Problema sunet macbook air

Adică ce scrie pe acele erori? Nu există „fel de fel de erori”, apar niște mesaje care spun precis ce nu e bine. Presupun că discul nu e formatat cum trebuie, Mac OS Extended Journaled sau HFS+, abreviat cu harta de partiționare GUID. Formatează-l în rack din Disk Utility și va merge, afară doar dacă e stricat controllerul rack-ului.
În MBA nu intră discuri uzuale de 2,5 inci, în funcție de generație există diverse variante de SSD-uri compacte. Dar problema sunetului nu poate fi faptul că nu e pus sistemul pe discul intern.

Cum ar fi ca osx nu sa putut instala , sau ramanea blocat la 20-6-12 minute ramase depinde nu trecea de prima faza si l am formatat destul de bine zic eu si sunetul nu se aude nici cand deschid macbook-ul

Vorbeai de erori, ce erori? Da, la un moment dat, sistemul pare blocat la instalare, poate dura mult, peste 15 minute și ai impresia că a murit, dar nu a murit. Acuma nu mai spui nimic de erori, vorbești de blocare. Ca idee, dacă nu descrii cît mai precis problema, config hard și EXACT ce scrie pe ecran, nu cred că te putem ajuta, eu unul nu știu să ghicesc, încerc să dau idei/sfaturi pe baza unor informații precise. Deocamdată, aș zice că acea blocare nu a fost blocare și te-ai grăbit să-l repornești forțat fără motiv.
Am pornit însă discuția de la cu totul altceva și am ajuns la o cu totul altă problemă. Poate reușim să ne concentrăm pe una dintre probleme sau pe toate, dar cu detalii precis descrise.
Așadar:

  1. sunetul ar trebui să meargă, sistemul detectează OK placa audio și difuzorul. Cea mai frecventă problemă este la mufa audio.
  2. Chestia cu discul intern e altceva, trebuie ales conform config hard a MBA.
  3. Sistemul poate rula destul de frumos din disc extern, cu condiția să ai spațiu suficient liber pt a rula, la carte scrie minim 10 % spațiu liber pe discul de sistem.

Referitor la cablul audio… din alte discuții pe forumuri am mai întâlnit cazuri în care spuneau că simpla înlocuire a cablurilor a rezolvat problema. M-am întrebat cum naiba se poate buli un cablu ( pamblică ) din senin, fără intervenții divine dar nu am găsit răspunsuri… ideea era că mulți susțin că efectiv un cablu nou a rezolvat problema lor ( cu HDD, chiar și de sunet ), totodată rezultând că pamblicile respective par a fi defecte. Probabil că ar fi și cazul tău… poți încerca și metoda înlocuirii, parcă am văzut pe okazii niște pamblici destul de ieftine dar asta e la ghici… cel mai bine vizitează un service.

Eu zic că nu poate fi vorba „din senin”: de vreme ce acel MBA nu are disc intern, cineva l-a deschis și i-a scos discul. Sau prin „nu are” ar trebui să înțelegem că s-a stricat, dar e un disc acolo. D-zeu știe ce are acel MBA, oricum, dacă rulează sistemul din flash USB, înseamnă că jucăria e bună și i se poate pune un disc să fie și el MBA pe bune, nu desktop cu sistem rulat dintr-un disc extern.

De acord până la un punct… chiar dacă cineva a umblat prin el nu înseamnă că o pamblică se duce așa… cum îi vine ei. Am mai discutat despre un astfel de caz pe macuser, tipul susținea că acel cablu s-a defectat fără a-i face nimic, dintr-o dată nu i-a mai mers hdd-ul, pe care îl credea dus. Tot din spusele lui se pare că până la urmă a fost pamblica. Greu de crezut dar nu imposibil… eu mă întrebam retoric cum naiba să se ducă o pamblică?!? Dar problema lui s-a rezolvat prin înlocuirea ei… retoricul rămâne dar merită încercat. Eu unul înclin să cred că este imposibil să se ducă așa, din senin. Par destul de rezistente atunci când le scoți, dar cine știe… probabil se corodează cu timpul vreun traseu și cum nu stai cu lupa pe ea… este posibil să fie o explicație. D-zeu știe!

Eu cred că în acel MBA s-a umbat și, la un moment dat, s-a mai și stricat. Sincer să fiu, nu știu dacă sistemul afișează corect volumul și detectează internal spekers dacă nu vede și componenta. Ce experiențe ai? De ex., dacă difuzorul intern e dus, nu mai merge, s-ar afișa OK volumul și s-ar afișa că am internal speaker, chiar dacă el, de fapt, nu există? (de vreme ce nu mai are contact).

Nu știu ce să zic… teoretic cred că nu ar afișa ceva ce nu are contact. Când am avut probleme cu placa aceea de sunet de la MBP nu indica internal speaker deci probabil că nu ar afișa un contact inexistent dar dacă este bulit doar firul din pamlică care duce sunetul… s-ar explica oarecum. Nu sunt specialist, este doar o părere, cel mai indicat ar fi să consulte un service.

L am lasat la instalat de seara pana m am trezit si mereu imi aparea eroare could not be installed on your computer , sau sa incersc sa reisntalez osx , in legatura cu audio cred ca o sa ma duc la un service imi recomanda cineva unu?

Eroarea aia apare cînd sistemul este incompatibil cu config hard. Dă detalii: ce sistem vrei să instalezi și pe ce config hard.

C2d 2.13 ghz , 2gb ddr3 , 9400m macbook air mid 2009 la orice osx imi face asa

Verifica data … In terminal da comanda “date” … Daca nu e ok seteaza dupa cum urmeaza:
date {month}{day}{hour}{minute}{year}
“date 0318125015”

E ok data

Ce înseamnă „la orice OS X”? Dacă e descărcat din locuri ilegale și sunt ISO-uri pt PC-uri, adică hackintosh, este evident că așa face. Nu mi-ai spus ce sistem/sisteme ai folosit, bănuiala mea este că ai folosit surse incompatibile cu un produs Apple. Pe MBA mid 2009 se poate instala orice sistem din 2009 încoace.
Pt o crea un boot flash, citește discuția de aici.

Nu prea ne intelegem , nu sunt iso - uri pentru pc , ma refer la os x lion, mountain lion, mavericks s.a.m.d stiu cum sa creez un usb boot si plus de asta toate os x - urile care le am incercat sa le pun pe hdd extern nu au mers apoi le am instalat si pe un stick usb si au mers fara probleme , deci?

Atunci nu văd de ce s-ar bloca undeva la final. Dacă sînt USB flash-uri create cum trebuie, orice mesaj de incompatibilitate apare în faza inițială a instalării, nu la final. Așadar, tu ai 3 probleme distincte:

  1. Nu ai sunet, deși sistemul detectează că ai difuzor intern.
  2. Nu ai disc intern în acel MBA model mid 2009.
  3. Sistemul e instalat pe un flash USB și merge, dar acum vrei să-l reinstalezi și nu mai merge.
    Ce e corect și ce nu e din afirmațiile de mai sus? Nu pot răspunde la acel „deci”, deoarece eu unul nu pricep ce secvențe faci, ce installer folosești și cum ai creat acel USB boot flash. Spui că știi să faci acel boot USB, dacă da, atunci installerul trebuie să meargă. Dacă nu merge, undeva ai greșit sau ai folosit un installer non-Apple.
    Ca să pot/putem sugera soluții, trebuie să dai informații exacte și complete, altfel evident că nu ne înțelegem. Dacă, de. ex., aș avea un MBA mid 2009 cu discul intern bușit/lipsă și aș instala pe un disc extern/flash conectat la acel MBA, instalarea ar trebui să meargă. Dacă eroarea apare în faza finală, presupun că acel flash USB/disc extern are un controller cu probleme și care face ca discul/flashul extern să nu fie detectat de sistem. Am și eu un caz similar cu discul extern al fi-mi, de fapt cu controllerul lui: dacă dau să instalez sistemul pe el, trebuie să-l reactivez la fiecare boot, altfel nu îl detectează. Posibil să ai o situație similară/identică. Este motivul pt care repet: dă informații exacte și complete, că pornirăm de la sunet și ajunserăm la instalare de sistem pe un flash USB care dă erori. Eu aș zice că acel controller al flash-ului USB e necazul tău pe secvența cu instalarea.

Vei întreba: da’ ăla cum a pus sistemul pe acel flash? Simplu: a fost pe fază și, după primul restart cerut de installer, a apăsat imediat după chime pe tasta option și a ales boot din flash USB. Așa am făcut și eu cu acel disc extern de care vorbeam și am pus sistemul pe el, pînă la urmă. Dar a fost cu nervi și cu înjurături, mărturisesc.
P.S. Evident, dau cu presupusu’, cred că așa stă treaba.

Hard ul e ok este scos din alt laptop mai am un wd blue dar pe ala nu il vede sub nici o forma si nu , nu vreau sa reinstalez sistemu de operare am renuntat sa imi mai bat capu cu hdd extern

Am eu aceasta problema , însă mie îmi apare acel semn

Ce semn apare?