Incarcator stricat!

Buna ziua,
Am un MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) si de curand incarcatorul s-a stricat in sensul ca practic s-a cojit e foarte urat estetic vorbind si a trebuit sa-l lipesc cu banda ca sa pot sa mai incarc la el.
Intrebarea mea este stiti un magazin de unde pot sa iau un incarcator in afara de noumax ? Si pe viitor ce pot sa fac sa nu se intample din nou acest lucru ?
Multumesc,

Încep cu sfîrșitul: nu putem ști ce sfat să dăm deoarece nu ne-ai spus cum a ajuns în situația aceea. E un încărcător original? După descriere, nu pare.
Produse originale Apple distribuie iStyle și Noumax. Găsești destule produse s.h., teoretic bune, depinde de la caz la caz. Eu am încărcătoare Apple și non-Apple compatibile, merg toate de ani de zile deși, teoretic vorbin, cele non-Apple au înăuntru un controller mai slab, evident.
Dacă vrei nou-nouț, poți comand ași pe amazon.co.uk sau amazon.de, multe firme trimit și în România.

laptopul este cumparat de mine nou incarcatorul fiind cel original nu stiu de ce a ajuns in halul asa, practic se cojeste, atasez o poza

E ceva ciudat la tine, probabil l-ai ținut lîngă o sursă puternică de căldură sau mai știu eu ce. Oricum, este deja irelevant acum, trebuie să iei un alimentator nou, fie Apple, fie non-Apple compatibil, assta depinde de buzunar. iStyle ori Noumax au prețuri mari, vezi dacă te aranjează mai bine amazon.co.uk

Mi s-a întâmplat și mie exact același necaz cu un cablu USB original de la iPhone. Probabil că au folosit un cauciuc de foarte proastă calitate. Și la mine a început să se cojească izolația externă, fără vreo cauză vizibilă (nu a fost ținut la căldură, umezeală sau în alte condiții neobișnuite).

Îți recomand să cumperi numai încărcătoare Apple. Este mare diferență între unul original și celelalte ieftine. Mare!

Găsești și pe eMag încărcătoare, dar cred că peste tot prețurile sunt cam la fel.

Absolut la fel, Tudore, diferențe de maxim 10 lei.

Tudor are dreptate. Apple foloseste un cauciuc de proasta calitate, pe care ei il promoveaza ca fiind un cauciuc biodegradabil. Incarcatorul este inca folosibil. Nu ai nevoie de unul nou, pentru ca tot ce s-a intamplat a fost ca invelisul extern sa se exfolieze, iar asta nu iti afecteaza calitatea incarcarii. Daca esti cat de cat tehnic, iti recomand sa apelezi la o solutie simpla: tub termocontractabil. daca gasesti si de culoare alba e perfect. Partea mai putin placuta e ca pentru a il putea pune e nevoie sa deschizi incarcatorul, care practic este lipsit de suruburi. Acesta a fost lipit cu ajutorul unui solutii de lipit. Ca sa nu ai probleme poti folisii un feon, apoi aplici putina forta (si o surubelnita dreapta) si ar trebui sa se deschida. Ai mai avea nevoie si de un aparat de lipit, pentru a desprinde filrele, ca sa poti introduce tubul contractabil. Asta ar fi solutia tehnica, care este si destul de ieftina. (Solutia a fost testata de mine.)

Solutia a doua, cea mai inestecica, este cea pe care deja ai pus-o in practica: aplicarea de banda izolatoare in partea cu probleme.

Cea de-a treia solutie: sh. E posibil sa gasesti pe olx incarcatoare la aproximativ jumatate de pret. Din cate am vazut multe din ele sunt originale, ceea ce e de preferat.

Sfat de viitor: Trebuie sa ai mare grija de modul in care iti tii incarcatorul, pentru ca este destul de sensibil. Ar fii bine sa nu fie contorsionat, sau sa fie in tensiune cand este folosit. De asemenea cand este transportat ar trebui sa fie infasurat in bucla.

1 Like

Îmi aduc aminte de un fotograf profesionist de prin anii ’80, avea omul scule scumpe și rare în RO pe atunci. Erau oblojite cu scotch de diverse culori, arătau jalnic. La un moment dat mi-a spus: dom’le, le țin așa ca să nu mi lie fure cineva, la cum arată nu tentează pe nimeni.

1 Like