MacBookPro-Samsung Led

Buna ziua,
cum pot reda continut(filme,clipuri) de pe Mac pe Samsung Led fara cabluri.
merci

Îți trebuie un Apple TV. Nu neapărat de ultimă generație, merge oricare de la generația a doua în sus (ultima e versiunea 4). Versiunea 3 se află încă în vânzare pe la dealerii Apple.

Versiunea 3 merge excelent, sunt proaspăt posesor, să zic așa. Conexiunea trebuie să fie HDMI.

Nu am Apple TV dar am Chromecast, așa că îți pot spune cât de bun este. Eu îl folosesc aproape exclusiv cu un telefon Android, dar l-am încercat și cu laptopul.

Dacă îți trebuie pentru YouTube: perfect
Dacă vrei orice alte aplicații care suportă Chromecast (HBO GO, Netflix, Google Photos etc.): perfect
Dacă ai server DLNA și un telefon (merge cu Android, cu iPhone nu știu): perfect
Dacă ai filmele pe calculator: Chrome și extensia Videostream (inclusiv mkv-uri) - acceptabil (dar îți trebuie calculator bunicel)
Filme online (din Chrome, doar cu extensia de Chromecast): acceptabil (dar îți trebuie calculator bunicel).

Pentru toate de mai sus o rețea wifi rapidă și stabilă este absolut necesară.

Dacă ajungi să te uiți după un Chromecast, ia-l pe cel nou (rotund). Se mișcă sesizabil mai bine față de cel vechi.

Cred că acest Chromecast este varianta Google a TV, așa pare după prezentare. Cred că se „pupă” cel mai bine cu un device Android, nu?

Merge si cu iPad/ iPhone. Dar trebuie sa utilizezi ceva apps-uri. Eu văd cu el pozele, filmele făcute cu cele doua utilaje si alte filme de pe YouTube si alte site-uri in condiții bune

La modul general, s-ar putea numi un Google TV, deși AppleTV și Chromecast funcționează pe un cu totul altul sistem. Și nu mă refer la Android vs iOS, ci la “filosofia” de funcționare.

La Apple TV, aplicațiile le ai pe el, procesarea o face el, îl poți folosi fără telefon/tabletă.
La Chromecast: nu ai nicio aplicație pe el, toate aplicațiile sunt pe telefon/tabletă. În momentul când te decizi ce vrei să vezi (de ex un clip YouTube) și apeși pe butonul de “Cast” (care apare în YouTube pe telefon), telefonul trimite un link către Chromecast și el își “trage” clipul pe baza link-ului trimis. La fel și în cazul HBO GO, Netflix etc și orice aplicație la care “tragi” ceva de pe internet.
La aplicațiile în care ai de văzut informații care nu sunt decât pe telefon (de ex proiecția ecranului telefonului), atunci informațiile se transmit prin rețeaua wifi direct la Chromecast.

Merge excelent cu un Android dar funcționează și cu un iPhone/iPad. Cât de bine? Nu șțiu.
De exemplu, eu pe Android am un File Manager la care am conectat de la serverul DLNA la Google Drive, Dropbox, Box și pot trimite pe Chromecast orice fișier suportat pe modelul descris mai sus. Nu știu dacă o astfel de aplicație există pe iOS.

Nu-i plac mkv-urile, dar sunt câteva aplicații Android care reușesc să trimită și mkv-uri. Și o fac bine. Probabil că fac un transcoding înainte și trimit direct informația, nu linkul.

Sau apelezi la o solutie ieftina si 100% customizabila.
De mai bine de un an folosesc un Android miniTV MK808.
E o trasnaie ieftina si comoda, atarna permanent de un cablu scurt in spatele TV-ului.
L-am rootat de curiozitate si am instalat doar Kodi cu Add-on-uri, TuneIn Radio si Air Playit, altceva nu imi trebuie.
Air Playit iti permite streaming de pe orice device, miniTV-ul este client, Mac-ul server.
Pt o jucarie de 150 RON isi face treaba cu brio, vad orice film am chef, ascult radio prin sistemul HiFi conectat la TV, pot sa redau poze sau altceva din laptop. Nu are buton de “off” si sta in priza de un an :grinning:, practic pornesc TV-ul direct in Android. Pt “telecomanda” am o aplicatie pe telefon si un mouse wireless Logitech care zacea aruncat printr-un dulap.
Al meu sughita la 1080p, 720p merge perfect, oricum pe LCD-ul vechi de 6 ani nu se vede diferenta. Exista si MK808b cu procesor mai rapid si mai mult ram care duce 1080p.
Desigur, exista si variante mai scumpe si mai bine dotate (telecomanda, etc.).
Eu o consider o investitie foarte buna, daca se arde il arunc si gasesc altul la acelasi pret.

Orice soluție care îl satisface pe client este bună. Acel miniTV MK808 și-a atins scopul.

Am încercat și varianta cu mini Android PC și, pentru nevoile mele, era prea… mult? Da, ai un Android full atașat la TV, dar trebuie un mouse + (eventual) tastatură. Unele vin cu telecomandă cu air gestures (ca la televizoarele LG).

În cazul meu, având un server DLNA unde am toate filmele, tot trebuia să fac ce fac acum cu Chromecastul. Adică să rulez o aplicație care să se conecteze la server și un player. De-aia am conectat televizorul la serverul DLNA și cu playerul televizorului vâd 99% din filmele de pe server (cu tot cu subtitrare, inclusiv mkv-uri). Pentru restul aplicațiilor (YouTube 90%, HGO GO, etc) folosesc Chromecast.

Toate astea nu au fost posibile până nu am investit într-un router wireless ca lumea: Asus AC68U. Scump dar bun. Pe el am serverul DLNA, pe el am back-up Time Machine (este printre puținele routere care știu asta), are client de torente, server VPN (mă conectez de oriunde la rețeaua de acasă + ies în rețea prin IP-ul de acasă), DDNS (dacă ai IP dinamic), server FTP (accesez de oriunde HDD-urile atașate) etc. Este foarte stabil și semnalul este excelent.