Programele antivirus pentru Mac


(bobocea) #1

Bună Ziua, voiam să deschid un subiect despre programele antivirus pentru Mac , ce parere aveți ?


(Cattus Thraex) #2

Da, e bine să ai unul, filtrează virușii de Windows și șțerge și malware de mac, mai sînt. Pune AVAST e gratuit și suficient.


(Mihai Raducan) #3

Părerea mea este că nu-ți trebuie nimic în afară de atenție pe dai accept/ok și bun simț în exploatare. Valabil și pentru Windows, unde Defender este de ajuns.


(Cattus Thraex) #4

Nu-i prinde ráu un AVAST.


(Mihai Raducan) #5

Dar nici bine nu-i prinde. Ca și apa sfințită.
În cazul ăsta eu aleg să zic pas. Backup-uri constante și dacă e să se întâmple beleaua, ras tot și reinstalat. Prefer să am grijă pe ce site-uri intru și să citesc înainte să dau click pe “accept”.

Ca să nu mai spun că pe MacOs orice instalare necesită “by default” introducerea parolei (se poate activa și pe Windows asta). Când îți cere parola și tu nu ai vrut să instalezi nimic, se aprinde beculețul. Când sunt într-o fereastră de browser și Adobe Flash îmi spune că este un update disponibil, mă duc System Preferences/Flash Player și caut de acolo update-urile (sau nu instalezi deloc Flash). Lucruri din astea de bun simț…

Dacă dă vreo belea peste mine care folosește un zero day exploit… ghinion. Dar fiind zero day, nici antivirusurile nu m-ar fi ajutat.


(Cattus Thraex) #6

Virușii nu intră numai dacă accesezi un site, mie AVAST îmi detectează, de cîteva ori pe săptămînă, în e-mailuri, aproape totdeauna în cele nesolicitate, tot felul de reclame și alte prostii care încep să apară zilnic. De cîteva luni, de ex., primesc de două ori pe zi reclame de la bănci indiene. Un e-mail cu un atașament infectat îl transmiți pe departe, chiar dacă ție nu-ți face nimic, poate face altuia.
Un AV nu este un șaman care știe orice, este o limitare a unui pericol.


(Lucian) #7

Ar fi misto sa mai apara o metoda de protectie digitala: bagatul degetelor intr-o oala de apa sfintita inainte sa dai click :slight_smile:


(Cattus Thraex) #8

Cred că așa fac la arhiepiscopii, mai ales la Constanța, au apă din belșug acolo.


(Lucian) #9

Aia au si nevoie de toata apa sfintita disponibila :slight_smile:


(Mihai Raducan) #10

Înțeleg că îl folosești și ca filtru de spam. Atunci pot spune că-i văd utilitatea, dacă nu vrei să stai tu să configurezi mereu diferite filtre. Dar tot nu înțeleg de ce ai deschide un atașament al unui mail trimis nesolicitat de o bancă indiană și de ce l-ai trimite mai departe.


(Cattus Thraex) #11

Nu am spus că le deschid și nici că le trimit mai departe, dar mai dai și peste viruși venite de la cunoscuți, pe ăia îi poți transmite. Concluzie: nu e rău să ai un AV, nu se știe niciodată de unde vine naiba și-și vîră coada.


(bobocea) #12

Multumesc !