Garantie Macbook Air- Noumax sau iStyle

Pe 10.11.3 nu ai probleme? Daca nu ai, evident ca nu trebuie sa faci update-ul. Eu am crezut ca esti pe 10.11.4. Oricum nu mai e mult pana la lansaerea oficiala 10.11.5

1 Like

atunci voi ramane pe 10.11.3 pana la lansare. Ms !

Voi discutati despre faptul ca OS X 10.11.4 ar avea oarecare probleme cu driverele intel ale ultimelor procesoare si de asta s-ar bloca. Singura diferenta este ca BogDE a intampinat aceasta problema cu un Air banal cu un procesor la fel de banal. Eu continui sa cred ca este software (user) related, nu se pot bloca 3 Air-uri consecutiv fara nici o influenta din exterior. Si eu am 10.11.4 pe retina actual (early 2015) si s-a blocat o singura data in secunda 2 dupa ce am instalat Flash si am dorit sa rulez un film pe youtube. In familie mai exista un Pro din 2011 care s-a blocat din cauza Word 2016 si un Air din 2015 care nu s-a blocat niciodata.

ce spui tu e lipsit de orice relevanta. Daca te uitai la articolul trimis de Laurentiu mai sus, ai fi vazut ca problema asta a aparut la o multime de macbook-uri, atat pro cat si air si la toate, culmea dupa ce a fost instalata versiunea 10.11.4. Si cazul meu tocmai a demonstrat ca se pot bloca 2, nu 3 macbook-uri air consecutiv, fara nicio aplicatie “suspecta” instalata, situatia FIIND IDENTICA cu cea descrisa in articol… Sincer sa fiu, daca as fi stiut care e problema de la inceput, nu as mai fi returnat laptopurile. Insa mi se pare o dovada maxima de ingoranta, mai ales din partea producatorului, sa nu fi rezolat deja problema, tinand cont ca a fost semnalata de foarte multi UTILAZATORI DEJA. M-am uitat adineauri pe youtube si am vazut instant scriind El capitan 10.11.4, cel putin 5 situatii de blocare, exact dupa tiparul in care o pateam eu. Eu am fost de buna credinta, m-am adresat atat service-ului, cat si asistentei apple iar intr-un final, cand am vazut ca problema persista cu toate ca NU MAI INSTALASEM ABSOLUT NICIO APLICATIE, evidnent, vanzatorului. Deci acum sa incepem sa despicam firul in patru pentru o situatie deja lamurita, mi se pare oarecum ciudat. Tu esti unul dintre cei care n-au nicio problema, insa in afara de tine mai sunt MULTI altii carora li se blocheaza laptopurile exact cum o pateam eu, repet, inclusiv pe macbook pro 13".

Este într-adevăr posibil ca un update recent să facă probleme pe unele configurații, în cazul da față tocmai cele mai recente. Nu ar fi ceva nou, Apple a mai lansat update-uri care multora le-au stricat socotelile. Sigur, apare o rezolvare la un moment dat, de regulă printr-un nou update. Asta însă durează. Faptul că cineva care rulează un beta, deci următorul update, nu are probleme, din contra, nu trebuie să fie luată drept regulă, este perfect posibil să fie exact pe dos.
De aceea am spus că a te înscrie în programul beta, deci de teste, presupune riscul asumat de a avea (mult) mai multe necazuri/blocări decît un user normal, să zicem.

OK, si care este explicatia logica pt blocarea doar a anumitor Mac-uri cu configuratii variabile si a altora nu? Daca este OS-related de ce nu se blocheaza toate Mac-urile cu o anumita configuratie?
Pe un alt forum se plange de aceasta problema cineva cu MBPR.

Nu știu în cîte programe test ai participat, eu vreo 12 ani am tot testat pt Apple pînă m-am plictisit. Da, este perfect posibil ca o anume versiune de OS să meargă perfect pe anumite calculatoare și să dea erori, unele grave, pe altele. Nu este nicio regulă aici. Logica constă în faptul că există milioane de linii de cod care trebuie să se potrivească pt zeci, dacă nu sute de configurații.
Evident, nu afirm că așa a fost și cazul pritocit aici, mai degrabă se datora vreunui utilitar de sistem care, statistic, este cea mai frecventă cauză pt asemenea blocări ciudate. Dacă însă au fost deja semnalate și de mulți alții, posibil să fie de ultima versiune de sistem, deci tot de la soft, de la un niscai .kext de prin sistem.
Am mai spus că recomandarea de a participa în programe beta care ar rezolva mai repede problema este complet nejustificată. Din contra, programele beta conduc la dureri de cap mult mai mari decît uzual. Cu totul întîmplător ar putea fi o rezolvare pt situația discutată, dar asta nu poate fi o regulă. Cei care se implică în programe beta au gustul noului, al unor mici aventuri, posibile crash-uri majore, pierdere de fișiere etc. De altfel, așa avertizează și Apple și orice alt dezvoltator. O spun ca unul care a făcut ani buni așa ceva. Acum am cam obosit, am ajuns la vîrsta cînd predau altora asemenea sarcini care cer răbdare, energie, curiozitate etc.

Azi am primit update la 10.11.5. Si eu am avut problema cu freeze numai ca aparea intermitent in special cand foloseam Youtube deschis cu Safari dar in Chrome nu aveam aceasta problema.
Issue nu avea treaba cu flash sau alte aplicatii. Am tot urmarit acest thread si am tot incercat sa instalez/dezinstalez aplicatii si nu se reproducea decat in cazu mentionat mai sus.
Dupa update Safari +Youtube buni prieteni iar issue nu se mai reproduce :slight_smile:

Cred ca era doar o coincidenta ca ti se bloca in Safari/Youtube. Asa am crezut si eu initial. Vreo 3 saptamani s-a blocat in safari si youtube, insa pentru ca pe astea le foloseam cel mai des. Ultimele dati s-a blocat si pe desktop. Faza cu aplicatiile, degeaba o faci. Eu am instalat/dezinstalat tot ce se putea si tot s-a blocat. Sincer sa fiu, acum am retineri sa fac update-ul la 10.11.5. O sa astept versiunea 10.12, pentru ca am inteles ca cei de la apple prin versiunea respectiva vor rezolva in mod expres problema. Eu am deja aproape o saptamana de cand am macbook-ul asta nou si am ramas pe versiunea 10.11.3, fara niciun update. Vreau sa spun ca folosesc o multime de aplicatii, flash, chrome, vlc, tot ce am nevoie si nu s-a blocat nici macar O DATA.

Salut,

in cazul meu numai Safari cu Youtube dar cum ziceam…intermitent in rest nu mi-a dat freeze

Cu toate ca e un alt stubiect, am zis sa intreb tot aici. Mouse-ul de la macbook imi face figuri, in sensul in care uneori sacadeaza. Folosesc un mouse wireless no name. As vrea sa stiu daca e de la mouse sau de la porturile usb ale mac-ului. Se intampla de obicei cand solicit mai mult laptopul, gen cand incarc filmulete pe youtube sau descarc prin app store, etc. Inainte de mouse-ul asta am avut un mouse Microsoft, tot wirless, vechi de vreo 4 ani. Si la acel mouse facea la fel. Mai rar, dar la fel. Sa fie vreo incompatibilitate? A mai avut cineva problema asta?

Maușii wl no-name sau low name pot sacada și, de regulă, e din construcția lor proastă. Dacă e cu adaptor pe USB, cu atît mai mult. Ia-ți măcar un bun maus bluetooth, Logitech de ex.

http://www.emag.ro/mouse-microsoft-designer-bluetooth-black-7n5-00003/pd/DC5QZMBBM/ - cum ti se pare asta?

Nu știu, eu sînt de ani buni utilizator de Logitech, diverse modele. Maușii Apple nu-mi plac, de la modelul rotund pt iMac 1999 nu au mai făcut nimic ca lumea, după părerea mea. Dar, sigur, este o chestiune de gust, de obișnuință. S-ar putea ca acel maus MS să fie OK.

@BogDE - eu folosesc mouse-ul MS Designer si nu ma plang deloc, merge perfect numai ca din cand din cand (random ca sa zic asa la cateva luni) se pierde conexiunea cu MBP cand pornesc sistemul sau il scot din sleep mode. Nu stiu daca e de la mouse sau MBP via MacOS dar in maxim 10 secunde ii fac pair iar. Il mai folosesc si la jocuri gen starcraft 2 si nu a sacadat sau sa se piarda conexiunea la el pana acum in timpul jocului.
Cu alte cuvinte recomand mouse-ul pentru ca este usor, scroll-ul merge foarte bine si de ce sa nu recunoastem seamana f mult cu cel de la apple.

Orice periferic BT mai pierde conexiunea, aleator. La un moment dat, tastatura asta a mea BT Apple o pierdea destul de des dacă o conectez la la un MBP (da fac asta cînd transform un MBP în stație de lucru).

Acel scroll merge și stînga ~ dreapta? Uneori e nevoie și de asta, nu toți maușii au așa ceva. De ex., la acest model se specifică în mod expres acest lucru.

Merge doar stanga…

Ei, cum așa? numai stînga?

Theo, merg pe mana ta! http://www.emag.ro/mouse-microsoft-designer-bluetooth-black-7n5-00003/pd/DC5QZMBBM/ Vad ca la emag il au in oferta. O sa-l comand acum. Stiam ca apple in general are probleme cu conexunea bluetooth dar daca spui ca e ok atunci il iau.