Salut,
Astea sunt setarile din serverul SAMBA, versiune 4.9.1 instalat pe CentOS Linux 7.7.1908 cu Virtualmin 6.08.gpl. Ca sa ma conectez foloseam GO-> Connect to server si completam in acea casuta utilizatorul: user@numedomeniu.ro apoi parola
Am incercat in mai multe metode, gandindu-ma ca se completeaza datele altfel, gen: numedomeniu\numeuser sau numedomeniu/numeuser sau numedomeniu\numeuser@numedomeniu.ro sau numedomeniu/numeuser@numedomeniu.ro inclusiv cu adresa smb sau cifs
Am stat 2 ore cu un baiat de la IT. Nu a vrut neam.
#See smb.conf.example for a more detailed config file or
#read the smb.conf manpage.
#Run 'testparm' to verify the config is correct after
#you modified it.
#[global]
#log file = /var/log/samba/log.%m
#debug level = 10
#read raw = no
#write raw = no
#max log size = 50
[global]
log file = /var/log/samba/log.%m
read raw = no
write raw = no
passwd chat = Enter\snew\s\spassword:* %n\n Retype\snew\s\spassword:* %n\n password\supdated\ssuccessfully .
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
map to guest = bad user
encrypt passwords = true
winbind use default domain = no
passwd program = /usr/bin/passwd %u
passdb backend = tdbsam
allow insecure wide links = yes
dns proxy = no
netbios name = VISIO
netbios aliases = VISIO
server string = %h server (Samba, Ubuntu)
unix password sync = yes
workgroup = WORKGROUP
os level = 20
#security = user
panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
usershare allow guests = no
max log size = 1000
pam password change = yes
debug level = 10
[homes]
browseable = no
comment = Home Directories
valid users = %S, %D%w%S
writable = yes
inherit acls = Yes
[printers]
comment = All Printers
path = /var/tmp
printable = Yes
create mask = 0600
browseable = No
[print$]
comment = Printer Drivers
path = /var/lib/samba/drivers
write list = @printadmin root
force group = @printadmin
create mask = 0664
directory mask = 0775
[0.0_BV102VIS]
browseable = no
comment = SISTEM BV102
writeable = yes
wide links = no
path = /home/server4.***.ro/share/0.0_SISTEM_BV102
force group = server4
Mi-a fost greu sa cred ca setarile serverului sunt de vina din moment ce masinile pe WINDOWS se pot conecta fara probleme. Cu referinta la directia la scroll, da, debifasem optiunea “natural” dar functionau gesturile invers pe trackpad (se debifa automat si acolo, am crezut ca asa trebuie sa faca). Oricum multumesc pentru raspunsuri, dar din pacate acum este prea tarziu, l-am returnat aseara si re-analizez problema dupa ce se linistesc si un pic lucrurile prin tara.
Indiferent, de la un laptop de peste 11K RON, parca iti doresti ca totul sa functioneze pe masura si din prima. ce-i drept nu este vina APPLE de setarile serverului SAMBA, dar nici sa se incinga la primul excel nu regasesc normal, nici fluiditatea lipsa a lui Outlook nu mi se parea normala si nici crash-urile lui Finder (am avut 3) manifestandu-se prin lipsa aparitiei barei de sus, reusind sa scap doar prin Force Quit.
Imi doream ceva rapid si fara erorile de care ma lovesc in WINDOWS, dar ori s-au aliniat stelele prost zilele astea pentru mine si am nimerit si un mouse prost care sacada la care a contribuit si proasta optimizare pentru pachetul office, ori nu este macbook-ul optimizat pentru acest tip de operatiuni si este mai bun pentru editare video, habar nu am, ideea este ca decat sa raman cu o boxa buna de atatia bani pe acasa, am preferat sa-l returnez in stare perfecta si sa mai fac o incercare peste o luna de zile cand o sa imi acord mai mult timp pentru el.
Totusi m-ai facut curios, din moment ce functioneaza SAMBA pentru tine, reusesti sa editezi fisierele direct din el sau le descarca pe HDD si apoi faci editarea? Ca daca nu functioneaza asa cum functioneaza pe WINDOWS, renunt la idee complet si ma orientez catre o masina mai buna dar pe lesinatura de WINDOWS. Pacat de ecosistem, imi place cum este gandit, mi-l doream. ![]()
Multumesc pentru timpul acordat.
Succes