Macbook pro 13 2017 OLX


#1

Salut,

Vreau sa mi cumpar un macbook pro 13 2017 sh si gasesc tot felul de anunturi dubioase, 1-50 cicluri bateria si garantie, la pret 3900-4500 (cica sigilat),o sa fie primul meu macbook.
Mi se par f dubioase ofertele de pe net … era unu care avea 1 ciclu si cica e ca nou, exista persoane care cumpara si dupa 1-3 luni il vand? mai era unu cu cateva cicluri si garantia aproape terminata, gen tinut ca bibelou.

Ce pot verifica cand cumparar un macbook pro 13 2017 sh ?
Ce ascund aceste anunturi? tastatura cu probleme? au schimbat bateria pe garantie? furate?


(Cattus Thraex) #2

Greu de spus ce ascund ori dacă ascund ceva. Un defect ascuns, care apare la placa grafică, de exemplu, dar după ore de funcționare intensă (un joc, grafică etc) e greu de depistat. Ca idee:

 1. se testează TOATE tastele, este f. posibil să nu meargă 1-2, nu se poate repara defectul, se schimbă toată tastatura.
 2. starea bateriei: descarcă coconut battery, e gratuită, sau îi spui vânzătorului să o facă și să-ți trimită un screenshot cu ce arată.
 3. mufele. nu este absolut exclus să aibă 1-2 mufe USB defecte sau mufa thunderbolt sau USB-C, depinde de model.
 4. modulele wi-fi și bluetooth, pot fi defecte.
  În rest, pot fi defecte vizibile sau chestiuni care deranjează: lovituri, zgârieturi etc

#3

cele care au garantie daca au defecta placa grafica sau tastatura nu mi se pot schimba in baza garantiei ?
dar cele sigilate mai prezinta risc de defecte?

multumesc mult pt raspunsuri


(Iulian) #4

Daca a stat cu laptopul tot timpul in priza, poate sa fie si din 2013 cu bateria originala si sa aiba 10-20 cicluri. In plus, nu te intereseaza nr. de cicluri, ci “Full Charge Capacity (mAh)” sa fie cat mai aproape de valoarea initiala. Dar asta iti poate spune Coconut Battery.
Chiar daca e model 2017, poate fi fabricat si cumparat in 2018.
Vad ca preturile incep de la 4000 lei, asa ca sunt ok. Eu l-am luat pe al meu la o luna, doua de la lansare cu 5800 lei, iar dupa a ajunj la 6800 lei.
Daca il verifici bine, ca pe orice produs Apple sau pe unul ce costa ceva bani, totul va fi ok.


(Cattus Thraex) #5

Sigur că și un produs sigilat poate fi defect. Statistic vorbind, un produs folosit 3¨-6 luni, deci testat un pic în termeni reali, are șanse mai mici să se strice decât unu nou-nouț, sigilat. Poți verifica condiția de garanție a oricărui produs Apple pe baza nr de serie aici.
Este corect ce spune Iulian: nu este relevant de câte ori a fost încărcată bateria, ci starea ei în procente față de 100%. Dacă Coconut Battery spune că a battery health 98% sau 95 %, înseamnă o baterie în stare excelentă, între 80 și 90 % - foarte bună, între 70 și 80 - suficient de bună, sub 70 % deja trebuie să te aștepți că nu o mai duce mult.


#6

recomandati vreo aplicatie de testat pe loc laptopul? stres test, pixeli, etc? ( in afara de Coconut Battery pt baterie)

multumesc


(Iulian) #7

La 13” n.ai de ce sa.ti faci griji pentru placa video.

Cam asta trebuie sa verifici, in principiu:

 1. conectezi laptopul la incarcator si-l pornesti, apasand imediat tastele cmd si D (cred ca e de ajuns doar tasta D, dar va fi nevoie de internet - isi va face o verificare singur, rapid);
 2. instalezi CoconutBattery si vezi ca bateria sa aiba peste 85% (nu conteaza nr. de cicluri, ci “Full Charge Capacity (mAh)” - cifra cat mai aproape de starea initiala);
 3. instalezi DriveDx sau DiskSensei si vezi starea SSD-ului;
 4. deschizi Notes si verifici toate tastele;
 5. sunet, Wi-Fi, bluetooth, luminozitate display si taste, trackpad, USB, card-reader, HDMI, pixeli morti.

Daca omul a avut contul lui de iCloud pe el, sa intre pe icloud.com, sa se logheze, sa intre la Settings, iar la MyDevices sa dea click pe poza cu Mac-ul, apoi sa apese pe cerculetul albastru cu X.


#8

wow, chiar apreciez ajutorul primit, o sa aplic tot ce mi ati scris aici cand imi voi cumpara laptopul