Problema MacBook

A mea a murit anul trecut dupa 9 ani de viata. Poate o mai ducea dar nu a mai fost incarcata corect. Inca mai ducea vreo ora si ceva de utilizare normala/lejera.

Astea-s cazuri extrem de rare… Majoritatea bateriilor mor după 3-4 ani, 5 ani ar fi deja foarte bine. Pot fi și situații inverse, deloc rare, când mor la mai puțin de 1 an.

Inseamna ca eu sunt un caz fericit… dupa 6 ani, bateria de la MB Pro folosit de sotie inca mai rezista 3 ore lejer.

Eu așa aș zice. Dar, chiar dacă nu de dopează, pot fi performanțe superioare.

In cazul in care moare bateria nu se poate folosi Mac-ul cu incarcatorul?

Ba da, dar nu se recomandă stă stai fără baterie mult timp, fie și numai pt faptul că, la pană de curent, nu ai necazuri. În plus, performanța procesorului este mai jos dacă bateria e moartă.

Serios? Poți explica sau da o sursă? Știu că, în general, pe baterie, procesorul e cu 5-10% mai lent, pentru consum mai mic.

Mai mult, dacă-l desfaci și deconectezi bateria de la placa de bază, tot spui că performanța e mai scăzută în priză?

Nu spun că nu te cred, doar că nu-mi explic de ce.

Dă pe google și găsești. Și eu am fost mirat, dar cică așa ar fi. Oricum, să ai o baterie minimal bună este un must, să zic așa, protecție la cădere de tensiune.

Buna am si eu o probleme cu mac’ul am un macbook pro din. 2010 si isi da restart cateodata


Si imi apare " problem detalis and sistem configuration " ma puteti ajuta va rog … Ce sa’i fac?
Multumesc astept raspuns

Păi ai o problemă de hardware, cel mai probabil. Apare periodic? cît de periodic? frecvent? pe anumite secvențe? Din mesaj reiese o problemă cu placa grafică.

Pai isi cam da … Nu chiar de fiecare sata dar isi da … Ai putea sa’mi spui ce sa’i fac.?

Nu ai ce face la modul simplu. Dacă e într-adevăr placa grafică, e prea scump să-l repari, se ia placa de bază cu totul, se pot găsi s.h. la prețuri rezonabile. Nu mă pricep la reparații, ar trebui să-l duci la niște flăcăi care repară așa ceva. Dacă pică rar, mai stai. Dacă pică des, în fiecare zi, va trebui să te decizi pînă nu pică de tot.

Am un macbook pro din 2012, a avut pauză maxim 20zile în toată această perioadă, bateria e pe la 80%, consider că mă ținea destul de bine, dar în comparație cu Air-ul din 2015 al prietenei, care ține 12ore, mi se pare că nu mă ține destul. Deci problema e că avem un Air în casă. :slight_smile:
Foarte mult timp am avut multă grijă de baterie, lunar o încărcam și descărcam până se închidea mac-ul, apoi îi mai apăsam de câteva ori pe power-button, nu-l lăsam noaptea la încărcat, după ce se termina de încărcat îl deconectam, și încercam să fac cicluri complete încărcare-descărcare, dar de când am luat Air-ul m-am lăsat pe tânjală și cred că 10% din baterie s-a dus în ultimul an pentru că am renunțat la „ritualul bateriei”. Am citit destule păreri despre cum să lungești viața bateriei, nu știu dacă fac bine sau nu, dar la mine asta a funcționat, posibil să fie chiar chiar o constanță în folosirea bateriei.
Știu că nu se compară, dar vechiul laptop al prietenei era un Acer, a fost plecată din țară vreo 5luni și a lăsat laptopul acasă, iar mie mi-a fost peste mână să îl pun la treabă, și în astea 5 luni, de unde ținea încărcat 3-4ore, a ajuns să țină 45min…, deci cred că și folosirea bateriei în mod constant prelungește viața bateriei.

Pățesc și eu asta, dar e destul de rar, eu am observat că problema apare când supra solicit safari. Adică las câteva pagini deschise și pe youtube las o pagină care rulează ceva, și intru pe un alt user al mac-ului și îl pun și acolo la treabă. Mi-a mai afișat de câteva ori o eroare asemănătoare/identică când mă joc în xCode și îl pun să caute ceva sau să facă ceva ce nu găsește/nu poate face (ex: să-mi deschidă un template și să facă niște modificări pe el; și am pățit-o atunci când am schimbat logo-ul ong-ului și am șters vechiul logo în diferite formate și xCode căuta logo-urile pentru a deschide aplicația, chiar dacă folosea doar logo-ul la dimensiunea pentru mac, îmi făcea probleme că nu avea logo-urile pentru alte iPhone, iPad, etc., sau atunci când în urma unui fresh install am uitat să mai pun template-ul de pages înapoi și xCode-ul îl căuta.

Asa cum spune si Cattus_Thraex, probabil ai o problema hardware. Dar poti verifica asta facand un test asa cum este descris aici Apple Hardware Test. Este bine sa faci un test complet nu doar cel scurt, ai optiune acolo. Daca iti va fi raportata vreo eroare, aceasta va fi sub forma unui cod despre care poti gasi amanunte aici Detalii erori.
Daca totul ar fi in regula cu testul, eu as instala macOS-ul (sau OS X-ul) “pe curat” si m-as convinge daca nu cumva este vreo problema software…
Bineinteles caci doar un tehnician iti poate spune sigur care este problema, testul Apple poate gresi (apropos, este bine sa-l repeti, nu-l face doar o data).

Inca ceva: cred ca mac-ul tau nu suporta Bluetooth 4.0 de la Yosemite incoace, nu sunt 100% sigur, verifica si asta.

Salut iti multumesc pt tot … Eu momentan nu sut acasa cand ma voi duce te voi anunta … Sa’ti dau mai multe detali despre mac el are os x capitan si mi s’a intamplat asta pt prima data upa ce i’am dat update la soft … Si cateodata imi mai apar erori si de la softul acesta deci pana nu i’am dat nu mi’a aparut … Eu sunt nou utilizator mac deaceea nu prea stiu.
Are procesor i7 8 gb ram 256 ssd placa video 512 si cealalta integrata 128 …
De exemplu vreau sa intru intr’un joc cum selectez placa video ca sa joc pe ea dedicata .
Si ai dreptate cand intru in multe apicati sau ma joc face chestia asta … Uneori si cand nu fac asa multe isi da dar rare ori dar in general cand il solicit asa mult specific …ca doar dupa ce i’am dat updata la soft a inceput sa faca asa .
Multumesc!

Primul test ar fi atunci să faci o instalare curată, precedată de backup și apoi prin ștergerea partiției și instalat de la zero, nu prin upgrade. S-a mai discutat pe aici cum se face. Ai și pe Google diverse tutoriale. Dacă nu e clar, revino.

Cattus ai putea sa’mi spui te rog cum sa fac instalarea curata … Nu ma prea pricep si nu vreau sa’i fac altceva …
Are os x el capitan
Multumesc daca iti mai trebuie ceva specificati anunta’ma si ti le voi da ! Multumesc frumos

Ai aici pe forum cum se face o instalare curată. Ai nevoie să-ți faci un boot flash, și despre asta am tot discutat. De ex. aici. Deci ce mac ai? Nu suportă ultimul sistem, Sierra?
Dacă ești din București ne vedem și îl punem.
P.S. M-am uitat pe config, merge liniștit Sierra cu ce ai tu, nu are rost să te oprești mai jos. Descarcă installerul Sierra de pe AppStore, apoi faci un boot tlash pe unul de 8 GB Dacă nu știi cum se face, citește aici.

Bunaa am revenit vreau sa va spun ca nu merge sa ii dau diacbosticare sa vad ce erori are bu imi apare nimic… Si am observat ca isi da restart cand intru de ex pe fb si pe yt in acelas timp… Nu stiu ce sa ii fac si nici nu am timp sa’l duc la un specialist ce ziceti de o restare smc oare ma ajuta sau o resetare a hardului … Multumesc!