Problema macbook unibody 2009

Salut , mi am cumparat recent un macbook unibody 2009 si am o problema tastatura nu merge in osx am bagat windows 7 acum la fel face nu merge daca apas pe esc mi se deschide startu de jos din bara stanga de la windows daca conectez o tastatura pe usb nu merge nici aia dar cand o scot tastatura laptopului isi revine la normal asta doar in windows pe osx ramane la fel

Zici că în OS X nu merge DELOC tastatura Macbook-ului? Nicio tastă, nimic?

  1. sistemul OS X l-ai pus de la zero sau așa l-ai luat, cu el posibil corupt. Ce înseamnă „tastatura nu merge”, nu merge nicio tastă, nu se întâmplă nimic dacă apeși pe orice tastă sau nu merge anumite tastte?
  2. Pe Windows 7 la fel, adică „la fel” ce înseamnă aici?
  3. Pui tastatura USB și tot nu merge (adică nu merge nicio tastă?), o scoți și, minune, merg toate tastele OK?

Da , exact, nu merg decat sagetile si shift + tab si in windows se tine apasat CTRL cred ca asa se comporta cand pun mouse ul pe usb si invart de rotita de la mouse sau dau click pe ceva imi apare direct fereastra cu copy paste delete etc asa face si pe osx cu trackpad ul apas pe el si apare fereastra cu new folder si ce mai este pe acolo dar in windows cum conectez tastatura nu merge nici o tasta o las un pic o scot o conectez iar si dupa toate tastele functioneaza perfect

LE : Nu am instalat sistemul osx asa l am luat are trackpad ul spart dar functioneaza si plus de asta acum a ramas in boot pe windows nu pot intra in nimic. Recovery , boot , etc.

LE 2 : Tasta Control de pe tastatura mackbook ului nu functioneaza , posibil sa fie de la asta de cate ori dau restart , daca bag tastatura si apes pe ctrl si o scot dupaia functioneaza perfect

Pare o tastatură stricată, nu ai testat-o la cumpărare?
Un bun test ar fi să repui sistemul de operare de la zero, cu formatarea partiției, din cele ce spui, foarte confuz și neclar, eu unul nu-mi dau seama dacă ar putea fi ceva din sistem sau, cum presupun, tastatura stricată.

Cum pot reinstala osx de la zero daca nu imi buteaza nimic ?

Acum aflăm că nu butează, pînă acum am vorbit de tastatură că face figuri.

Am si scris mai sus ca nu intra in boot sau in recovery , am scos butonul CTRL l am curatat cu alcool dar degeaba nu functioneaza posibil sa aiba vre un scurt ceva ?

Trebuie să-l duci la un flăcău priceput pt verdict, e greu de dedus așa, din descriere. Ești din București? sau de unde? ca să știm ce să-ți recomandăm.

Da sunt din Bucuresti

Salut,
știu ca macurile mai vechi aveau o tasta care bloca tastatura. Parca F5 sau F6. La macbook white tasta respectivă parcă avea un lacăt desenat pe ea și un led care se aprindea atunci când era activă.

La mine nu are nici un desen nimic

Nu trebuie să aibă neapărat desenat ceva, trebuie ca sistemul să o recunoască având această funcție.
În rest, nu mai țin minte dacă așa era, posibil.

Am rezolvat problema cu programul karabiner am setat dezactivarea butonului CTRL si tastatura functioneaza perfect acum

EDIT : Pot pune in macbook niste memorii cu frecvent mai mare decat 1066 cat suporta el ?

Posibil să poți la 1333, depinde de la caz la caz, la mine a mers. Nu poți însă orice memorie de 1066, mai bine du-te la un flăcău priceput să facă testul.
Pt asta e făcut Karabiner, să poți modifica tastele de sistem, deși unele funcții le poți seta și din System Preferences, vezi anexa. De ce ai dezafectat Ctrl?

P.S. Am recitit mesajele anterioare și nu pricep cum Karabiner rezolvă problema reclamată de multișor, ziceai că nu poți face boot. Citez: „Am si scris mai sus ca nu intra in boot sau in recovery , am scos butonul CTRL l am curatat cu alcool dar degeaba nu functioneaza posibil sa aiba vre un scurt ceva ?”

Nici acum nu pot intra in boot sau safe mode

Și atunci ce problemă a rezolvat Karabiner?

Imi functioneaza tastatura in OSX cum am spus si in post-urile de mai sus nu imi functiona deloc decat in windows trebuia sa apas pe CTRL sa scot si sa bag tastatura externa si chestia asta nu functiona in OSX dar acum dupa ce am dezactivat butonul CTRL tastatura functioneaza absolut toate tastele

Ce cablu imi trebuie pentru a conecta macbook-ul la TV sunetul se va reda prin acel cablu catre TV, si as vrea sa imi cumpar un SSD ce parere aveti de kingston V300 120GB ?