Macbook air- se incalzeste puternic atunci cand joc jocuri online

Salutare! Revin cu o curiozitate… macbook air-ul meu se incalzeste foarte rau cand joc jocuri gen agario sau pool 8 miniclip… Pornesc coolerele alea ale lui si o tin asa pornite mult si bine. In afara de momentele inc are joc joculetele astea, laptopul e mereu rece si silentios.

E normal? am mai avut laptopuri care se incalzeau, insa atunci cand jucam jocuri gen world of warcraft, counter-strike. Probabil ca daca as pune World of Warcraft pe air, ar lua foc.

Ce parere aveti? (opinii, de preferat, din partea celor care detin un model de macbook air 2015). Ms !

Cît de tare se încălzește? Instalează smcfancontrol dacă nu ai deja ceva similar și urmărește. 80-90 grade e normal dacă e ceva intensiv. Nu știu de jocurile de care zici, dar dacă se bazează pe Flash, mănîncă mult. Mie îmi urca temperatura peste 80 grade și cînd vedeam un rezumat video al unui meci NBA în Chrome (fiindcă nu am Flash).

Dar pe MBP 2012 m-am jucat NBA 2k14, cu ventilatoarele date manual (din smcfancontrol) la 6000 rpm și tot era pe la 80-85 grade.

Unele aplicații, jocurile fiind ceva tipic, cer resurse și se încălzește tare, da. Vezi ce spune și Adrian.

nu am niciun program de monitorizare. Jocurile de care spun, da, folosesc flash. Eu tot in chrome le-am juacat pentru ca nici eu nu am flash.

Instalează smcfancontrol, cum am spus. Dacă se menține în zona 80-85 grade, e acceptabil. Eventual dă tu ventilatorul la 5-6000 RPM, dacă vrei și joacă-te liniștit. Eu așa am făcut. :slight_smile:

Oricum Mac-urile au ceva protecție și se sting automat pe la 100-110 grade, înainte de a le dăuna.

1 Like

Eu folosesc: Macs Fan Control. Îl țin (în bara de sus) să-mi arate temperatura CPU Core 2 și turația ventilatorului, cu limitele între 50 și 80 grade C. Adică până la 50 grade C, ventilatorul este la minim (~1200 RPM), după aia începe să urce până la 80 grade C, când ajunge la maxim (~5500-6000 RPM).

Fac asta pentru că mi se pare mult prea conservator controlul default. Lasă prea mult procesorul să se încălzească (atât ca temperatură, cât și ca timp) până să crească viteza cooler-elor. Folosesc programul din 2013, de când am cumpărat laptopul de nou, fără nicio problemă.

Știu că procesoarele astea pot ajunge fără probleme la 105-110 grade C (pe site-ul Intel se găsesc toate informațiile dacă știi exact procesorul), dar probleme pot apărea de la variații de temperatură mari, bruște și repetate. În loc să las crească temperatura procesorului la 90 C timp de 2 minute până să urce brusc coolerul la 6000 RPM și să-l coboare la 80C, prefer că atunci când a trecut de 50 C coolerul să-și crească turația proporțional și să crească odată cu temperatura până la 80C.

Acelasi lucru il patesc si eu pe mbp cand joc pe steam jocuri de genul team fortress 2 care nu cere resurse si din ce am inteles este normal sa se incalzeasca asa tare in plus gasesti pe net net multe dicutii legate de jocuri-flash .

1 Like