Time Capsule - Un mare ajutor

Pentru a scoate bateria la Retina după ce scoți capacul trebuie să scoți 3 șuruburi și să scoți 2 „circuite” care leagă toate bateriile între ele, și nu știam până nu am avut problema asta.

Ei zic că merge.

Time Machine can back up the data on your Mac to these backup disks:

  • An external USB drive connected to an AirPort Time Capsule (any model) or AirPort Extreme (802.11ac model only)

Nu am fost eu suficient de explicit, eu am un Airport Express și portul de USB e doar pentru imprimante.

Dar de curiozitate, am băgat un HDD extern, degeaba, nu-l vede.

Aaa, Express, pe alea nici nu cred că a funcționat vreodată chestia asta.

Deoarece spațiul de stocare de pe Mac este de 128Gb, cândva mi-am setat imaginea de backup să aibă 200Gb, acum aș vrea să-i mai aloc câțiva Gb, dar în El Capitan, deși fac toți pașii, nu reușesc să o modific. Are cineva idee cum aș putea face?

Corect: airport-urile Apple mici, gen alimentator alb, au portul USB numai pt imprimante și o mufă audio out. Am avut una.
Acum am Extreme, al cărei port USB permite să conectezi mai multe periferice printr-un hub, cu alimentare, zice Apple, pt a nu suge prea multă energie. În acel hub conectat la Extreme am acum: 1 imprimantă a/n laser, 1 imprimantă color cu cerneală, un disc extern. Conviețuiesc f. bine. În acel hub aș mai putea conecta și al doilea disc sau o a treia imprimantă, dacă aș avea. Astea însă nu au audio out!

Salut,

ma bate si pe mine gandul sa imi achizitionez un Time Capsule dar din ce am citit/documentat se pare ca TC are un mic issue legat de viteza si anume pe gigabit are viteza limitata. Este adevarat? Din ce am mai citit pe net unii au conectat TC la routerul Gigabit si la setat in mod AP ca sa atinga download mai mare (aici ma refer la ab gigabit de la RDS) . Nedumerirea mea este ca nu inteleg rolul de a area si router si TC avant in vedere ca amandoua ar trebui sa faca acelasi lucru iar daca setez TC in AP mode nu ar mai permite multe conexiuni wifi. Cine are TC imi poate confirma cele spuse de mine sau sunt doar informatii eronate.

Poți lua un Airport Extreme, conecta la el un hub USB cu alimentare separată, iar la acel hub poți conecta și imprimante și discuri de stocare. Eu am 2 imprimante + un disc de 500 GB, dar ar mai fi loc și de alt disc, la o adică, hub-ul are 4 ieșiri. Avantajul unui Airport + hub + imprimante + discuri este că nu e așa de strict, poți combina mai multe periferice, după nevoi.

M-am gandit si la Airport Extreme dar sincer folosesc multifunctionala wifi, nu folosesc cabluri de retea la router (sufar sa vad cabluri peste tot in casa ) … deci nu este un mare + pentru mine deoarece si la routerul ce il am acum folosesc pentru stocare un hdd extern atasat … iar tot ce ma incanta la capsule este stocarea (capacitatea) si usurinta de al folosi dar nu vreau sa fac un downgrade la viteza wifi pe care o am in acest moment si daca este adevarat nu imi este folositor sa il tin in mod AP. Cu alte cuvinte ce doresc eu e sa inlocuiesc setup-ul actual (router cu hdd atasat si ceva fire urat estetic) cu Time Capsule.

Păi dacă te-ai decis, de ce mai ceri păreri?

Pentru ca nu sunt sigur de ce am mentionat mai sus adica daca trebuie sa il tin in mod AP ca sa nu fie limitat pt viteza de net oferita la ab gigabit de la RDS

Dacă vrei viteze extreme de 1 Gbps, atunci ia-ți un alt router. Time Capsule nu are un procesor suficient de puternic pentru a face față (nici nu e de mirare, nu cred că există în SUA prea multe conexiuni rezidențiale de 1 Gbps). Vezi și benchmark-ul ăsta:

http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/router/bar/74-wan-to-lan

PS: Dacă te conectezi la net numai prin wifi (nu prin cablu Ethernet) atunci acel 1 Gbps este de pomană în lipsa unui router de top, capabil să transfere acel gigabit către rețeaua wifi. Și mai contează și device-urile (telefoane, tablete, computere), care trebuie să suporte standardul 802.11ac.

Si in plus acele viteze afisate in link-ul la care face trimitere Tudor, sunt cele de laborator, in conditii aproape ideale.

Sigur, cu device-ul “lipit” de antena router-ului, fara interferente el-mag, sau obstacole fizice, si cu alte conditii extrem de greu de realizat intr-o locuinta. In plus RDS NU ITI GARANTEAZA, viteza de 1Gbs. Iti spune ca viteza maxima este de 1Gb.

Eu de ex, am la iesirea/intrarea wan, garantat de RDS 200 Mbs, iar eu am obtinut intr-adevar uneori 195…210 Mbs, obtinuti doar prin conectare Mac prin cablu direct in router (Cisco-wired)
Iar pentru WiFi functinez cu 3 Router-e Apple. 2xExpress si 1xExtrem si pe post de Time Machine cu un HDD Extern de 3 TB. Si sincer nu simt nevoie de mai mult, iar viteza maxima obtinuta prin MabBook Pro WiFi, pe standard 802.11ac, a fost de 170 Mbs, la cativa metri de AirPort Extrem. Iar prin diverse puncte ale locuintei am de regula intre 50…120 Mbs. Sunt cazuri si cand am 30Mbs. mai rare, dar sunt. Reteaua casei este wired toata (router-e+switch+cabluri) de nivel GigaBite. Dar vorba aceea: Valoarea calitatii unui lant = valoarea celei mai slabe verigi.
Eu spun ca o analiza a nevoilor, trebuie sa stabileasca tipologia retelei dvs. Si implicit armonizarea necesitatilor, cu calitatea componentelor retelei si bugetul propus. Si abia apoi sa “bagati mana in buzunar”. Dar asta este parerea mea.
Intrebarile pe care le-as pune eu insumi:

  • Am nevoie de retea WiFi de 1Gb? sau WiFi 500 Mb? Sau de cat?
  • De ce am nevoie de ea, pentru ce o folosesc la acesti parametrii?
  • SI cat vreau sa investesc?.
  • Si apoi neaparat facute teste. Fara teste pot apare erori si dezamagiri. (legea suprema a Marketing-ului: Afara-i vopsit gardul, inauntru… :slight_smile: )

Rectific. Viteza nu este Garantata de RDS la 200 Mbs, ci viteza maxima ce o pot obtine este de 200 Mbs.

La tehnica actuală, nu poți atinge viteze reale de 1 GB/sec pe wi-fi, sunt povești. Dacă vrei viteză, folosești sîrmă. Standardele recentre, USB-C și ThB 3 ating viteze mari, dar în condiții ideale, în realitate nu sînt așa de mari.

Corect dar din ce am citit se pare ca aceasta limitare este pana in maxim 230 mb. Degeaba ai up to 1 Gb ca Time Capsule se opreste undeva la maxim 230 sau mai putin.
OK m-am resemnat in ceea ce priveste TC si am sa iau in calcul un NAS :slight_smile:
Multumesc pt opiniile voastre.

Dacă vrei vitreză mare, sîrmă. Dacă vrei comoditate și viteză rezonabilă, wi-fi. Nu le poți avea pe toate simultan.

Dacă vrei compatibilitate cu Time Machine, stabilitate, viteză și acoperire, atunci aruncă un ochi la Asus. Eu am un AC87U și merge perfect cu Time Machine (HDD conectat la router).

Are în plus: client de torente (download direct pe un HDD conectat la router), AiCloud (un fel de Dropbox personal, accesibil de oriunde - cu DDNS), VPN (îți dă automat setările și oriunde ești te poți conecta la rețeaua de acasă și poți ieși în public cu IP-ul de acasă - foarte util când ești pe la un McDonalds și nu vrei să vadă oricine ce faci), server DLNA, SAMBA, FTP.

La asta se adaugă faptul că-i poți instala, fără să pierzi garanția, orice custom firmware dorești apăsând pe două butoane (upload/install).

Eu am Asus Rt-AC5300 si merge perfect cu Time Machine … ca si frimware folosesc Asuswrt-Merlin.

Pare tare Asus… eu am rămas încîntat de monitorul lor portabil, acuma scot și model pe USB-C, jos pălăria.