E-mail: aplicații și web

În caz că vreți să încercați încă un client de email pentru iOS, vă recomand Spark. E tipul de aplicație care mie mi-a lăsat o impresie excelentă încă de la prima vedere/utilizare pur și simplu pentru că arată foarte bine și are tot felul de chestii dintr-astea moderne.

Ce nu-mi place este faptul că Spark e o aplicație gratuită. Nu știu de unde-și scot banii ăștia de la Readdle, dar este clar că nimeni nu muncește în pierdere. Există o vorbă: dacă nu plătești pentru un produs, atunci chiar tu ești produsul. Ăsta e unul dintre riscuri; al doilea e că o aplicație care nu produce banii la suprafață poate muri repede, așa cum s-a întâmplat cu Mailbox și cu altele.

Oricum, Spark îmi place. Probabil că o s-o folosesc și pentru contul meu principal de email.

Offf, nu merge push pe Exchange în Spark. E un bug se pare. :disappointed:

Compania respectivă are și aplicații comerciale și e destul de cunoscută.

De pe blogul Readdle:

We’ve heard a lot of concerns from people who are worried on how Spark is going to earn money. We will introduce a business model targeted at teams while individual users will be able to use Spark for free.

În așteptarea lui Canary sau ce vă mai doriți voi pentru e-mail, adaug iar invitația de a testa Nylas N1, cine e curios. Au avansat foarte mult și foarte repede, sînt surprins foarte plăcut. Momentan, doar două detalii mă deranjează: faptul că nu se poate ascunde primul panou, cel cu conturile și folderele și faptul că adaugă prefixul INBOX.[folder] la folderele din Fastmail.

A venit mesaj ieri, că au dat drumul la beta. În caz că n-ați primit deja ăsta e link-ul de download.

Arată chiar bine, ca o primă impresie.

Am descoperit acum o suită de plugin-uri pentru Mail.app, MailButler, cu recenzie aici.

Adaugă posibilitatea de a trimite mai tîrziu, precum și utilizarea unui cloud (Dropbox, Box, Google Drive) pentru atașamente, și alte funcții.

E exagerat de scump, nu știu dacă-și mai trăiește cineva viața ca “power user de e-mail” încît să aibă nevoie de a-l utiliza nelimitat într-o lună. Dar cele 30 acțiuni/lună din pachetul gratis par o ofertă bună.

Mai erau niște plugin-uri care mureau de fiecare dată cînd se actualiza OS X, dar ăsta pare promițător, tocmai prin faptul că oferă abonament.

Dacă vreți să încercați, vă rog dați click aici pentru a vă face cont. Astfel, îmi dăruiți 5 acțiuni în plus/lună. :slight_smile:

Problema cu aceste mici utilitare, ca și extensiile pt Safari, este că pot avea efecte secundare dintre cele mai ciudate. Mai țineți minte cînd întrebam dacă la voi merge logarea pe BT Banking, la mine nu și nu, dar mergea cu orice alt browser. Necazul era o extensie care, teoretic, nu avea nicio legătură cu sistemul bancar. Așa e și cu Mail și cu orice altă aplicație…

Cred că te înțeleg și îți dau și dreptate. Am avut și eu unele probleme total inexplicabile cu Finder din cauza PathFinder și cu Spotlight din cauza Flashlight.

Asta nu-mi place mie la Apple, pare destul de „fragil” din punctul ăsta de vedere. Adică înțeleg să pună mare preț pe aplicațiile standard, să fie inima sistemului cu totul, dar parcă prea nu acceptă (mai) nimic.

Păi nu Apple e de vină aici, ci dezvoltatorii acestor aplicații. De aia, nu mai pun nicio extensie în Safari și niciun utilitar de Mail. Am folosit unul, ani de zile, care împărțea afișarea în 3, pe orizontală. Pe vremea aia, Mail o făcea pe verticală. La un moment dat, Apple a implementat asta default și nu a mai fost nevoie de asta.

S-a lansat Polymail, pentru iOS și OS X.

Este interesant Polymail l-am incercat pe iOS dar sincer nu prea vad diferenta intre Outlook si Polymail sau nu imi dau eu seama deoarece functiile sunt asemanatoare umpic shimbat la design este Polymail

Păi așa, toate aplicațiile de mail seamănă cu Outlook. :slight_smile:

Mie, la aspect cel puțin, mi se pare că aduce a Airmail. Iar ca funcții… mai are de crescut, normal. Acum l-am instalat și văd că permite doar conturi de Google, Outlook și iCloud, deci nu-mi trebuie, momentan.

Da, IMAP nu stie inca :slight_smile:

Știe doar să-și arunce un ochi suplimentar în conturile tale.

De curînd a fost actualizat Postbox, clientul făcut pe baza Thunderbird. S-a scumpit, e 33,6€, cu tot cu TVA (reducere de lansare, față de 40€), dar dezvoltatorul zice că toate update-urile vor fi gratis (inclusiv cele majore).

Se mișcă mult mai bine, e foarte rapid și puternic. Sînt 2 aspecte care nu-mi plac: (1) culoarea ferestrelor spălăcită rău, nu înțeleg de ce nu au lăsat-o pe cea de sistem și (2) faptul că nu în lista de mesaje nu poți vedea și 1-2 rînduri din mesaj, ci doar expeditorul și subiectul.

Mă tentează, îl am în teste zilele astea. Merită încercat, dacă Mail vi se pare prea simplu, de exemplu.

Găsiți aici niște oferte speciale la câteva pluginuri pentru Mail.

Folosesc și eu unul dintre ele, Anti Inline Plugin. Abia astăzi am aflat și eu că a fost actualizat pentru Sierra, așa că pot trece în sfârșit înapoi la Mail.app, că m-am cam plictisit de Outlook.

EDIT: cică ofertele erau valabile până pe 10 octombrie, dar e posibil să mai funcționeze codurile alea.

A apărut Spark pentru Mac. Sau, mă rog, e pe vine în cursul zilei de azi.

Eu o văd doar pt iOS, deocamdată cel puțin.

Au anunțat pe Twitter că i-a mai întîrziat Apple cu review-ul nițel.

Dar acum e live.