Durata utilizare baterie dupa instalare Windows 10

Salutari!

De curand am instalat pe Macbook-ul meu Windows 10 prin Boot Camp, deoarece aveam nevoie sa utilizez un program strict pe Windows.

99% din timp utilizez OS, insa am observat ca de atunci bateria se consuma mult mai repede.

Stie cineva daca e normal?
Adica, daca asa ceva e normal, renunt imediat la Windows…

Mentionez ca detin un macbook air 2015, i5, 128 SSD.

Multumesc!

Deci din cele ce spui, rezultă că Windows este folosit prin restartare și logare în Windows, deci merge un singur sistem per sesiune, nu ambele simultan, adică Windows emulat.
Dacă este așa, instalarea lui Windows nu văd cum ar reduce viața bateriei, de vreme ce sistemul, de fapt, nu rulează. Sau W 10 rulează tot timpul, chiar dacă calculatorul e oprit?!
Cît de veche a bateria? Ăsta e un detaliu esențial. Poate fi o coincidență faptul că bateria se consumă mai repede. Nu ne spui nici ce spune Coconut Battery, de ex., sau alt utilitar de măsurare a capacității bateriei. Dacă Coconut Battery indică ceva gen 92% din capacitatea de fabrică a bateriei, înseamnă că totul e OK, dacă indică, să spunem, 58%, atunci bateria e pe ducă.

Sa inteleg ca totul este normal?

Bateria este încă excelentă, are peste 90%! Ce vrei mai bine? Dacă acel consum exagerat de mare este cînd rulezi W10, atunci înseamnă că sistemul papă multă energie, dacă e în OSX sau și acolo, ceva consumă mai mult decît trebuie, vezi ce aplicație ar putea fi vinovată.

Dacă e vorba despre durata de utilizare a bateriei atunci când folosești OS X, ea nu e influențată în niciun fel de Windows.

Dacă vorbim despre consumul bateriei atunci când lucrezi în Windows, uită-te în task manager și vezi dacă nu cumva ai un proces numit “system interrupts” (sau ceva asemănător) care consumă constant 10-20% CPU. E un bug cunoscut la unele tipuri de MacBook Pro, are ceva legătură cu chipsetul grafic. Se rezolvă dacă dai un sleep.

Folosesc doar OS X si acolo am observat problema.
Cred ca am descoperit.
Intamplator tot curand mi-am instalat Photoshop CC 2015 (acum vad ca atunci cand il pornesc scade si bateria rapid), inainte folosind o versiune mai veche la care nu am sesizat asa ceva…

Am si identificat problema.

Daca mai intampina cineva problema asta, rezolvarea este aici!

https://forums.adobe.com/thread/1961935

Acum e ok.

Multumesc frumos pentru timpul vostru!