Și eu abia aștept să apară Spotify în România. Cred că am mai scris pe aici, auzisem un interviu cu Smiley prin decembrie, care zicea că intră Spotify în 2017 și la noi. Rămîne de văzut.
Dar am un prieten, fost coleg de facultate, care s-a mutat în Germania, care și-a făcut cont de Spotify de curînd. El nu e prea răbdător din fire, nu ar putea să-și rafineze selecția ca să-i dea Apple Music ce trebuie. În schimb, pe Spotify, pare că tot descoperă chestii care-i plac. A, plus că pe Spotify sînt Rammstein full. Și, din cîte am înțeles, au și EQ în aplicație, nu doar preseturi, ca Apple Music.
Bine, nu sînt sigur că aș plăti 10€ în loc de 5€, dar sînt, sincer curios.
La recomandări, nu bazate neapărat pe ce dai Love, și Google bate la fundul gol Apple, am mai discutat aici. Îmi place mult cum îți dă acele playlist-uri în funcție de locație, momentul zilei, trending. Și chiar și așa-zisele posturi de radio, generate după un artist, pe Google Music aveau mult mai mult sens și legătură decît pe Apple Music.
Să ne înțelegem: eu am cîteva mii bune de melodii în library, cîteva zeci de playlist-uri (mai mult de jumate de-ale lor și restul făcute de mine), mi-am ales artiștii și genurile la început și am dat și inimioare la vreo 5-600 melodii, destul de diverse. Deci ar avea de unde să mă nimerească. Și totuși, nu prea o face, iar dacă o face, e cu variație foarte mică, ca și cum ar merge la sigur.
Trist e că or să lanseze acele show-uri Carpool Karaoke și nu mai știu care, care vor da pe spate destui snobi americani și uite așa iar or să se laude că au fruntea pe piață…