Dock thunderbolt 2

Salutare ! Sunt utilizatori pe grup care au utilizat dock station pe macbook cu thunderbolt 2 ? (respectiv, eu detin macbook pro 2013 late).

Am nevoie de 1 port Lan si 2-3 porturi Usb 3.0. Deocamdata o pot rezolva prin adaptor tb2->lan + swith usb, dar e incomod si e foarte intortochiat. Mi-ar place sa am acces la toate porturile printr-un singur cablu.
Am gasit o droaie de dock-uri thunderbolt 3 cu diverse configuratii, dar dock-uri tb2 foarte putine. Daca aveti idee unde as putea gasi asa ceva in tara ?
Rog utilizatorii care au folosit asa ceva, pe baza experientei lor sa faca o recomandare.
Merci !

Vei găsi, probabil, pe amazon.co.uk (cele mai bune prețuri, cred) sau amazon.de. Vezi ce firme livrează și în România. Posibil să găsești și pe olx.ro. Eu am vrut să-mi comand așa ceva, dar era cam scump și nu era ceva necesar ca să fiu fericit. DAt fiindcă că s-a trecut la USB-C/ThB 3 (4 deja pe ultimele macuri), sigur că sunt deja destul de rare.
P.S. M-am uitat pe amazon și văd că s-a trecut masiv pe ThB 3, nu văd niciun docking station pt ThB2. În acest caz, eBay sau olx ar fi soluția. O soluție ar fi, da, un cablu adaptor ThB 2 la Thb3/USB-C (am și eu unul) + docking ThB3. Varianta lasă deschisă portița pt un nou mac care va avea USB-C.
P.S.2. N-ar fi oare mai simplu ca la acel cablu eth să legi un router wi-fi? Sau e ceva ce-mi scapă?

1 Like

Da, m-am uitat mai atent: îți sugerez să iei un docking station USB-C + cablu adaptor Thb2 la USB-C/ThB3 Asta dacă ții neapărat, aș zice că ai soluții mai elegante și mai simple și mai ieftine decât ce spui.

1 Like

Merci tare mult pentru recomandări ! Am nevoie de portul Lan pentru a conecta un mixer audio digital, și a trimite piste audio in/out iar asta se poate face doar cablat.
M-am gândit și eu la varianta cu adaptor USB-C-ThB3–>ThB2, dar eram sceptic dacă va funcționa. Ideea e că tot echipamentul pe care îl folosesc e instalat într-un rack și ar fi mult mai convenabil un dock sa înlocuiască toate porturile.
Pe reddit am văzut adineauri postări ale utilizatorilor încercând exact această legatură prin adaptor către dock thb3 și pare să funcționeze de minune.
O să mă ghidez către un dock thb3.
Merci mult de ajutor ! Stimă!

Păi trebuie să meargă și, pe secvența dată, nu ai altă soluție: se pare că dock-urile ThB2 au ieșit de la vânzare ca scule noi, posibil să găsești s.h. Adaptorul ăla nu e chiar ieftin, eu mi-am luat unul de pe olx.

1 Like

După părerea mea, chiar dacă ai mai găsi un dock ThB2, tot spre unul ThB/USB-C ar trebui să te orientezi, dacă ai nevoie neapărat de așa ceva. Mai devreme sau mai târziu, vei vinde acest MBP și vei lua unul nou sau unul mai nou, de după 2016, toate vin cu USB-C, deci vei putea folosi dock-ul cu o generație mai nouă.
Dacă actualul MBP este bun și funcțional, încă îl poți vinde rezonabil. Eu tocmai mi-am vândut un MBP 2012, funcționa și arăta foarte bine, dar mi-am zis că e timpul pt o generație mai nouă, aștept să pice ceva mai nou, nu e singurul calculator al meu, deci nu rămân în pană. Am văzut pe olx ceva rezonabil, de ex. ăsta. Dacă e cum îl descrie, mi se pare un preț foarte bun. Pe al tău l-ai putea plasa undeva pe la 1200 lei, poate un pic mai mult, depinde de detalii: starea bateriei, RAM, capacitate SSD etc…

1 Like

Uite peste ce am dat.
Sau ăsta, mai baban, dar și mai scump.

1 Like
  1. Ai gasit pana la urma un docking station Thunderbolt 2 pe undeva second hand ?
  2. Sau ai reusit cu un docking station Thunderbolt 3 si inca un cablu adaptor Thunderbolt 2 - Thunderbolt 3 ?

Salut ! Am gasit in acea perioada un Caldigit Thunderbolt 2 la pret bun pe ebay (dar nu livrau in Romania), asa ca am renuntat la idee. Intre timp am facut un upgrade la macbook cu porturi Thunderbolt 3.
Totusi, cred ca cea mai buna varianta e dock Thunderbolt 3 + adaptor

La ora actuală evident da, deoarece nimeni nu se mai întoarce la era anterioară de periferice.