Imac recycle

Am incercat sa imi vand imacul. Nu prea merge, nu iau cat as dori pentru a renunta la el. Ca urmare, m-am gandit sa il pastrez. Nu am gasit un monitor care sa vada ca aparatul cu pricina la mai putin de 3.000 lei…, Asa ca m-am gandit sa il fac monitor pentru MBP iar cand nu am de lucru, sa il folosesc pe post de arhiva si media center (itunes, pozele si filmuletele adunate pe parcursul vietii, etc)
Acum, noob cum sunt in produsele Apple, am comandat un cablu thuderbolt, am conectat cu el Imacul de MBP am apasat cmd f2 si… nika. Ok, m-am prins dupa aceea ca magaoaia mea din 2010 nu are mufa thuderbolt ci minidisplay. Inteleg ca ar merge cu un cablu minidisplay la minidisplay?
Ce alte utilizari ar mai fi posibile pentru un mac vechi (se poate utiliza ca time machine, unitate de back-up etc?)

Și eu am un iMac din 2006 de 20 inci, cît se poate de bun, upgrade de RAM la maxim, poate HDD-ul să fie cumva cu probleme posibile. Prețul de referință este pe la 1500 lei pe mac2sell, am cerut 900 și m-au sunat vreo 3 să mă întrebe care e ultimul preț. Păi, zic, e deja ultimul, mai jos nu are rost să-l vînd, mai bine îl păstrez eu, de ex. stau frumos în pat și mă uit la un film pe net.
Nu ne-ai spus ce iMac ai, ce generație? sigur că minidisplay nu e totuna cu ThB, deși mufa e identică. Nu orice generație de iMac se poate folosi în acest mod, doar cele mai noi, vezi aici sau aici.

Imacul meu e cel de 27’ mid 2010 (i3 3,2 Ghz, 12 GB Ram, 1 T HDD 7.200 rpm, video Ati Radeon 512 Mb). Anuntul e si el pe forum.

Cu cablul…nu am facut diferenta intre minidisplay si Thb… de aia cheleste romanul incepand cu fruntea… (stii cum e… ptiu, iar am gresit, cu palma de rigoare). Acum am o frumusete de Thb care nu-mi trebuie, si pe care am dat o carutza de bani fata de costul unui cablu minidisplay. Eh, asta e.

As utiliza ca atare, da tare imi este ca trebuie sa mai iau o licenta de Win. … sau de office pentru mac. Si sa incep sa lucrez cu cloud-ul (ceea ce nu prea m-a atras pana acum)

M-am uitat si eu pe mac2sell. 5.300 lei macul meu? cam mult…

Cred că merge de la 2011 încolo…Nu arunca acel cablu, nu se știe cînd vei avea nevoie de el. mac2sell are chestii ciudate: calculatoarele desktop sînt, în general, supraevaluate, iar iPhone-urile subevaluate. Nu știu cum evaluează ei, cred că fac o medie europeană și convertesc în lei. Noi neavînd, de fapt, o piață reală s.h. pt produsele Apple, nu cred că pot face o bursă reală internă.
Nici eu nu cred că ți-ar da cineva suma asta. Sigur, poți cere, dar ajungi mult mai jos.

E, eu am cerut 2.700.
Oricum, multam de sfaturi. Iau maine cablul minidisplay si vad ce iese.

Păi așa ar rezulta din instrucțiunile alea, că ai nevoie de minidisplay dacă e mai vechi de 2011.

Gata, pus cablul, merge direct la conectare (fara cmn+f2)… si vede bine de tot

Bravo, veste bună anul are.