E-mail: aplicații și web

Păi nu Apple e de vină aici, ci dezvoltatorii acestor aplicații. De aia, nu mai pun nicio extensie în Safari și niciun utilitar de Mail. Am folosit unul, ani de zile, care împărțea afișarea în 3, pe orizontală. Pe vremea aia, Mail o făcea pe verticală. La un moment dat, Apple a implementat asta default și nu a mai fost nevoie de asta.

S-a lansat Polymail, pentru iOS și OS X.

Este interesant Polymail l-am incercat pe iOS dar sincer nu prea vad diferenta intre Outlook si Polymail sau nu imi dau eu seama deoarece functiile sunt asemanatoare umpic shimbat la design este Polymail

Păi așa, toate aplicațiile de mail seamănă cu Outlook. :slight_smile:

Mie, la aspect cel puțin, mi se pare că aduce a Airmail. Iar ca funcții… mai are de crescut, normal. Acum l-am instalat și văd că permite doar conturi de Google, Outlook și iCloud, deci nu-mi trebuie, momentan.

Da, IMAP nu stie inca :slight_smile:

Știe doar să-și arunce un ochi suplimentar în conturile tale.

De curînd a fost actualizat Postbox, clientul făcut pe baza Thunderbird. S-a scumpit, e 33,6€, cu tot cu TVA (reducere de lansare, față de 40€), dar dezvoltatorul zice că toate update-urile vor fi gratis (inclusiv cele majore).

Se mișcă mult mai bine, e foarte rapid și puternic. Sînt 2 aspecte care nu-mi plac: (1) culoarea ferestrelor spălăcită rău, nu înțeleg de ce nu au lăsat-o pe cea de sistem și (2) faptul că nu în lista de mesaje nu poți vedea și 1-2 rînduri din mesaj, ci doar expeditorul și subiectul.

Mă tentează, îl am în teste zilele astea. Merită încercat, dacă Mail vi se pare prea simplu, de exemplu.

Găsiți aici niște oferte speciale la câteva pluginuri pentru Mail.

Folosesc și eu unul dintre ele, Anti Inline Plugin. Abia astăzi am aflat și eu că a fost actualizat pentru Sierra, așa că pot trece în sfârșit înapoi la Mail.app, că m-am cam plictisit de Outlook.

EDIT: cică ofertele erau valabile până pe 10 octombrie, dar e posibil să mai funcționeze codurile alea.

A apărut Spark pentru Mac. Sau, mă rog, e pe vine în cursul zilei de azi.

Eu o văd doar pt iOS, deocamdată cel puțin.

Au anunțat pe Twitter că i-a mai întîrziat Apple cu review-ul nițel.

Dar acum e live.

Da, am descărcat și eu, o să văd mîine, azi nu am chef de teste.

La aplicații pentru email, Mac și iOS sunt peste Windows. Ai de unde alege.

Perfect de acord. Și mai general, citisem un punct de vedere foarte bun, cum că macOS și iOS au „comunitățile indie“ mult mai dedicate decît celelalte platforme, mai cu bun gust ș.a.m.d. Ceea ce e perfect rezonabil, cum ai observat și tu, dacă aplicația nu e făcută de MS, Adobe, Google sau alți giganți, sînt șanse mult mai mari pe Windows să fie ceva în neregulă (chiar și numai dpdv estetic) decît pentru produsele Apple.

Oh well… Da’ mie îmi place Outlook. :slight_smile: L-aș folosi și pe Mac, dacă ar fi mai fluid și ar permite sincronizarea cu alte conturi de contacte și calendare.

Am setat Spark pt 2-3 conturi secundare. Tare simpatică aplicația, aduce un pic a Airmail, pe care o foloseam pt așa ceva. Nu știu dacă aș abandona însă Mail.app, m-am obișnuit cu ea.

Se discută pe Reddit cum să Spark ar „scurge“ destule informații confidențiale.

L-am folosit cîteva zile și am renunțat, e mai bună Airmail.

Airmail are o grămadă de funcții proprietare dar nu știe să pună flag-uri normale la mesaje. Mesajele cu flag primite sunt afișate cu stea, dar de pus nu poți pune flag-uri. Nasol. Asta, plus unele mici probleme, mă determină să mă întorc la Outlook. Aș fi folosit Mail dar la fiecare update îmi crapă pluginul care repară problema atașamentelor inline și m-am săturat să aștept o nouă versiune a pluginului.

Poti pune stea. Vezi ca in zona unde citesti mesajul, in stanga sus, inaintea adresei sendear-ului, este iconul star. Cam mic si doar contur. Click pe acel icon mic si gata. La Spark, este o pioneza (pin).

Dacă pun stea, nu e vizibilă ca flag în alte aplicații de email. Bănuiesc că steaua aia e star-ul din Gmail, nu flag-ul IMAP normal.