Mouse pentru MacBook

Cum ziceam aici, mi-a murit șobolanul. Așa că sînt în căutarea unuia nou și m-am gîndit să vă întreb ce modele folosiți și ce aveți de zis despre ele.

Mie mi-a plăcut Magic Mouse-ul, chiar dacă, din cîte înțeleg, sînt în minoritate. Dar îmi plăcea precizia de la scroll, chiar dacă avea acel efect de inerție, puteai ori la fix derularea. Înainte de el, am folosit ceva model no-name, deci nu prea am alte păreri. Dar - deși nu știu cît de generală e afirmația - am mai constatat la cineva care folosea un mouse Logitech, nu din cele mai ieftine, pe un MacBook, faptul că rotița de scroll nu era la fel de precisă cum derulam eu pe al meu. Știu, efectul de inerție se poate scoate, dar nu vreau.

Nu caut neapărat să fie mic, nici să aibă multe butoane și funcții. Doar să fie de calitate și să funcționeze măcar o parte din gesturile din OS X. În special foloseam swipe pentru derulare înainte-înapoi. Probabil asta impune ori suprafață tactilă, ori 2 rotițe.

Și fiindcă înțeleg că, dacă nu-mi iau tot MM (1 sau 2), trebuie să folosesc adaptorul lui de bluetooth, întrebare: se poate folosi într-un hub USB obișnuit (unpowered)?

Îmi face cu ochiul Designer Mouse de la MS, văd că merge cu OS X. Nu are posibilitate de scroll lateral și nu se pune problema de gesturi, dar e minimalist, ieftin și are recenzii bune.

Alte sugestii?

Mulțumesc.

eu folosesc un Logitech de vreo 4 ani , care la emag e vreo 50 ron si vreau sa spun ca e fff bun…eu nu sunt pretentios in ceea ce priveste mouse-ul :slight_smile:
depinde si de tine ce iti doresti de la un mouse :slightly_smiling:

Părerea mea e să rămâi la Magic Mouse. Este probabil singurul maus care e 100% compatibil cu toate chestiile din OS X, și mă refer aici în principal la tehnica superbă de scroll oferită de sistemul de operare, care e cu 10 clase peste scrollul din Windows (absolut oribil, după părerea mea).

Magic Mouse nu e foarte comod dacă lucrezi intens cu mausul (asta însemnând grafică și aplicații care ocolesc cât pot de mult facilitățile native ale sistemului de operare, precum cele de la Adobe) sau pentru jocuri, dar pentru utilizare normală este excelent.

Cristi, ce-mi doresc de la un mouse… dat fiind că am lucrat cu Magic Mouse, îmi doresc, bineînțeles, confort și plăcerea de utilizare, atît din punct de vedere hardware, cît mai ales al comunicării cu sistemul.

Tudor, sînt de acord că scroll-ul din OS X este excelent, oricît de ciudat pare că ne legăm de ceva aparent de detaliu, dar chiar face întreaga experiență de utilizare a oricărei aplicații mai plăcută, în primul rînd prin naturalețe și control.

Ca aplicații, în afară de “utilizare normală”, folosesc mult Logic Pro X, deci am nevoie de ceva precizie și atenție. Dar cum este aplicație Apple, sînt convins că MM ar controla-o cel mai bine. Mai editez și ceva poze, dar mi-am luat o tabletă grafică și oricum, încerc să mă despart de Adobe (pentru Capture One și Affinity Designer & Photo). Deci folosesc destul de mult facilitățile native ale sistemului de operare.

Știu că și Logitech are reputație bună, avînd produse bine integrate cu OS X. Chiar mă uitam la jucărioara lor de mouse ultra-mic-subțire-portabil. Dar dacă se poate spune inclusiv despre MM că dăunează mușchilor și articulațiilor mîinii și degetelor, prin forma înghesuită în care te obligă să-l folosești, de “ăla micu’” ce să mai zic? :slightly_smiling:

Acestea fiind zise, mă tentează MM 2. Arată urît cînd se încarcă, dar ca funcționare, nu-i văd dezavantaje. Și cum baterii Duracell pe MM 1 mă țineau vreo 2 săptămîni, 3 maxim, MM 1 + un Magic Charger = MM 2. Da, nu-i poți pune baterii normale, măcar la cel vechi aveai de ales, dar nu-s genul care ar umbla cu baterii de rezervă după mine, mai degrabă am o baterie externă, din care pot încărca și șoarecul cînd sînt pe drum.

Eu nu folosesc un mouse pentru Macbook, dar pentru Windows am un SteelSeries Kinzu V3 care este perfect, are tot ce vreau de la un mouse pentru Windows: robust, plăcut la atingere, puține butoane, mărime perfectă.

Salut, daca tot a murit iti recomand varianta imbunatatita (tot de la Apple) Magic Mouse 2. Singurul mouse facut 100% pentru Macbook.

Mersi de recomandare, a trecut ceva timp de la discuțiile de pe aici, după cum se poate vedea. Și da, mi-am luat MM2, într-adevăr. Sînt foarte mulțumit, pare ușor îmbunătățit față de MM1.

1 Like

Așa pare… Cel puțin in ceea ce privește autonomia. Daca la vechiul mac ( cu mm1) schimbam duracellul cam la 3 saptamâni, la mm 2 am făcut prima încărcare după 2 luni de utilizare. Încărcarea a durat cca 2 ore si iar am 2 luni de liniste

Cam așa și eu. De fapt, acumulatorul la MM2 îmi ține ceva mai mult de 2 luni, am impresia. Dar în orice caz, sesizez ceva îmbunătățire. Și o fi doar o chestie psihologică, dar am impresia că e și ceva mai subțire, mai puțin înalt adică și șade mai bine în mînă :slight_smile: