Macbook air - blocari de sistem

In seara asta s-a blocat inca o data. INSA banuiesc ca e ceva legat de flash-player, sau mai degraba spus de lipsa lui. Eu folosesc ca si browser SAFARI si de multe ori cand vreau sa vizionez un filmulet de pe anumite site-uri de stiri de exemplu, nu mi se permite aparandu-mi un mesaj cum ca nu am Flash Player. Toate blocarile pe care le-am avut, au fost in momentul in care incercam sa accesez filmulete de pe youtube. Cum as putea sa pun flash-player-ul? imi puteti lasa un link?

Am instalat Flash Payer pe care mi “l-a recomandat” Safari. Sa vedem cum o sa evolueze lucrurile. Am gasit pe net mai multe persoane care au avut aceeasi problema, tot din cauza flash playerului.

Da, corect, te duce el la FP.

din nou s-a blocat, la fel, cand schimbam filme pe youtube. Nu stiu exact ce ar trebui sa fac, sa reinstalez singur softul nu m-as descurca, iar daca-l duc la service, fiind in garantie, pe langa faptul ca dureaza cateva zile, pana la 7 zile la cei de la iStyle, nici nu sunt sigur de faptul ca ar depista “problema”, pentru ca blocarea sistemului apare aleatoriu, nu pot nici macar specula cand se vablocheaza. Cred ca o sa astept sa vad cum evolueaza. Totusi nu inteleg care ar putea fi problema, laptopul e nou, e luat pe data de 5 aprilie. Am luat o multime de produse de la Apple, de la iphone-uri, ipod, ipad si n-am avut nici cea mai mica problema cu niciunul.

Blocarea sistemului cînd lucrezi pe youtube nu e firească,. Ea poate fi cauzată și de niscai utilitare pe care le-ai instalat sau de o extensie de Safari. Dezactivează toate extensiile din Safari/preferințe și vezi ce se întîmplă. Fă-ne o poză cu extensiile din preferințele din Safari: apeși simultan tastele command [fluturașul] - shift și 4, apoi tragi peste zona respectivă iconița care apare, după care ai pe ecran captura de ecran. Dacă în loc de 4 apeși 3, vei avea automat tot ecranul pozat.

DIn cate vad, nu am nicio extensie activata, insa dupa cum poti vedea, e activata o optiune jos: “actualizeaza automat extensiile…”

Da, văd că nu ai nicio extensie. Mi-e greu să spun de ce se blochează Safari, ca atare singurul test ar fi să instalezi „de la zero”, deci cu formatarea partiției. Ai aici destule discuții pe tema asta, de ex. instalarea „pe curat” pt Yosemite, care se face identic și pt Căpitan. Fiind în garanție, du-te cu el la iStyle și spune-le necazul, mai ales că nu ai curaj să repui singur sistemul, deși e f. simplu. Fă un print cu pașii principali, de fapt esențial este să faci flashul de boot și apoi să faci boot din el, pt a rula Disk Utility înainte să instalezi propriu-zis. Evident, fă backup (salvarea datelor) înainte de instalare, de vreme ce se șterge tot. Învață să faci backup periodic, s-a discutat și despre asta aici, dă căutare și pe tema asta.

am vazut ca i-ai dat pasii pe care sa-i urmeze utilizatorului cu macpro-ul. Te rog daca poti si nu-ti vine greu, da-mi si mie exact pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a pune “pe curat” El Capitan, ultima versiune. Eu nu prea am ce back-up sa fac, intrucat tot ce folosesc se afla pe hard-ul extern. Laptopul il folosesc mai mult la navigare.

Păi în loc de Yosemite descarci El Capitán, în rest este EXACT la fel. Și descarcă ultima versiune de DiskMaker, pt a fi compatibilă cu Căpitanul.

deci descarc el capitan si il pun pe stick si apoi folosesc diskmaker?

Faci EXACT ca și pt Yosemite.

cu alte cuvinte, NU ai citit atent. Nu îl pui pe stick și apoi rulezi Disk Maker, îl descarci undeva pe HDD (default este în /Applications) și îl lași pe Disk Maker să ți-l pună pe stick. Depă care faci boot de pe acel stick.
Hai, ușor, că te descurci.

Ai incercat si cu alt browser, de exemplu firefox sa vezi daca se mai blocheaza pe youtube?
Eventual curata si sistemul cu Cleanmymac

Nu folosiu pt curășat sitemul tot felul de prostii. Onyx sau nimic.

Intrucat laptopul e in garantie, m-am hotarat sa-l duc in service, insa as alege service-ul NOUMAX in detrimentul istyle.

Eu am cumparat produsul de la iStyle Baneasa, e vreo problema daca prefer sa-l duc in service-ul celor de la Noumax? Tinand cont de problema pe care o are, dupa parerea voastra care ar fi probabilitatea ca cei din service sa o identifice si sa o rezolve? Si de asemenea, car ar fi probabilitatea sa mi se inlocuiasca laptopul pentru neconformitate?

Îl poți duce oriunde consideri că e mai bine.

salut. cum ai ajuns sa ti resolve problema?

intampin aceiasi problema doar ca mie mi se incide si in safari.

Și al tău e în garanție? Dacă da, du-l la doctor.