Folie Protectie Ecran Macbook Air 13 inch

Salut!

Tocmai i-am luat surorii mele un macbook air 13 inch si vrea neaparat o folie pentru ecran. Eu pe al meu nu am pus nicio folie, insa daca vad ca e ok o sa-mi iau si eu una.

Am gasit asta la emag : http://www.emag.ro/folie-apple-macbook-air-13-3-regenerabila-gaurdline-repair-gua7144/pd/D6PHD2BBM/

A mai pus cineva asa ceva? E utila? Se monteaza greu?

Multumesc!

Eu m-am avîntat și mi-am luat Moshi iVisor, care văd că nu se mai fabrică. E excelentă, o am de aproape 2 ani, am dat-o jos cîteva luni, ținînd-o lipită pe o altă țiplă curată, am montat-o din nou acum vreo săptămînă, încă e perfectă.

Dar am avut și ceva chestii no-name sau, în orice caz, „normale”, lucioase, de-alea care se lipesc (Moshi ăsta se lipește doar pe ramă, iar în zona de jos a ecranului, unde scrie MacBook Pro), nu se lipește, „respiră” p-acolo). Părerile mele ar fi:

  1. Gîndește-te dacă-ți trebuie musai. Slabe șanse să se zgîrie ecranul, iar dacă mai dai cu o cîrpă din cînd în cînd, aia e tot. Eu mi-am dorit pentru a face ecranul anti-glare și treaba asta o face bine modelul pe care îl am.
  2. Ține cont de faptul că vei pierde din claritate. Cu cît e folia mai proastă și/sau mai nelucioasă (anti-glare, cum ziceam), pierzi și mai mult. Nu afectează decît dacă ești artist grafic, editezi poze, video, desenezi sau mai știu eu ce lucruri care să necesite acuratețe maximă pe spații foarte mici.

De montat…se montează ca orice folie. Dacă ai pus pe iPhone sau iPad, principiul e același, doar că trebuie ceva mai multă atenție, fiind suprafața mai mare. Moshi asta a mea s-a montat instant, dat fiind că se lipește doar pe ramă.

Dacă vrei s-o dai pe chestii „de fițe”, vezi din alea de la 3M, care cică păstrează intimitatea, reducînd masiv unghiul de vizibilitate. :slight_smile:

1 Like

Merită doar folie antiglare (face ecranul ca și cum ar fi mat), altfel nu văd ce mare avantaj ai.
O folie antiglare da, merită, sînt momente cînd reflexul din ecran este nu numai enervant, ci chiar obositor ochilor. Pînă acum ceva ani, monitoarele erau toate mate, la un moment dat au apărut cele lucioase și, opțional doar, mate, pt zona pro. Avantajul celor lucioase este că sînt mult mai rezistente la zgîrieturi, astfel că o folie devine inutilă, Dezavantajul este că ecranul este adesea (foarte) obositor din cauza reflexelor, ca atare o folie antiglare ar fi OK. Dacă dai peste așa ceva și bun și ieftin, spune-mi și mie. Folia din link nu e antiglare, e un moft peste care poți sări.

Modelul meu, Moshi iVisor de care am zis, merită fiecare leu. A fost foarte scumpă, 190 lei de la iCentre, acum văd că nu se mai găsește la noi, iar producătorul nu o mai fabrică. Însă dacă nu găsiți alternative și vreți să o luați de pe Amazon, de exemplu (eventual mai multe bucăți), merită cu vîrf și îndesat. Știu modelele de MacBook cînd aveau ecranul anti-glare, iar prietena are un Lenovo care are ecran la fel. Folia asta are cam același efect, iar marele avantaj e durabilitatea. Am pățit cu diverse folii ieftine, ca după cîteva luni, să lase urme, să se fi descompus lipiciul pe care îl au, nu observi decît la dezlipire. N-a fost o tragedie, se curăță, dar cred că merită un ban în plus pentru calitate superioară. Repet, eu o am pe a mea de vreo 2 ani, am dat-o jos, a stat cîteva luni și am reaplicat-o, ca în prima zi.

De asemenea, sînt de acord că modelul din link-ul lui Bogdan nu pare a fi ceva serios.

Păi dacă e anti-glare da, sigur că da.

Este.

Întrucît nu se mai găsește la noi și returul prin Amazon n-ar fi tocmai comod, vă puteți cumpăra varianta de iPhone (parcă fac și de Samsung), e foarte ieftină, să vedeți exact gradul de anti-glare. Fiind din aceeași linie de produse, pot presupune că e la fel. Doar atenție să fie iVisor AG. Dacă intenționați să dați cîteva sute de lei, eventual luînd mai multe exemplare, puteți pur și simplu să aruncați cei 22 lei pentru una de iPhone, pe care să o priviți ca „tester”, dacă nu vreți să o aplicați pe iPhone. :slight_smile: