macOS server casnic

Am în casă 2 Macbook-uri cu OS X (mă rog, unul cu OSX și unul cu macOS) și 2 iPhone-uri. Mai am o dihanie de PC care este destul de flexibil: este folosit ca game-station când bootează în Windows și îl foloseam ca server cu Linux, pentru servire de fișiere prin Samba. Acum stau și mă gândesc dacă ar merita să-l transform în Hackintosh (placa de bază a fost achiziționată și în ideea asta) și să pun un macOS server pe el.

Folosește cineva macOS acasă? Sunt câteva chestii care-mi par utile: un Time Machine integrat, ceva file sharing (nu am înțeles încă dacă doar pentru intranet), cache-ul pentru updates (asta nu ar fi chiar mare lucru) și parcă avea la un moment dat și iTunes un fel de partajare prin rețea a librăriei, asta ar fi o chestie utilă. Voi, care aveți multe macuri prin casă, (de ce nu) folosiți macOS server?

Dacă nu ai acasă o rețea multiuser macOS (cu utilizatori individuali reali, nu mă refer la computere multiple folosite de o singură persoană), atunci serverul nu te ajută la nimic. E conceput pentru companii mici/mijlocii.

Sunt două persoane :smiley:

Tot n-ai ce face cu el.

Eu folosesc acasa un HP Microserver Gen8 pe care am un Fedora Server 25.
Folosesc Netatalk 3 pentru sharing de fisiere si CUPS pentru imprimanta. Pentru sharing de iTunes folosesc ‘forked daapd’ compilat de mine.

Pentru nevoile casnice mi se pare super decent - tin pe el ISO-uri, colectia de poze a familiei (am sync automat si backup), pot sa fac sharing de fisiere rapid cu calculatoarele Windows (am shareuri duale Samba si Netatalk).

Intr-adevar nu folosesc LDAP, Apache, VPN-ul si XGrid dar la o adica se pot instala cu oarecare efort pe Linux. In caz de Hackintosh castigi doar usurinta in configurare.

2 Likes

Eu foloseam o soluție mult mai simplă: un Linux care servea prin SAMBA în rețea. Discurile de storage aveau backup pe alte discuri, prin rsync, o dată la câteva săptămâni. Mă gândisem la un moment dat la soluții ZFS, FreeNAS, dar era cam overkill pentru ce aveam nevoie.