Flash bootabil cu Mavericks din H.Sierra

Am nevoie de ajutorul vostru, pentru ca eu am ajuns la capatul rabdarii.
Am un MBP 2017 si vreau sa fac un stick usb bootabil cu OSX Mavericks, pe care-l am in format .dmg.
Am nevoie de acesta pentru a-l folosi la instalarea pe un iMac 2008.
Am cautat pe net de n-a vazut atatea tab-uri deschise Pro-ul meu pana acum. Am citit articole intregi. Vreo 3-4 ore. Nimic si degeaba. Nu am reusit sa fac nimic.
Mi se pare, dar nu-mi aduc bine aminte, ca acum 2 ani am reusit sa fac un stick bootabil cu Snow Leopard (pe care-l aveam tot in format .dmg) de pe un Air 2010 ce avea El Capitan pe el.
Cunoasteti voi vreo metoda functionala sau chiar nu se poate?

Problema ta pare a fi aceea că ai un mac prea nou pt a face un flash cu un sistem prea vechi. Nu ne-ai spus ce înseamnă „nu am reușit să fac nimic”, adică ce ai încercat și nu a ieșit? Problema a mai fost discutată aici. Pt sistemele mai vechi, aplicația cea mai bună era DiskMaker X care, la un moment dat, nu mergea pe H.S., dar acuma autorul zice că da (nu am testat).
Altă aplicație este Install Disk Creator..
Ai și pe pagina Applecum se face.
Dacă ai descris corect modelul, pe iMac 2008 poți pune El Capitán (10.11), ca atare nu văd rostul de a coborî nivelul la Mavericks.

A, acum am citit atent că ai deja un dmg pe care-l vrei bootabil. Știi sigur că e bootabil? Dacă e așa, atunci faci asta cu Disk Utility pe funcția restore: la source alegi dmg-ul, iar la restore flashul pregătit pt așa ceva.
Repet întrebarea: ești sigur că e bootabil?
P.S. Am senzația că actuala versiune de Disk Utility nu mai permite Restore direct dintr-un dmg pe un flash. Nu am mai făcut operația esta de ani de zile, de pe vremea când sistemul se distribuia pe DVD-uri și făceam dmg-uri pt a-l stoca pe hard pt operațiuni viitoare. În ultimii ani am făcut doar din distribuțiile oficiale Apple, cred că așa sunt și tutorialele de mai sus. Oricum, după părerea mea, cred că pe acel iMac ar trebui să pui Căpitanul, nu Mavericks, nu văd rostul de downgrade. Sau e ceva ce nu știu eu.
P.S.2 Pe un MacBook late 2008, care merge superb, am pus Căpitanul, că atât duce maxim. Este un mac perfect utilizabil pt orice aplicație uzuală și chiar neuzuală. 10.11 este un sistem încă nou.

Am reusit la vreo ora dupa ce am deschis topicul. E aceeasi operatiune pe care o faceai din El Capitan doar ca in High Sierra treaba e mai usoara, desi te incurca denumirea unor foldere si 2-3 pasi care iti sunt descrisi pe net.
Zilele astea, cand voi avea timp, voi pune filmuletul dupa care m.am ghidat si modificarile pe care tre’ sa le faci fata de acesta, pentru a reusi.
Se prea poate sa ai dreptate cu downgrade.ul. Nu prea imi place cum se misca cu Mavericks. Voi pune Capitanu’ zilele ce urmeaza.
Jucaria in cauza este un iMac 24” 3,06 GHz early 2008, 1 TB la 7200 rpm, 4 GB si ATI Radeon HD 2600 Pro (m.am “pricopsit” cu el in urma cumpararii unui iPod Hi-Fi).

Păi e OK jucăria, pune-i un SSD și, în orice caz, nu rămâne la Mavericks, bagă sistemul maxim suportat. Memorie în plus nu prea poți, se pare că ai putea pune un modul de 4 + 2 = 6, cât ar suporta maxim, dar nu merită efortul.
iMac este una dintre cele mai reușite serii scoase de Apple.
P.S. Adică cum te-ai pricopsit? iMac-ul a fost bonusul că ai cumpărat un iPod??
P.S. 2. Presupun că ai făcut cum spune aici.

Nu vreau sa-i pun nimic. Doar sa-i reinstalez sistemul de operare, ca sa “scap” de ce era inainte instalat pe el si sa fie treaba “fresh” (fiind folosit de vanzator la o firma de telecom/programare). Il voi pune la vanzare saptamana viitoare, dupa ce-i pun Capitanul si-i fac cateva poze.
Eu voiam sa cumpar doar boxa, dar tipul dadea pachetul cu totul. Asa ca am mai negociat la pret si am luat totul, ca sa pun mana pe boxa, urmand sa revand iMac-ul (saptamana trecuta, facand curat printre lucrurile vechi, mi-am gasit iPod-ul Classic 120 GB si m-am gandit sa-i cumpar un dock station ok).

Metoda pe care am urmat-o de pe Air (cu El Capitan) era cea din link-ul de mai jos. Dar pe High Sierra nu apar folderele “SharedSupport” cu “Install ESD.dmg” si “BaseSystem.dmg”+ altele 2-3, nu se da show la hidden files, nu se recopiaza “Packages”, nu se mai copiaza asa in Disk Utility.
Acum, pe H.Sierra, deschizi Disk Utility, dai restore pe stick-ul cu pricina, si bagi direct .dmg-ul. Totul in 2 pasi si 3 miscari. Poate e usor de inteles pentru cei mai tehnici, dar eu ma pricep doar la cuvinte.

Dacă sistemul merge bine, era suficient să faci un user nou cu funcție de admin, te loghezi în el și apoi ștergi userul vechi al fostului proprietar, dai opțiunea „full erase” (sau cam așa, adică să nu arhiveze datele fostului user, ca să nu ocupi spațiu pe disc).