Chat topic vol. 4

N-au terminat tot ce și-au propus pentru iOS 13. Aud că sunt în întârziere și cu macOS Catalina, ultimele beta-uri fiind cam băgoase. De aceea au ales să lanseze o parte din funcțiile noi ceva mai târziu, în iOS 13.1.

Fiind un upgrade major pe zona iOS și relativ major pe macOS, fiind nevoiți să le coordoneze cumva, mi se pare firesc să le bibilească mai atent. Oricum, dacă descrierile sunt corecte, iPad OS va fi un upgrade major.

Mă mănâncă undeva să-mi iau un AppleTV, pentru TV+, oferta de TV+ gratuit un an, Apple Arcade (care vine peste câteva zile, plus posibilitatea de a conecta un controller PS4, care e mișto) și streaming în general (HBO GO, Netflix, Prime), dar văd că ultimul model a apărut în 2017. Urmează ceva mai nou în curând? MacRumors zice să nu cumpăr acum, dar mai zice că un model nou ar putea fi anunțat la evenimentul din septembrie, ceea ce nu s-a întâmplat. Nu că m-ar interesa neapărat ultimul model, dar bănuiesc că mai scad prețurile la cele existente. De asemenea, dacă noi intrăm și noi în rândul lumii și avem Apple TV+ de la lansare, știe cineva dacă se mai relaxează puțin drepturile de autor, să ne lase și pe noi să plătim pentru închiriere sau cumpărare de filme din magazinul românesc, fără să folosim artificii cu magazine din US?

Dacă vrei Apple TV, ia-l… Mereu va apărea ceva și mai nou, și mai sus, și mai tare etc. etc. Chestia cu șmecherii sau non-șmecherii ține de politica Apple, naiba știe ce scornicesc.

1 Like

Eu mai aștept până în octombrie, e posibil să scoată atunci un Apple TV nou.

Să anunțați și aici dacă apare biblioteca de filme iTunes și în România. Filmele sînt singurul tip de conținut pe care-l mai piratez, din cauză că nu găsesc niciun serviciu de streaming suficient de bogat și actualizat în ofertă… Și să ai abonament Netflix, Amazon Prime și HBO Go doar ca să iei ceva de ici, ceva de colo mi se pare mult mai mult decît sînt dispus să consum în această direcție. Deocamdată, mi-am luat un Chromecast (varianta FHD, n-am TV 4k, nici în plan) și fac streaming de pe laptop la conținutul piratat. :smiley:

Nu știu, vouă nu vi s-ar părea normal și binevenit să avem pe un serviciu de streaming și filme noi, imediat după lansarea în cinematografe, cum e cu muzica, dar și clasice și o bibliotecă bogată, undeva, la un loc? Oare alte țări au? Sau nu înțeleg eu cum funcționează industria asta, e după reguli diferite față de muzică?

Nicăieri nu există opțiunea asta. Filmele noi trebuie mai întâi să-și scoată banii din cinema. Dacă le-ar pune online imediat după lansare, ar avea încasări foarte slabe.

Cam la fel e și cu muzica. Grosul încasărilor vine acum din concerte live. Online-ul a făcut praf vânzările de albume.

Înțeleg. Mă gîndeam eu că e așa… Dar ar putea să facă să se plătească pe vizionare, ceva mai puțin decît un bilet la cinema și aia e. :slight_smile: În fine, m-am lămurit: ori vezi la cinema, ori aștepți să se mai învechească și-l cumperi pe DVD/digital.

Hehe, să vezi atunci “CAM release-uri” HD, filmate din fața ecranului computerului :slight_smile:

(poate chiar screen recording adevărat, deși se folosesc metode pentru a împiedica treaba asta).

1 Like

Fraier mai sînt, înseamnă :slight_smile: Eu mă gîndeam la un utilizator cinstit, nici prin gînd nu-mi trecea să caut variante de furtișag. Dar ai mare dreptate!

Asta aștept și eu cu mare interes, parcă zicea @tudor despre ceva secțiune de help în românește în direcția asta, care ar putea înseamna că măcar se pregătesc pentru asta.

În cel mai rău caz, se poate rezolva cu un cont de iTunes Store de US.

Păi nu ești obligat să ai acces permanent la toate. Eu am avut Netflix cât timp mă uitam la Star Trek: Discovery, acum am suspendat abonamentul. O să-mi fac abonament la Prime, când apare Star Trek: Picard. Am mai avut la Prime când urmăream The Man in the High Castle. HBO GO îl am continuu, că e legat de abonamentul de cablu și e cel mai ieftin.

Evident, am acasă peste 100 de CD-uri și DVD-uri cu muzică, la un moment dat am început să le digitalizez, după care m-am plictisit.

eMAG are politică de retur de 30 de zile :slight_smile:

Oh, cred că am fost eu out of the loop în ultima perioada, pentru că e prima data când văd noul MacPro! Și arată ca pe vremuri, ceea ce e excelent.

Forum says:

Tempus fugit very fast! :smiley:

La orele 20.00 ora RO s-a săltat pe server iPad OS 13.1, i-am dat drumul, cică durează 2 ore, dar sper să fie mai puțin, uneori e mai pesimist decât realitatea.

hopa-șa, 13.1.2…

Am fost ocupat în perioada asta și habar n-am avut că Microsoft a lansat niște chestii foarte interesante acum două zile, inclusiv un smartphone cu Android:

Lansarea primei tastaturi (se pare) cu touchpad pt iPad-uri mă face să cred că Apple se îndreaptă, evident, spre tableta+notebook „all-in-one”, deși Cook ne-a tot aburit că nu vor face așa ceva. Cred că temporiza lucrurile pt a nu face promisiuni prea devreme. Deși funcția de maus, cu acel cerculeț care imită degetul, este un pic ciudată și nelucrată ca lumea (interferează cu unele funcții dacă tastatura este smart), mi se pare evident că Apple va perfecționa iPad OS până la funcțiile din macOS. Posibil ca anul viitor să avem o nouă generație de iBook, tabletă+notebook, care va rula iPad OS. Nu știu dacă îl voi numi așa pe băiețel, dar - oricum - cu o asemenea tastatură și cu un iPad OS mai șlefuit un pic cam acolo a ajuns.