într-adevăr cum bănuiesc.

Probabil că am ales soluția extremă, dar am cumpărat 1blocker. Motivele mele au fost:

  • Netul e chiar inutilizabil fără adblockere! Nu intru pe nu știu ce coclauri, dar majoritatea paginilor de știri românești sînt PLINE de reclame. Și hai, un banner îl mai ascunzi, dar cînd intră un pop-up sau e ditamai bucata, cu un videoclip, ce te faci? Pînă și site-ul tvrplus e ciumat cu așa ceva (sau nu trebuia să mă mir? :slight_smile: ). Pe alea de YouTube poate că le tolerez (în sensul că le înțeleg rostul), dar, repet, nu puteam citi aproape nicio știre fără Reader mode sau efectiv să mă strecor printre bannere, animații și videoclipuri.
  • Firefox e foarte bun, îmi mențin părerea, dar, cum discutam cu un prieten care avea o altă plîngere despre Chrome (că nu i se păstrează ferestrele deschise în mai multe desktop-uri, după restart), cred din ce în ce mai puternic în aplicații și, în general, soluții native. Apple n-o să dea niciodată același acces aplicațiilor terțe la “core technologies” și alte soluții proprii. Și e normal să fie așa, cu toții o fac la fel. De aceea, Firefox va străluci [doar] pe Linux, Safari [doar] pe macOS și exemplele pot continua. Cîtă vreme nu ești dispus la workarounds sau să stai să modifici tu componente open source, soluția nativă e cea mai bună. După părerea și gustul meu. E motivul pentru care folosesc și Mail.app, iWork sau Nisus, BBEdit, iBooks ș.a.m.d.
  • Blochează elemente înainte de a se încărca, ceea ce ajută la viteză și baterie.
  • Are și versiune de iOS, care se sincronizează cu cea de macOS la filtre.
  • Blochează mult mai mult decît reclame, dacă ai nevoie (acel anunț de cookies, site-uri XXX, widget-uri de socializare, panouri de comentarii ș.a.)

Ce-i lipsește e o “țintă”, să poți alege manual ce element să-ți blocheze. Cu ceva cunoștințe de programare web, se poate face un filtru personalizat. Dar probabil vor adăuga în curînd și asta, fiind o caracteristică destul de des întîlnită la alte blockere.

1blocker folosește tehnologia specifică Safari WebKit, există un API de content blocking, e via MAS, deci e aprobat de Apple, deși face o treabă „extremă“, care s-ar putea zice că alterează interacțiunea utilizatorului cu componente de sistem, dar e OK.

Iar dezvoltatorul e foarte activ, deschis și primește feedback bucuros și eficient.

Și da, mi-a rezolvat problema cu întîrzierea. Asta după ce am mai testat și alte adblockere, fără succes. :slight_smile:

Cornel, poate e o soluție și pentru tine, dacă te deranjează suficient de tare ce face Safari?

Nu zic, e clar că sînt și unele bug-uri prin Safari, nu tot timpul găsesc comportamentul așteptat. Dar, din motivele de mai sus, mi s-a părut potrivit să-l cumpăr.

P.S. Din site-urile pe care le încarc des și la foc automat (adevarul, facebook, youtube, brightside, rgc, macforum), la tab-ul cu MacForum e cel mai probabil să se întîmple întîrzierea. :smiley:

1 Like

Dacă asta nu aduce alte necazuri, e bine. Eu nu mai pun extensii în Safari, aproape toate făceau necazuri ulterior. Acum am doar 3, Zotero, iShopper (foarte util, afișează automat alte locuri de unde poți cumpăra un anume produs) și Instapaper.

Eu am o problemă mai veche cu Safari, care persistă: Safari prefetching (soluția descrisă acolo merge temporar), motiv pentru care am fost nevoit să renunț la el și să folosesc Chrome. Firefox îmi pare mult mai greoi în mișcări, atât pe macOS, cât și pe Windows 10. Nu sunt fan Google, dar Chrome este pentru mine alegerea optimă. Poate cândva, când o să am timp, voi reinstalat complet sistemul de operare pe Macbook și atunci voi rezolva problema.

1 Like

Incercati Brave: https://brave.com/

I’m going emacs style:

Am găsit și iconiță potrivită pentru aplicație:

1 Like

Arată frumos forumul în mod text, perfect citibil! :thumbsup: