OS X se misca foarte greu

Salut. Intampin o problema careia nu ii gasesc rezolvare. Precizez ca folosesc un Mac OS X Yosemite. Pana cam acum o luna foloseam bootcamp cu Windows 7 si nu prea am avut treaba cu acest sistem de operare pana cand am incercat sa mai fac loc de ceva memorie in acea partitie si am folosit functia compress. Nu am mai reusit sa intru pe partitia cu windowsul de atunci. Am citit m-am informat am inteles ca singura solutie era sa reinstalez windowsul sau sa folosesc repair dupa bootarea cd-ului cu windows. Nu am avut timp sa fac asa ceva pana acum asa ca m-am folosit de OS X urmand sa il repar intr-un viitor apropiat.

Ieri in timp ce jucam un joc multiplayer in retea dupa 10-15 minute de joc tastatura si mouse-ul nu mai functioneaza (mentionez ca acestea nu sunt originale de la el, le am si pe cele originale dar folosind windows le-am schimbat cu unele mai bune pentru gaming) . Verific mouse-ul avea baterie. Scot usb-ul de la tastatura mouse-ul tot le reconectez nimic. Nu puteam folosi nimic. Nu imi mergea nici un click nici un buton de pe tastatura ( am verificat cu caps-lock beculetul verde se aprindea). Am incercat cu cele originale, exact aceeasi problema nu functiona nimic. Am oprit calculatorul de la buton in repornesc continui jocul linistit fara nici un fel de problema toate functionau din nou normal.

Astazi deschid caclulatorul s-a deschis dupa 10-15 minute de loading screen. Totul se misca in reluare , partitia windows de pe bootcamp a disparut nu o mai gasesc pe nicaieri, nici in start-up disk. desi memoria are tot acelasi grad de ocupare destul de plina ce-i drept. As vrea sa stiu ce pot face… macar acest os x sa functioneze cum trebuie. Tin sa precizez in final ca nu am mai mult de o luna si jumatate de cand folosesc os x asadar daca are cineva o idee sa imi explice ca la incepatori. Nu stiu prea multe despre acest sistem de operare.

Multumesc.

Simptomul descris drept „se mișcă foarte greu” poate avea diverse cauze, un caz a fost discutat aici. Cele mai frecvente cauze sînt: 1. cauză hard, de regulă un HDD obosit; 2. cauză soft, cel mai adesea un utilitar prost care pronește la logare, cred că este cauza cea mai frecventă. Deși inițial mai toți spun „nu am instalat nimic deosebit”, aproape totdeauna, după ce îi tragi de limbă, constată că au pus fie un utilitar „de optimizare” care face cam ceea ce descrii tu sau mai știu eu ce altă bălărie. De regulă problema apare după ce instalezi așa ceva. Ca atare: ce aplicații din categoria asta ai și ce aplicații pornesc la logare, du-te la sys prefs, users, dai pe lăcățel și spune-ne ce aplicații ai acolo.