Iphone 6 sau 6s ?

Salutare!

Intrucat detin deja un macbook si un ipad air, m-am hotarat sa-mi schimb telefonul si sa-l inlocuiesc cu un Iphone 6. Momentan detin un Samsung Galaxy s5. Care e parerea voastra… merita sa-mi iau un iphone 6 sau un iphone 6s? Ma intrebam daca sunt deosebiri suficiente incat sa se justifice si diferenta de bani. M-as ghida mai mult pe raportul calitate pret.

Dat fiind ccă aici sunt, în general, Apple useri, știi răspunsul. Samsung face scule bune și frumoase, problema lor e una și esențială: sisttemul de operare. Android este un OS derivat din Linux și păstrează tot ce e mai urît în Linux.

Eu as zice 6s, dar nu stiu care este acum diferenta de pret. In general sistemele de operare iOS nu mai sunt suportate de telefoane de peste 4 ani. Asa ca la un moment dat (mai repede probabil pentru 6) aparatul va ramane cu un sistem de operare “invechit” si mai ales cu aplicatii care nu vor mai functiona (bine) cu sistemul respectiv.
Depinde cat e diferenta de pret si cat de mult vrei sa il pastrezi.

alegerea e intre iphone 6 si iphone 6 s. telefonul actual e un galaxy s5.

in ceea ce priveste performanta, modul in care ruleaza aplicatiile, cred ca asta ar fi relevant:

iPhone 6S: Apple A9 64-bit dual-core 1.84GHz, PowerVR GT7600 GPU, 2GB RAM
iPhone 6: Apple A8 64-bit dual-core 1.4GHz, PowerVR GX6450 GPU, 1GB RAM

Acum ma intreb, diferenta asta se resimte atat de mult?

Depinde ce aplicații folosești. Ca regulă generală, orice config hard superioară conduce la performanțe mai bune. Dacă buzunarul permite, te duci cît de sus poți.

Ăia 2 GB de RAM contează dacă ai obiceiul de a încărca simultan mai multe pagini în Safari. Iar pe lângă performanțele superioare, ia în calcul și facilitățile hardware/software disponibile exclusiv pe 6S.

Tocmai l-am luat. Am optat pt un 6 simplu, urmand ca in viitor sa-l inlcuiesc cu un 6 plus. Atat mi-a permis bugetul pentru un moment.


Salut,

timp de 8 zile am avut un 6s ca si inlocuitor a telefonului meu personal iphone 6 pana cand acesta a fost inlocuit. DPDV al meu nu am vazut mari diferente mai ales ca nu sunt genul de persoana sa folosesc multe aplicatii ce ruleaza simultan in background sau multe tab-uri in safari sau sa fiu gamer si sa joc jocuri ce necesita resurse (joc clash of clans si alte jocuri similare a acestuia si ruleaza la fel pe ambele modele). Daca esti profilul descris mai sus atunci 6s ar fi ceea ce iti trebuie daca nu ceea ce ti-ai cumparat este perfect. Ca si plus la 6s ar fi 3D touch dar poti trai si fara el cu siguranta :slight_smile:
P.S. eu folosesc telefonul si pt job si rulez aplicatii care sincer nu am vazut nici o diferenta de performanta intre 6 si 6s

Mersi de sfat. Daca pe viitor voi face un upgrade, ma voi orienta spre un 6 Plus, sau 6s Plus. Sa traiesti!