A apărut Office 2016 Preview pentru Mac

Cred că e buluc la descărcat, merge greu, adică nu merge descărcarea. Nu cred că va fi gratuit, doar dacă există vreun acord între Apple și MS. pt windows e logic, e OS-ul lor, după cum multe aplicațiile Apple sînt gratuite în OS X.

Nu cred că va fi gratuit, mai ales din moment ce au noul sistem de abonamente lunare, implementat în ultimul timp. Acum că Windows 10 va fi gratuit, trebuie să câștige și Microsoft bani din ceva, nu?

Nici eu nu cred că va fi gratuit, doar ziceam așa. De acord cu argumentul lui @Claudiu, sistemul de abonamente e proaspăt și pare că merge bine, n-au niciun motiv să facă o asemenea pomană.

Și iată, cînd am revenit pe pagină și am văzut comentariul tău, am constatat apoi că mi-a murit și mie descărcarea, la 1.57 GB…

Am încercat Word. Îmi place cum arată, e curat și elegant.

Ce nu-mi place e că nici acum nu au implementat o chestie care mie-mi trebuie: posibilitatea de a salva teme grafice cu fonturile și culorile la alegerea mea. Poți alege din temele predefinite, dar nu poți crea și salva combinații noi de fonturi sau culori.

PowerPoint se mișcă mult mai bine în comparație cu v2011. Înainte aveam mereu probleme la mutarea obiectelor cu mausul. Acum totul e instantaneu.

Offtopic, nu mă pot abține: Eu, @Cattus_Thraex (și probabil și alții) ne plîngem că nu ne merg download-urile și tu, @tudor, deja vii cu micro-recenzii și păreri asupra noii suite. Deja vu? :smile:

Bietul meu ADSL, o fi având fir direct cu serverele Microsoft… :smiley:

Merge atât de bine sistemul de abonamente încât m-au prostit^Wconvins și pe mine să plătesc o perioadă (cred că au fost primii bani pe care i-am dat lui Microsoft). Partea bună este că dacă expiră abonamentul, poți folosi în continuare suita în read-only mode și cum acasă nu prea am de compus documente în Word, îmi convine de minune. Când am totuși ceva de lucru, plătesc pentru o lună, e un preț decent.

S-au schimbat multe la Microsfot în ultimul timp, de când cu noul CEO.

Am mai săpat puțin pe tema asta și situația stă în felul următor:

  • PowerPoint poate salva teme de culori, care apoi pot fi folosite și în Word. Merge și așa.

  • Temele de fonturi pot fi create folosind metoda descrisă aici, o șmecherie care mergea și în v2011. Singura diferență e că în versiunea nouă fișierele XML se găsesc în alte directoare.

L-am descărcat și eu, în final. Ce pot să spun este că e mult mai curat și pur și simplu mai frumos, se integrează mai bine în interfața sistemului.

În ce privește funcționalitatea, nu am documente sofisticate de deschis și nici nu am cerințe deosebite. Acolo, niște pagini cu antet, un cuprins, cîteva hyperlinks și cam atît, lucruri pe care le făcea cu brio din 2011.

Ce îmi mai place este că au împăcat mai bine varianta de Windows cu cea de OS X în ce privește interfața și meniurile. Pentru faptul că OS X se bazează mai mult pe meniul contextual decît Windows, am constatat în Office 2011 că unele funcții care în Windows erau în Ribbon, în OS X erau sus în meniu. Acum pare că Ribbon-ul și toolbar-ul sînt mai înfrățite pe cele două sisteme.

Deci sînt mulțumit, îmi place. Sper să vină gratuit pentru abonații 365, chiar și cei cu edu, ca mine :slight_smile: Chiar de nu, aș fi dispus să plătesc o mică diferență.

Ce am remarcat, dacă contează, este că în Launchpad mi-a înlocuit suita 2011. În folderul din Launchpad unde aveam tot Office 2011, acum W, X, P sînt cele noi. Însă în folderul Applications e cum trebuie, adică dosarul Office 2011 cu cele vechi și astea noi în afară (probabil de-aia s-au suprapus în Lauchpad).

Așa a făcut și la mine,

Un review al celor de la Ars Technica.

Cam pe la ora 14.00 azi viteza s-a mărit și l-am descărcat. Am ochit rapid un document, l-am deschis, pare OK, curat, intuitiv.

Rectificare: Office folosește un corector românesc propriu, nu cel instalat în sistemul de operare. E mai bine așa, că nu toată lumea știe șmecheria cu instalarea fișierelor din OpenOffice.

Bine că îl are din oficiu și nu trebuie instalat separat.

Au aparut ceva update-uri. Autoupdate, Outlook si Excel. http://support.microsoft.com/en-us/kb/3048177

La mine Outlook a început să crape cam mult în ultimul timp.

Azi a mai fost un update, atat Word cat si Excel merg foarte incet acum. Astepti pana creste barba. Dar in schimb a reaparut functia “Draw Table” complet functionala in Word. Folosesc mult tabele ciudate, iar functia asta face Word-ul de neinlocuit pentru mine.

Mda, ca de obicei, la fiecare update de Office 2016 trebuie să descarc ditamai namila de 2 GB. Ăștia de la Microsoft n-au auzit de update-uri „delta”?

Eu nu înțeleg o chestie: am descărcat și eu preview-ul acela gratuit. E drept că nu am mai făcut un update de ceva vreme, acum am 15.13.1 (150807), dar e în continuare gratuit. L-am descărcat de la Microsoft când s-a lansat programul de preview gratuit și nu i-am făcut nici o șmecherie (crack), continuă să funcționeze fără să-mi ceară să-l cumpăr.