Update Firmware MAC pro 5.1


(Jonny Crisan) #1

Am achiziționat de o lună un Mac Pro 5.1 dual xeon pentru editare foto.
I-am facut un SMC reset, dar fanul de la power source si cel de la PCI merg la rotatii maxime.
Am pus Macs Fan Control și le țin în frâu turațiile, dar tot timpul stau cu frica-n sân ca nu cumva să-mi puște sursa sau ceva prin calc.
Am căutat în lungul și latul internetului dar n-am găsit nici o variantă ca să-i bag mințile în cap la Mac-ul ăsta.
Știți voi ceva update de firmware prin care sa recunoască placile video astea mai moderne? Am înțeles că din cauză că am pus placă prea puternică față de cea cu care a venit din fabrică ar da peste cap managementul sursei. Măcar că am pus doar un 1050ti, care nu consuma mai mult de 70w în full load - ceea ce la mine nu se întâmplă în veci pururi, că nu mă joc nimic, nu fac editare video, iar lightroom folosește mai mult memoria decât procesorul de la GPU.
Am pus o placă Ati, din lista celor cu care s-au shipuit din fabrică, dar tot așa face.
So… există vreo rezolvare? Sau doar Mac Fans Control?


(Cattus Thraex) #2

Cred că ar trebui să spui ce i-ai făcut, descriere completă, ca apoi să afli dacă ai făcut bine și ce soluții ar fi. Și de ce? nu mergea bine? avea vreo hibă? etc.


(Jonny Crisan) #3

Am cumpărat Mac-ul doar cu procesoare si rami.
I-am pus SSD si placa video. I-am instalat sistemul de operare… și cam atât.
Fanurile lui se turau la maxim de dinainte sa il cumpar. L-am luat stiind de problema. Dar am sperat că odată ce îi fac un SMC reset se rezolvă problema… dar n-a fost să fie.
În rest merge brici. Doar când pornește face ca un aspirator, până după ce îi pun user-ul și parola. Apoi intră MacFansControl și se liniștește.


(Cattus Thraex) #4

Mac-urile nu sunt aparate pe care să le dregi „din mers”. Nu sunt tare priceput la hardware, dar presupun că sistemul vede ceva în neregulă și se comportă ca atare.
Alte păreri?


(Mihai Bordeanu) #5

Eu am MacPro 4.1 cu update de firmware la 5.1. Am placă video mai puternică, un GTX 1060 și merge ok. Sigur cablul de curent de la placa video merge ok ? Ai cum să testezi cu altul, sau cu o placă video stock (GT 120) ?


(Balas) #6

Placa video 1050TI consuma mai putin decat originala ATI Radeon HD 5770 cu care a venit. Deci motivul e in alta parte.
Incearca tot o placa video de la AMD. Ce sistem ai pus pe el? Este actualizat la ultimul firmware? Mai bine pune poze cu informatiile hardware. Nu ne-ai spus exact care model de 5.1 fiindca sunt 2:


(Jonny Crisan) #7

Nu am gt-ul de care ziceai, dar am incercat cu un alt Ati și tot așa făcea. Poate îl găsesc pe OLX pe cel de care ziceai. Iar 1050-ul meu nu are nevoie de alimentare separată. Eu am Asus Cerberus 1050ti 4gb. Oare să fie problema de la placa video?


(Jonny Crisan) #8

mac%20overview
Asta ii un print screen de la About this Mac. Ce alte informatii ar trebui sa mai pun?


(Balas) #9

Ai incercat resetarea SMC-ului si prin butonul de pe placa de baza?


(Jonny Crisan) #10

Ii o chestie tare interesanta, că… n-am butonul de care zice in tutorialul pe care l-ai pus.
Am apăsat pe celelalte butoane, și le-am ținut câte 10 secunde, dar fără succes.


(Balas) #11

Ai ultimul EFI pe el? Ca la intrebarea asta n-ai raspuns


(Balas) #12

Scoate tot afara din el, deconecteaza hard, lasa o singura placuta de memorie (sau2 vezi tu sa nu faca urât ca-i trebuie dual-channel), fa rest SMC de mai multe ori si apoi cupleaza. Pune poze cu EFI instalat sa vad daca il are pe ultimul. Dar nu raspunde peste 3 zile.


(Balas) #13

Dupa ce scoti si decuplezi tot de pe placa de baza, dai toate cablurile la o parte si faci mai multe poze clare pe care le pui aici


(Jonny Crisan) #14


Le-am scos toate, am lăsat 2 și 2 rami la fiecare procesor, am făcut mai multe resturi dar fără rezultat.


(Jonny Crisan) #15


Oare asta ii numarul de care ma intrebai MP51.0084.B00 ?


(Balas) #16

Da ala e. Vezi ca ai un EFI nou:
Mac Pro (Mid 2010) MacPro5,1 MP51.007F.B03 (EFI 1.5)


(Jonny Crisan) #17

Ii dau deseara update, si te anunt ce / cum / daca s-a rezolvat.


(Balas) #18

Pentru resetare poti sa-i scoti si bateria 10s. Vezi daca nu cumva bateria e moarta. E baterie normala de 3V


(Balas) #19

Cine cumpara din-astea ar trebui sa aiba experienta cu ele sau sa se duca la cineva cu experienta.
Oricum google te ajuta daca cauti si elimini tu multe chestii, dupa aceea se pun intrebari


(Jonny Crisan) #20

Cu PC-uri am experienta: am inceput cu un 286 si am ajuns la un custom cu 7700k. Dar n-am crezut ca o sa fie atat de complicat cu un Mac :smile:
L-am luat dupa ce am vazut cat e de rapid la editare foto comparativ cu un pc cu specificatii asemanatoare.
Am pus intrebari aici, dupa ce am facut cam tot ce am gasit pe forumuri ca se poate face. Am facut o gramada de reseturi, am incercat mai multe placi video, procesoare diferite, rami diferiti, si totusi nu s-a rezolvat.
Singurul lucru pe care nu l-am facut inca e sa ii fac update-ul de care ziceai, si sa schimb bateria.
Dar le fac si pe astea deseara :slight_smile:

p.s. Am mai avut un macintosh in '96 dar era alb-negru :smile: Pacat ca mi la aruncat o matusa… era fain de tinut ca piesa de istorie :frowning: