Rog ajutor încărcător Magsafe 1, 85W

Salutare și aici (spun și aici pentru că, deși pe mulți vă cunosc de la înființarea Macuser, de forumul ăsta n-am știut) și bine v-am găsit.
Vă scriu în legătură cu alimentatorul din titlu. Pe scurt, am un MBP middle 2007 (Santa Rosa, cred) pe care încerc să-l readuc printre noi (e nefolosit de, cred, vreo zece ani). M-ar ajuta însă să știu dacă mai boot-ează și pentru asta am nevoie de un alimentator magsafe. 1. Dacă se poate un bucureștean lipsi de unul, pentru două -trei zile, m-ar ajuta imens. Pot plăti această generozitate în cărți, bere, bani, că distanțare avem destulă.

Am de 60 W, pt test ar fi suficient și ăsta. Înțeleg că ai un MBP de 15-17 inci. Trimite-mi mesaj privat și vedem cum facem. Dacă nu a mers atâția ani, cert bateria va trebui schimbată cu una nouă, n-ar fi un cap de lume, ar costa pe la 300–400 lei, probabil.

Dragă Cattus, mulțam de răspuns. E versiunea de 15 inci.
Din păcate, nu funcționează cu cel de 60W (am unul de la un MBP de 13 inci), spre nemărginită frustrare (abia ce-i pusesem un SSD și credeam că va merge). Bateria e dusă pe pustii: s-a și umflat nițel. O să-i iau alta, dacă constat că funcționează cu încărcătorul conectat.

Posibil… Ia-o treptat. Pe olx vei găsi un încărcător de 85 w…

De-aia am apelat la ajutorul comunitar, ca să evit o cheltuială inutilă.
Macul ar fi încă ok pentru editare de documente, ar putea să-l folosească cineva, e păcat să-l dau la cutia de masă uscată.
Așadar, rugăciunea de încărcător e încă valabilă.

Dacă mai ai cel puțin o jucărie care are nevoie de magsafe nu e inutilă, eu am două în plus, să fie. Am rămas odată fără încărcător și, de atunci, aplic suflatul în iaurt. Unul de 85 W merge la orice.

Cu acest gînd în cap mi-am pierdut răbdarea ș-am comandat de pe Okazii unul „compatibil, în țiplă”. Vedem ce iese. Închid, așadar, jelania.

Există și un adaptor care permite să folosești un magsafe pe USB-C, am și eu, să fie, deși e doar un singur MBP cu USB-C în familie.

Am reușit, merge, scriu chiar de pe el.
Problema e că nu funcționează cîteva taste (noroc cu tastatura virtuală) - o să iau un topcase de pe OLX.
Întrebarea e: pentre cei cu astfel de pasiuni, ați dat de vreun loc de unde se pot cumpăra baterii ok pentru astfel de scule bătrîioare? Bateria lui s-a umflat și n-aș mai risca s-o pun înapoi.

Sunt mulți care vând acuma baterii. Eu am luat ultime de la
https://www.batteryupgrade.ro
Am luat și de pe amazon.co.uk (aveau atunci cele mai bune prețuri)
P.S.
https://www.ifixit.com/Device/MacBook_Pro_15"_Core_2_Duo_Models_A1226_and_A1260

Mulțumesc, Cattus. Am găsit pînă la urmă ceva convenabil pe la 5200 miliamperi (230 lei) pe generoasa piață online de la noi. Tastatura… m-a salvat sfîntul OLX cu un Topcase. Rămîne să-i găsesc o baretă de 4 gb ram (acum are 3 Gb), probabil tot pe OLX, și e, printre sughițuri și hîcuri pe Youtube, as good as new.

Bravo… Dacă la ăi 230 lei e OK, super. Tastatura la fel… Aș zice că te invidiez, eu am un model MBP 2012 produs în 2014. Dar am și un PowerBook 12 inci din 2004… super jucărie.

Mulțumesc frumos. Nu știu însă cum am folosit așa ceva doi ani la rînd la vremea aia (2008-2009).
Pe vremea asta stă cu ventilatorul în 6184 de turații, 90 de grade temperatura procesorului, îmi dă impresia că faci ouă pe el la cît de încins e. A venit și bateria. Avea 23 de procente care s-au descărcat realmente în două minute. Am pus laptopul la încărcat. (văd că a scăzut temperatura la media de dinainte să pun bateria: 65 de grade)
Screen Shot 2020-06-30 at 11.46.56

După ce reinstalezi sistemul, durează un pic să-și indexeze, se cam încinge, a doua zi însă sau în aceeași zi mai târziu, dacă ai fost matinal, trebuie să-și revină. La 96% pare o baterie foarte bună.