Chat topic vol. 3

Probabil, da’ mi s-a părut foarte tare asta :smiley:

macOS a fost totdeauna un sistem foarte tare. Și iOS este un sistem excelent, dar pt aparate cu ecrane de 3.5–6, hai 7 inci. Mai sus de asta, nu mai ține, un iPad de 9 inci + are nevoie de macOS deja sau, cum să spun, de un iOS pro „pe bune”.

Fie Cmd+D, sau Option/Alt + Drag undeva alaturi pe desktop.

Da, asta este de pe vremea macos-ului clasic, cred.

Da, este de pe vremea sistemului 7.x, cred. Nu știu dacă funcționa și pe sisteme anterioare.

Ei, na… nici eu nu mai țin minte, nici nu știu dacă am folosit efectiv sistemul 6.x, cred că da, o vreme, pe acele Macintosh classic cu ecran de 8 inci.

Applea lansat un iPad „normal”, dar compatibil cu creionul, pe zona edu.

Da, la asta mă uitam acum. Catalogul actual de iPad-uri conține iPad (ăsta), iPad Pro (în două mărimi) și mini.

Aha, deci noutatea e că de acum încolo și iPad-urile alea normale, de 9,7", oferă suport pentru Pencil. Numai pe iPad Mini nu poți scrie cu creionul.

Era și timpul. După părerea mea, niciun iPad „pro” nu e pro, de fapt. Nu cred că mai țin șmecheriile astea cu folosirea cozii „pro” oricum și oriunde. În afară de iMac Pro și, concesiv, nMBP touchbar, Apple nu prea mai face scule pro.
Altfel, iPadul ăla e mișto, dacă mi l-ar aduce cineva din State, ar fi doar 1300 lei varianta entry.
P.S. ȘI creionu ăsta de la Logitech e mișto.

Apple a pus în vînzare și accesoriile space gray care se vînd cu iMac Pro.

Mouse-ul costă cu $20 mai mult decît cel alb. :smiley:

Cel mai important lucru este că suita iWork are un update ( se pare) semnificativ. Mie mi-a plăcut cum a evoluat suita asta, mă refer – mai ales – la Pages, Keynote folosesc rar, la vreo conferință. După căderea bruscă, când au făcut și versiunea de iOS, acum a devenit tot mai bună și mai coerentă. Nu m-a convins să trec de la Nisus la Pages, dar e de bine. Apropo, Nisus vine cu un upgrade semnificativ în săptămânile viitoare, au ajuns la un beta 24, s-a muncit din greu, testez și eu pt ei, oricum o folosesc.

:smile: La fel de plat și incomod, nu?

Mie-mi place Magic Mouse. După ce m-am obișnuit cu suprafața aia multitouch, mi-e tare greu să mă întorc la altceva. Numai Mighty Mouse cu biluță e comparabil la naturalețea mișcării cursorului.

Mie mi-ar plăcea un Magic Mouse cu fir. Să uit de baterie. Sau să fi avut mufa de încărcare în așa fel să fie utilizabil în timpul încărcării. Poate fi și roz. :slight_smile:

Dacă ai baterii de calitate sau acumulatori (relativ) noi nu cred că bateria ar fi o problemă.

Bateria chiar nu e o problemă la Magic Mouse. Ține foarte mult și se încarcă repede. Mi s-a părut și mie aiurea faptul că nu poți să-l folosești cât timp se încarcă, dar în practică m-am convins că nu mă deranjează absolut deloc. Sistemul mă anunță din timp atunci când bateria e aproape descărcată. Așa că îl pun la încărcat seara sau într-o pauză din timpul zilei. N-am rămas niciodată cu el descărcat.

1 Like

Adevărul e că e plăcut cu atingerea, da’ e incomod de ținut. Și greu, eu îl am pe-ăla pe baterii. Și are și fițe, probabil e defect că se tot deconectează.

7 ani! Cine-ar fi crezut că un sistem se poate „mișca” așa de bine după atât timp!?
Drept e că a primit ceva upgrade de SSD și memorie

26

1 Like

Vă cred pe cuvânt. Eu am încă versiunea 1. Funcționează perfect, dar am renunțat la el, exact pentru baterii, care aveau prostul obicei să dea semnal că se termină, atunci când eram în flow. Mi-am cumpărat o tabletă de la Wacom și o folosesc ca și tabletă, dar și ca touchpad. Este pe fir, am scăpat de o grijă. Suplimentar mai am un Apple Mouse pe fir.