Partajarea unui cont iCloud (Apple ID) cu alte persoane – o idee proastă


(Tudor Vedeanu) #1

Văd pe net din ce în ce mai multe persoane care se plâng că au necazuri cu sincronizarea datelor pe telefoane aparținând unor persoane diferite, dar logate cu același cont de iCloud. Cazul cel mai des întâlnit: soțul și soția care consideră din diverse motive că ar fi bine să aibe același cont iCloud.

Pe scurt: e o idee foarte proastă. Renunțați la metoda asta și folosiți în schimb Family Sharing cu conturi iCloud separate, dacă vreți să utilizați în comun chestiile cumpărate din App Store.

Din câte citesc pe forumuri, o anume schimbare din iOS 9 a produs haos pe telefoanele celor care împărțeau același cont iCloud. Dar ideea de bază e că aceste conturi NU sunt făcute să fie folosite la comun.

Pe lângă sharingul aplicațiilor cumpărate, un alt motiv des întâlnit pentru a partaja contul iCloud este nevoia ca membrii familiei să aibe agende și biblioteci foto comune pe iPhone-uri. Family Sharing rezolvă satisfăcător problema cu biblioteca foto și cu calendarul familiei. Cu contactele e un pic mai complicat, dar se poate rezolva prin folosirea unui al treilea cont iCloud, configurat pe post de cont secundar pe fiecare telefon și setat să sincronizeze numai contactele.