Chat topic vol. 3

Mi-am reconfigurat rețeaua de acasă cu printer server și disc extern de backup familial. Ieri mi-am luat un mini 2006 + tastatură Apple + mouse Apple cu 300 de lei. Am repus de la zero Snow Leopard, maxim suportat; l-am legat permanent la televizor pe HDMI #2, am făcut toate update-urile de bază, am pus imprimanta laser a/n HP și cea color Canon 7010C plus un disc extern pt backup familial. Am pus jucăria să nu doarmă niciodată.
Deocamdată, mi-am scos Apple TV, pe care nu-l prea foloseam oricum, dar îl voi repune. Un mini vechi mi se pare că acoperă mai multe opțiuni decât un router wi-fi Apple Extreme. De ex., imprimanta laser color Canon nu merge conectată la router, dar merge pusă la acest mini și apoi activat print share. Canon ăsta nu merge în High Sierra conectată direct la calculator, dar merge conectată la acest mini din 2006, apoi alegând „generic postscript driver” la reactivarea ei în High Sierra! Cool!
Concluzia: dacă aveți vreun mac mai vechi prin casă, nu-l aruncați. Un mini este ideal în loc de wi-fi router, este un print server mai bun + poți face cu el și altceva, de ex. să te uiți pe net la un film ori la un program TV pe care nu-l poți urmări pe cablu.