Vreau sa-mi cumpar macbook pro

Am specifiat ca vreau modelul de MBP 13 inch din 2015.

Acel model încă se fabrică, deci nu văd de ce nu l-ai găsi.

pana la urma mi-am luat un macbook air.
acest laptop are deja un numar de 2 cicluri, asa e deobicei cand cumperi un laptop nou nout? iar aceste cicluri cand se fac? atunci cand inchizi laptopu prin shut down? sau in general cand ii inchizi clapeta si il lasi mai mult inchis, sincer chiar nu stiu.

Ciclurile de incarcare se fac cand pui aparatul la incarcat. Nu e mare problema ca are cicluri de incarcare, mai ales ca sunt doar 2. Ideea e sa vezi cand s-a produs aparatul si care e sanatatea bateriei. Astea se pot afla cu aplicatia Coconut battery sau din Sistem Report.
Ciclurile de incarcare e bine sa se faca in formula 100% pana la 0% (sau foarte aproape). Cam o data pe luna e bine sa functioneze pe baterie pana se inchide, se lasa inca cam 2 ore descarcat si apoi se incarca pana la 100%, se tine inca vreo 2 ore cu incarcatorul cuplat.

multumesc frumos.

2 cicluri ar însemna testul făcut în fabrică ori, poate, s-a folosit un pic în magazin pt test. Pune coconut battery pt a urmări starea bateriei, dacă peste un an vei avea, să zicem, 94 % din capacitatea de fabrică stai foarte bine. Dacă a picat sub 80 %, ar putea fi alertă, deoarece ieși din garanție și s-ar putea să ai o baterie proastă.

Cred ca am o baterie proasta. Acum 20 de minute am deschis laptopu si era ecranu negru, nu mi am dat seama cum sa-l aprind, pentru ca nu mergea nicicum.
Am dat pe luminozitate la maxim si atunci s-a aprins. I-am dat o repornire ca nu puteam sa stau asa cu el. Acum e ok.
Am dat un search pe google si am gasit in arhiva forumului de aici, unde cineva avea problema asemanatoare, deci da… bateria e nasoala. Deja la Design capacity imi spune 99.5, iar adineauri era 99.6 %. Iar problema cu luminozitatea, ca face jocuri in timp ce scri sau umbli pe laptop, este si la mine. Ce e de facut in cazul asta ?

Si tot vad ca oscileaza de la 99.6 la 99.5 apoi a fost 99.4 si acum 99.3 , ma sperie :joy:

Ei, hai, cum să fie bateria proastă dacă arată 99.x % !!! sigur că oscilează ușor cu 0,1 % în jurul unei valori…
Eu nu pricep din acest text care este problema, de fapt?

Credeam ca asta e o problema, adica adineauri era 99.1% si ma gandeam ca o sa cedeze detot si o sa scada si mai rau.
O mica problema ar fi ca in timp ce umblu pe laptop, imi creste sau imi scade brusc luminozitatea. Acum cand l am deschis m am trezit cu ecranu negru si a trebuit sa dau la maxim luminozitatea ca sa vad ecranu si daca scadeam cu un puncticel la lumina deja era negru. Adica eu cred ca e o mica problema si mi e teama sa nu mai faca la fel.

Aia cu luminozitatea pare a fi o problemă. Bateria te-ar putea îngrijora dacă, să zicem, în decurs de 6 luni, pică de la 99.x % la, tot să zicem, la 80 %, așa ceva ar trebui să se producă în cel puțin 2 ani, dacă nu 3–4 ani. Eu am avut 2–3 baterii care au picat sub 75% după 4–5 ani, astea da baterii.
Tu ai un mac nou, da? Deci va fi în garanție încă aproape un an. Folosește-l normal spre intens și, dacă ceva devine nasol permanent, exploatezi garanția, nu? Chestia aia cu luminozitatea nu mi-e clară, ești sigură că nu apeși tu pe butoane?

Nu apas pe butoane. Chiar aseara la film mi a scazut intensitatea luminii in timp ce ma uitam si nu atingeam deloc tastatura. E ca si cum se regleaza lumina cum vrea ea. Doar ca pe mine ma deranjeaza sa fie prea tare sau prea incet.
Nu se intampla mereu , ci cand ii vine lui pe chelie.
Uite aici am citit eu, si de aici am dedus ca e bateria ar fi nasoala.

Există o setare automată care ține de „ambient light”, dacă e multă lumină în cameră sau e zi cu soare intens, luminozitatea crește automat, scade automat dacă e întuneric în cameră.
Posibil să fie ceva defect la ambient light sensor, dacă spui că pică așa, nitam-nisam.
Există o setare în acest sens în preferințele de sistem / system preferences.

Exact acum cand citeam a mai crescut luminozitatea. Verific acum .

Eu mi-am pus sa mi reglez singura luminozitatea, deci nu ar trebui sa faca figuri, dar vad ca face din cand in cand.

Dacă ai dubii, te duci cu el la iStyle ori la Noumax și le spui necazul. Fiind nou, ai destul timp să exploatezi garanția.

Aia era chestia, ca eu bifasem sa se regleze automat :joy: si am inteles ca o reglez eu, doamne.
Multumesc frumos, acum e in regula :rofl:.

Bun, deci pt azi bifez o faptă bună, Buddha mă va primi în brațele sale.

1 Like

@floxiii4 - nu-ți face atâtea griji - mai ales că l-ai luat de nou, savurează-l și dacă ceva nu se întâmplă exact cum te aștepți nu-i neapărat un motiv de îngrijorare.

Nu trebuie atâta supravegheat în intimitățile lui - crede-mă știe el ce si cum trebuie să facă și când, și cum să te anunțe când are vreo hibă și are nevoie de ajutorul tău.

Poate primul lucru de care ar trebui să te ocupi este să-și poată face backup cu Time Machine. Poate fi și o soluție ieftină (~200 lei) : un HDD extern (1 - 2 TB) pe USB3.

Enjoy you mac

Edit: am uitat, textul preferat al unui amic: Tu, când conduci, mai deschizi din când în când ușa să vezi dacă se mai învârt roțile ?

2 Likes

Multumesc frumos pentru sfaturi.:rofl: