Transfer de date pe un memory stick


(Ovidiu Chiculita) #1

As vrea sa știu dacă la un iPad air 2 de 9,7 " si 16 GB pot transfera date pe un memory stick utilizând cablul de la încărcător si un conector mama- mama USB 2.0. Va mulțumesc ! Ovu486


(Cattus Thraex) #2

Nu cred, poate cu ceva aplicație 3rd party, cum vezi unde să duci datele? Nu ar fi mai simplu prin dropbox? sau conectînd jucăria la un calculator? ce fel de date? presupun că poze ori audio. fișierele Pages merg direct în iCloud.


(Tudor Vedeanu) #3

Nu poți conecta stick-ul direct la iPad, nu-l recunoaște.


(Ovidiu Chiculita) #4

Mulțumesc mult pentru răspunsul prompt , am încercat si într-adevăr nu recunoaște stick-ul . Vroiam sa descarc pe stick boarding tickets la un check-in atunci când sunt in străinătate pentru a fi printate la hotel , dar o sa folosesc o conexiune directa între iPad si computerul hotelului. Stima !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 10 nov. 2016, la 18:16, Tudor Vedeanu noreply@macforum.ro a scris:


(Ovidiu Chiculita) #5

Mulțumesc mult pentru promptitudine , vroiam sa descarc boarding tickets la un check-in atunci când sunt in străinătate pentru a le printa la computerul hotelului , dar o sa folosesc conexiunea directa prin cablul iPad-lui . Dacă ar fi si alta varianta ar fi f. bine . Stima!

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 10 nov. 2016, la 17:43, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:


(Cattus Thraex) #6

Păi pt secvența asta trimiți fișierul pe e-mailul hotelului, dacă e musai, eu așa am făcut. Acuma cred că le poți arăta direct din telefon, nu știu dacă se face așa peste tot. Pt a printa dintr-un aparat care rulează iOS, se instalează Printopia în macul din zonă, dar asta merge acasă, dacă ai un mac acolo. Ideea de bază este că iOS nu a fost gîndit să fie folosit ca sistem absolut independent, ci ca anexă la macOS ori, eventual, la Windows. Asta este și discuția din perioada asta, că Apple nu face din iOS un SO efectiv pro, independent de alt sistem.


(Ovidiu Chiculita) #7

Mulțumesc din nou . O sa văd când se pune problema . Sper ca o sa ma ajute cei de la hotel . Toate cele bune !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 10 nov. 2016, la 20:14, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:


(Cattus Thraex) #8

Așa cum am bănuit, există soluții pt așa ceva, dar nu știu dacă merită efortul.


(Lucian) #9

Si la dealeri Apple din Romania am vazut parca stick-uri de memorie cu lighting pentru iPad/iPhone. Exact cum luceaza si ce tipuri de fisiere transfera nu stiu. Ar trebui sa fie in descriere la respectivele produse. Poate merg doar intr-un singur sens (tramsfer de pe PC pe stick si iPad doar le citeste. La descrierea produselor poti obtine mai multe informatii sau un telefon la dealeri.


(Cattus Thraex) #10

Presupun că dacă acele stick-uri au un driver sau un utilitar, ar putea merge. Fără așa ceva nu văd cum, sistemul nu citește așa ceva default.


(Ovidiu Chiculita) #11

Mulțumesc mult , o sa m-a duc personal la un dealer Apple si o sa m-a lămuresc . Toate cele bune !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 10 nov. 2016, la 22:50, Lucian noreply@macforum.ro a scris:


(Ovidiu Chiculita) #12

Am sa m-a duc la cei de la Apple si am sa ma lămuresc . Toate cele bune !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 11 nov. 2016, la 00:03, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:


(Cattus Thraex) #13

Studiază linkurilea alea, la iStyle ori Noumax, dacă au, vor avea la prețuri f. mari.


(Ovidiu Chiculita) #14

Este adevărat , am căutat un cablu de transfer cu mama pentru stick dar costa cca. 160 lei , am sa încerc link-utile pe care mi le-ai indicat . Mulțumesc !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 11 nov. 2016, la 11:31, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:


(Cattus Thraex) #15

Dacă ai nevoie frecvent de așa ceva, poate merită banu’, altfel… ar fi metode mai ieftine. Dacă ești pe drum, orice hotel îți printează 1-2 pagini fără costuri. Acasă poți printa dacă instalezi Printopia pe cel puțin un mac din zonă, iar acel mac merge cînd vrei să faci print din iOS (iPhone ori iPad). Eu am luat aplicația într-un bundle ieftin, nu știu cît costă luată separat.


(Ovidiu Chiculita) #16

Am nevoie numai atunci când trebuie sa fac check-in on line , asta mai rar atunci când sunt plecat din țara , in rest dacă trebuie sa printez ceva utilizez laptopurile de acasă . Dacă găsesc ceva convenabil atunci o sa cumpăr . Mulțumesc !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 11 nov. 2016, la 13:06, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:


(Cattus Thraex) #17

Acel cod de bare cred că e citit acuma direct de pe telefon, eu așa am văzut în ultimii ani. Dar, repet, nu știu dacă e valabil peste tot.


(Ovidiu Chiculita) #18

Buna seara , într-adevăr am văzut la Otopeni când unele persoane arătau codul de bare de pe boarding ticket de pe telefon . Am sa încerc cu prima ocazie dar voi avea in paralel si varianta tiparită . Oricum mulțumesc pentru sugestii . Weekend plăcut in continuare !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 12 nov. 2016, la 17:57, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris:


(Cattus Thraex) #19

Eu cred că orice telefon capabil să afișeze așa ceva poate fi folosit pe post de boarding pass. E drept, nu am testat personal, iPhone-ul meu folosește exclusiv pt telefon, calendar (sună să nu uit ceva important), ceas deșteptător și cronometru, sînt specialist în ouă moi și trebuie fiert exact 2 min. din clipa cînd clocotește apa. :slight_smile:
Soția mă lasă totdeauna pe mine să fac asta.


(Ovidiu Chiculita) #20

Am uitat sa va spun ca am o tableta Apple Air 2 de 9,7" pe care o folosesc atunci când plec din țara . Stima !

Trimis de pe iPad-ul meu

Pe 12 nov. 2016, la 21:17, Cattus Thraex noreply@macforum.ro a scris: