Instalare Hard Disk Extern WD Elements 750 GB pe Macbook Air

Tocmai mi-am luat un hard disk WD Elements 750 GB si nu reusesc sa-l fac sa functioneze pe mac. L-am conectat la usb-ul laptopului si mi l-a identificat ft rapid. Am intrat in el unde am gasit Un read ME(din care n-am inteles mare lucru), un alt fisier pe care scrie autorun dar pe carea atunci cand il accesez se deschide o imagine jpeg, si un ultim FISIER numit WD Smartware Pro Free Trial. in care atunci cand intru gasesc un WDSmartWareProFreeTrial.exe. care doreste a fi deschis cu Izip Unarchiver. … ma poate indruma cineva cum sa-l fac sa functioneze si sa ma pot folosi de el? Multumesc!

Am reusit sa-l instalez singur, uitandu-ma la un tutorial pe youtube. Intrucat nu mai pot sterge postarea, voi lasa link-ul, poate mai sunt si alti utilizatori la fel de neinitiati ca si mine si caroara le-ar putea fi util.

https://www.youtube.com/watch?v=Oq6-KQ3o2uk

E relativ simplu: toate hard discurile externe trebuie formatate în formatul HFS+ (Extended) pentru a putea fi utilizate în OS X. Ele vin formatate pentru Windows dar n-ai ce face cu ele așa.

l-am formatat in EXFAT, pentru a putea face transfer prin el si cu laptopuri care ruleaza pe windows.

Și așa merge, reține însă că, nu știu de ce, nu orice PC cu Windows vede discuri formatate EX-FAT, mi s-a întîmplat. Presupun însă că W 8–10 îl citește/scrie fără niciun update.

1 Like

Buna ziua, nu se poate folosii hard discul extern pe ambele dispozitive? Windows si Macbook?
Hard discul meu extern nu accepta sa stocheze fisierele care le am salvate pe Macbook, si doresc reinstalarea sistemului pe macbook. am ceva fisiere foarte inportante salvate pe desktop, doresc sa le salvez in hard discul extern, si nu pot. Ma poate ajuta cineva ?
Multumesc

Nu poți deoarece – dacă se întîmplă așa – discul extern este formatat NTFS, format citit de macOS, dar nu poate scrie pe el. Pt a scrie pe un disc NTFS există niște utilitare eu am unul simplu numit ntfsMounter. Mai sînt și altele, vezi care convine, unele sînt comerciale.
Atenție însă: unele fișiere, mai ales aplicațiile, specifice macOS se corup pe alt format, cele uzuale însă (doc, docx, rtf, png, jpg, qxd etc.) sînt OK.
P.S. Nu-s sigur, dar WD E are un utilitar dedicat, nu știu dacă are și versiune de macOS, habar nu am. Ca să fie citite fără nicio șmecherie și de win și de macOS, se poate formata MS-DOS, dar – pe acest format – nu se pot scrie fișiere mai mari de 4 GB, cum ar fi filmele în formate standard compacte de peste 4 GB.
P.S. #2. Dacă vrei să faci backup de macOS, nu recomand să folosești alt format decît cel default macOS, respectiv MAC OS Extended Journaled.