Partitii perdute


(Balas) #29

Că ți-ai luat macbook și ești dependent de Windows. Vinde-l și ia-ți un laptop cu Windows.


(Cattus Thraex) #30

Nu așa se instalează W pe un mac, cel puțin nu asta este soluția standard, de altele nu știu. Așa cum recomandă și Tudor, nu are rost să-ți iei un mac dacă sistemul tău de operare este Windows, este pierdere de timp și de bani.
P.S. 1. din installerul de macOS rulat de pe flash, alegi o singură partiție, pe care o formatezi HFS+ sau, dacă e ultimul sistem, APFS
2. Instalezi macOS
3. rulezi Boot Camp și faci o partiție pt W și apoi îl lași pe b.c. să continue
Nu am folosit metode de a instala direct și numai W pe un mac, presupun că, după ce faci instalarea, poți șterge cumva partiția de macOS. Toate astea însă nu au rost dacă ai un mac, te chinui degeaba și îți complici viața inutil.


(Cattus Thraex) #31

Ei, Tudore… Ieri m-am dus la Biblioteca Municipală să tatonez o lansare de carte. Secretara avea pe masă un iMac model mai vechiuț, dar încă f. bun, ar rula și H.S. Curios, mă uit ce sistem rula? Ghici…


(Tudor Vedeanu) #32

Windows 7 :smiley:
(aș fi zis Windows XP, dar din câte văd 7-le e noul XP)


(Balas) #33

A rulat si xp-ul pe calculatoare Apple?


#34

Am MacOS instalat. Boot camp-ul a creat o partitie pentru Windows. Sa restartat a pornit instalarea dat la momentul in care trebuie sa selectez partitia pe care se va instala nu vrea. Am incercat sai dau Delete si sa o creez din nou si tot nu vrea.


(Balas) #35

Cu cât vinzi laptopul?


#36

Nu mai comenta aiurea.


(Balas) #37

Eu nu comentez aiurea. Încerc să mă lămuresc (și să te lămuresti) de ce vrei macbook? Pentru Windows? Că de când îl ai nu ne-ai pus nici o întrebare legată de macOS. Și-atunci, dacă totuși vrei macbook, uită o perioadă de Windows și concentrează-te pe macOS. Dacă nu poți face asta, înseamnă ca macul nu e pentru tine.


#38

Vreau sa am 2 sisteme de operare pe el, MacOS si Windows. MacOS e instalat dar nu reusesc sa pun al doilea sistem de operare Windows.


(Cattus Thraex) #39

Bineînțeles, în 2006 asta am pus, dar trebuia sp2 minim „dintr-o bucată”


(Cattus Thraex) #40

Faci cum ți-am spus: pui macOS pe O SINGURĂ PARTIȚIE (formatezi discul din flash drive de unde faci boot), instalezi macOS, APOI faci partiția de W din Boot Camp și începi să instalezi W. Dacă în clipa asta ai deja mai multe partiții, vei putea instala macOS, nu și W.


(Cattus Thraex) #41

Eu în poză văd mai multe partiții, nu două + una de salvare, deci 3. De ce nu ar vrea? Ceva nu ai făcut bine, nu-mi dau seama ce, deoarece nu descrii concentrat și coerent ce ai făcut, pas cu pas, și unde te-ai împotmolit. Dacă, la pornirea Boot Camp, ai fi avut O SINGURĂ PARTIȚIE macOS nu e motiv să nu fi reușit. Condiția este să ai și un Windows valid și instalabil pe acel model de mac; ți-am trimis link la lista de compatibilități. Am mai discutat asta.


#42

Am incercat Windows 8, porneste instalare dar nu pot sa trec de pasul cind trebuie sa aleg partitia pe care se va instala.


(Balas) #43

Stai numai pe macOS 2 saptamani, fa-ti update la High Sierra, instaleaza-ti programele echivalente pe mac de care ai nevoie, între timp mai citesti si despre bootcamp si dupa cel putin 2 sapt mai incerci.
Repet, daca deocamdată nu poți sa te abții cu Windows-ul, mai bine vinde mac-ul.


(Cattus Thraex) #44

Teoretic, nu ar trebui să alegi tu nimic, știe Boot Camp tot ce trebuie să facă. Dacă nu reușești după x tentative, studiază problema, citește și vezi dacă într-adevăr reușești singur.


(clau) #45

Citind discutiile de aici, imi aduc aminte cum am pierdut vreo 2 luni pana am reusit sa instalez si sa fac 100% functional El Capitan-u’ pe un Dell, cu tot felu’ de kext-uri, schimbari de componente etc. :sweat_smile:


(Tudor Vedeanu) #46

@muric situația ar fi simplă dacă ai face EXACT ce-ți zice Bootcamp, cu condiția obligatorie să ai un disc bun de Windows (sau ISO). Orice alte încercări de partiționare manuală sau de instalare manuală a Windows-ului fie eșuează, fie necesită niște șmecherii pe care eu unul nu le cunosc. Nu e ca pe un PC normal. Vrei Windows pe Mac, atunci lași Bootcamp să facă el totul și te mulțumești cu două partiții, una pentru Mac și alta pentru Windows.


(Cattus Thraex) #47

Da, cam așa. Ultima mea faptă în context a fost să pun un W 7 pe un MBP 2011, acum vreo 2 ani, pur și simplu l-am lăsat pe Boot Camp să facă tot. Doar la final am contribuit cu acel flash unde salvasem driverele Apple pt Windows, care se pun la final și abia după aia ai un W funcțional cu totul. Condiția este să lucrezi pas cu pas cum zice B.C. și să ai un W valid și compatibil cu config hard a macului.


(Cattus Thraex) #48

Ai reușit? Dacă nu, sugerez să apelezi la cineva care știe cum se pune Win alături de macOS pe un mac. În esență, e simplu: 1. o singură partiție pe care pui macOS (trebuie formatat discul pe faza ta, deci pierzi toată informația existentîă); 2. rulezi Boot Camp, care va face întâi un boot flash cu driverele (îl ai pregătit), apoi face partiția, apoi cere discul/flashul cu W (în funcție de model); 3. instalează W; 4. cere flashul cu drivere de Win pregătit în fazele inițiale; 5. ultimul restart.


Eroare instalare windows pe mac