Vînd aplicații de Mac

Vînd următoarele aplicații de macOS:

Descărcați versiunea trial, îmi trimiteți banii (cel mai simplu, dacă aveți ING), vă dau codul de licență și gata. Din cîte știu, toate ar trebui să meargă așa, nu sînteți legați de vreun cont creat de mine.


P.S. Sper că am voie să fac asta, scuze și ștergere dacă nu :slight_smile: .

Hmm, renunți la macOS cumva? :grimacing:

Da. Chiar și la iOS. :smile:

Mi-am comandat noile jucării. Cînd mă obișnuiesc cu ele, pun MacBook-ul și iPhone-ul la vînzare.

Poate iau eu Bartender dacă mă decid… Am v. 2.x

Din cîte văd, nu există opțiune de upgrade, deci e o cumpărătură nouă. 64 lei îmi dă mie, 40 vreau eu.

Da, e de fapt 64 + TVA, vreo 75 de lei.

De curiozitate: Cu ce ai inlocuit MacBook-ul si iPhone-ul?

OnePlus 6 și un Thinkpad. Deocamdată, E480, pînă mă obișnuiesc și apoi probabil îmi iau ceva din seria T sau X. Voi rula Linux și, cînd mă simt suficient de bărbat, aș vrea să trec la un BSD. :slight_smile:

1 Like

Asta îmi aduce aminte de faimosul banc cu radio Erevan.
Q: stimate post de radio, se poate face dragoste cu fereastra deschisă?
A: desigur, dar noi vă recomandăm să faceți asta cu o femeie.

Adaug o observație: văd că nimeni nu a accesat Alfred. Vă recomand insistent să vedeți ce poate. E mult mai mult decît un Spotlight, se pot crea scurtături de acțiuni asupra fișierelor, poți crea foldere, muta fișiere direct din Alfred și multe altele. Nu zic să-l luați de la mine, dar mulți spun că dacă ar fi să aleagă o aplicație fără de care n-ar putea pe Mac, aleg Alfred. Este și cazul meu.

Adrian, am testat odată Alfred, e simpatică, dar – nu știu de ce – nu m-am adaptat. Bartender, da, este f. utilă, mai ales pe ecrane mici, de notebook. Scrivener este o aplicație OK, doar că nu le poți folosi pe toate simultan. Eram la Nisus, care văd că pune probleme în Mojave cu ultima versiune, dar e OK cu altele mai vechi. Faptul că nu are versiune de iOS mă face să re-evaluez Pages și Mellel. PDF Expert da, este OK, am licență. În rest nu mă pronunț, nu le știu.

Hai să completez cîteva detalii despre cum am folosit eu unele dintre aplicațiile astea:

La Alfred îmi place că, pe lîngă căutarea gen Spotlight, ai acțiuni pe rezultatele căutării, atît din Alfred, cît și din Finder. Cum o folosesc des: caut ceva cu filtru de tip (e.g. am pus cuvîntul cheie fd pentru folder), îl găsește, apăs o combinație pentru acțiune pe rezultat (ctrla) și am acțiuni:

Același lucru merge și din Finder. Te duci pe folder/fișier, apeși aceeași combinație și ai acțiuni. Te scutește de click-uri, e foarte util dacă-ți place să-ți conduci calculatorul din tastatură. Poți lansa căutări online personalizate, de exemplu, deschide direct o pagină web dacă dai URL-ul (poți alege cu ce browser) sau lansează o căutare (poți alege motorul).

Astea sînt exemplele mele pe care le folosesc des.


Scrivener are altă filosofie față de un procesor de text. Eu îl văd ca un Finder + Pages, fiindcă are managerul de resurse foarte util (îți poți ține bibliografia în același proiect cu textul pe care-l scrii; fiecare capitol poate fi un fișier separat). Iar la final, dai Compile, cu setări personalizate și rezultă ce vrei: docx, pdf, epub, markdown etc.

La PDF Expert cel mai mult am folosit managerul de pagini pentru cărți — e foarte prietenos cînd vrei să reordonezi sau extragi pagini. La fel și “editorul de cuprins”. Poți pune “bookmarks” unde vrei, dacă PDF-ul nu are cuprins sau vrei să delimitezi alte secțiuni. Și se salvează în el, noul cuprins e văzut de Preview și Skim, de exemplu. Plus versiunea de iOS, cine o folosește.


EazyDraw pare ciudățică, cu interfață de anii '90, dar e cea mai bună pentru desen tehnic, de exemplu. Poate interacționa cu LaTeX și alte aplicații de matematică și ajută mult la grafice complicate, scheme de laborator etc. Ăsta ar fi principalul avantaj.


Typinator mă ajută cu expansions și corecții. Corectează automat două majuscule la început de cuvînt, de exemplu, sau virgula pusă după spațiu sau cîte și mai cîte. Poți genera reguli noi (cu expresii regulate) sau excepții (să nu se activeze în cazul anumitor cuvinte, e.g. MSc., sau în anumite aplicații, e.g. Terminal). Plus expansions, cum ar fi la semnătură de mail sau chiar formulare mai complexe.


Keyboard Maestro mă ajută să fac ce vreau doar din tastatură: lansez aplicații doar cu o combinație de taste, pornesc/opresc WiFi la fel, aduc o aplicație în focus sau o ascund/minimizez tot cu o combinație etc.

Pe celelalte poate le știți mai bine sau au utilizări destul de specifice, pentru programatori/dezvoltatori.

Da, la Scrivener și la PDF Expert suntem de acord, pe restul nu le pot aprecia, deoarece nu le folosesc. Scrivener re-devine tentant dacă Nisus nu oferă repede o versiune pt iOS, deși Pages și Mellel le folosesc deja, pt ultimul mi-am luat și vesiunea de iOS, să fie acolo.
Nu știu dacă faci bine că renunți la macOS, Linux poți pune și pe orice mac, BSD la fel, cred… dar tu știi mai bine.

Pe scurt, nu mă mai identific cu direcția generală Apple și am tot strîns din dinți ultimii vreo 2 ani, dar nu-i mai sustin și nu vreau să-i mai girez cu banii mei. Dar nu mai intru în discuția asta. :slight_smile:

Da, bun… nu am fost niciodată un fanatic Apple și nu am suferit de „cult of mac”. Dar, pe logica asta, ar trebui să cred că vrei să-i finanțezi pe cei de la Lenovo? sau pe alții? Apple este un business, bun sau rău, ne fac o ofertă, o acceptăm sau nu…

Da, linia Thinkpad și OnePlus vreau să le susțin. Măcar pînă mă dezamăgesc așa cum a făcut-o Apple. :slight_smile:

Da, sunt jucării mișto, îmi plac și mie…

Mi-am amintit că mai am o aplicație faină și foarte utilă Hyperdock, pe care vreau 20 lei.

Aplicația face ca dock-ul să se comporte ca bara din Windows: hover pe o aplicație și-ți arată cu preview-uri ce ferestre ai deschise. Pentru iTunes și altele, apar și controale media pe acel preview. Dar mai face ceva fain: permite din tastatură sau mouse aranjarea ferestrelor. Exemple (cum am eu):

  • ctrl + cmd + →: pune fereastra actuală pe jumătatea din dreapta a ecranului;
  • ctrl + cmd + ↑: maximizează fereastra actuală;
  • ctrl + cmd + ↑ + →: pune fereastra actuală pe sfertul din dreapta sus de ecran;
  • swipe (gen scroll) pe bara de titlu a ferestrei: maximizare.

Mai face și altele, dar atît folosesc eu cel mai des.

Acest subiect a fost închis automat după 28 de zile. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.