Chat topic vol. 4


(Cattus Thraex) #231

După o asemenea demonstrație, ce să mai spun?


(Cosmin Popescu) #232

Salutare și La multi ani !
:tada:


(Iulian) #233

Astazi am constatat cu stupoare ca iTunes nu reda flac-uri :confused:
Imi puteti recomanda un player audio simplu si bun, va rog?
Pentru filme folosesc MKPlayer si este genial (interfata simpla + nu papa resurse + reda absolut orice, fara a instala chestii aditionale).
Multumesc si un inceput de zi extraordinar.


(Adrian Ruicanescu) #234

Citește din acest forum și ai de ales. Eu folosesc Vox varianta free. Pentru video, îmi place IINA. Îmi îndulcește regretul după MPlayerX.


(Cattus Thraex) #235

Acesta pare a fi dongle-ul mult așteptat pt noua generație de iPad Pro cu ThB 3/USB-C la bord.
Întrucât nu am folosit un asemenea iPad, întreb: să înțeleg că, odată cu această generație, un iPad se poate conecta la un periferic extern, de ex. un disc extern, ca orice alt PC/mac? Că un monitor extern știu că se poate cu orice generație mai recentă care are lightning, nu mai știu dacă și prima serie cu conectorul cu 30 pini.
P.S. Nenea ăsta zice aici că se poate conecta o memorie externă, de unde deduc că merge și un disc extern, nu văd de ce nu. La final, dă niște reproșuri aiurea, dar, mă rog, fiecare cu ale lui. Deci e clar că Apple unifică cele două platforme sau, cum zic șefii săi, „they do not merge, they overlap”. Se vor ouvărlepa până la identitate, până la urmă.


(Iulian) #236

IINA vad ca seamana mult cu ce folosesc eu - MKPlayer (poti arunca un ochi peste el - doar ca pe acesta din urma il gasesti in AppStore: https://itunes.apple.com/us/app/mkplayer-mkv-media-player/id1335612105 ).
Am instalat Vox, tot varianta free (mi se pare prea scumpa; in plus, nici nu am nevoie de mai mult).
Totusi, in boxele laptopurilor se aude aproape la fel, dar la redarea in boxa externa se aude mai bine MKPlayer :frowning:
O sa ma mai joc nitel in equalizer. Poate nimeresc ceva mai ok decat varianta predefinita “more bass”.
Oricum, multumesc de site. Vox chiar este asa cum imi place/am nevoie.


(Cattus Thraex) #237

Pentru cine ar fi interesat: Tastatura bluetooth multi-purpose cu 3 poziții K 480 este azi 150 lei la cel.ro. Nu le fac reclamă, mi-a adus una Moș Crăciun și sunt mulțumit de ea. Deși în poză nu se vede, este – probabil – ISO Extended, cel puțin aia a mea.
P.S. Se „pupă” imediat cu orice calculator, tabletă ori telefon mobil, inclusiv cu un iMac din 2006, deci are back compatibility foarte bun și cu scule având bluetooth din generațiile vechi. Singurul lucru prost gândit este butonul on/off pus pe partea de jos, trebuie să o ridici ca să o oprești. Dar, sigur, e un detaliu neesențial. Aveți mai sus o poză reală de pe masa mea de lucru.


(Adrian Manea) #238

Da, da, fiți cu ochii pe cel.ro, pentru că:

Consiliul Concurenţei a anunţat, luni, că a sancţionat cu 1,6 milioane de lei (340.000 de euro) retailerul online Corsar Online, deținătorul magazinului cel.ro, printre altele, pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă. Firma a avut în 2017 un profit brut de 427.000 lei, de patru ori mai puțin decât amenda aplicată de Consiliu.

Sursa.

Bag seama că or să tot aibă oferte. :slight_smile:


(Cattus Thraex) #239

Habar nu aveam, am mai cumpărat de la ei, deși nu prea mult și, în orice caz, nu cred că amenzile astea sunt conforme cu realitatea. Dar, mă rog, nu e treaba mea să analizez. Eu anunțam doar un preț f. bun pt o tastatură care mie îmi place.
P.S. Ar fi o idee ca Tudor să creeze o rubrică, MacWorld și alții anunță prompt când un produs are un preț bun pe amazon ori pe alte rețele din UK ori din USA. Mi se pare util. Alteori, la alte produse, alte companii au prețuri mai bune, pt acest model de tastatură pare cel mai bun preț la ora actuală.


(Iulian) #240

Pe la pranz, ma pregateam sa ma duc la eMag si sa ridic o comanda. Inainte sa plec am intrat aici si am vazut postarea lui Cattus cu promotia de la tastatura. Intru pe cel.ro sa caut produsul ce urma sa.l ridic de la eMag si vad ca este la jumatate de pret. L.am cumparat de la cel.ro.
Deci e posibil sa fie adevarat ce zice Adrian. Mai am cate ceva de cumparat, asa ca voi urmari nitel magazinul. Merci de pont.


(Cattus Thraex) #241

Repet: nu i-am făcut reclamă lui cel.ro, pur și simplu am văzut că au cel mai bun preț la tastatura asta, care îmi place, este f. utilă, bine făcută, relativ robustă scriu ușor cu ea, se „pupă” rapid cu orice generație de aparat, chiar cu cele din 2006, poate și mai vechi, nu am testat.
Nu toate produsele au prețuri mai bune pe cel.ro, altele sunt mai bune pe alte site-uri, statistic cred că pe pcgarage și pe emag. evomag și forit vin și ele din urmă cu prețuri, uneori, mai bune.
Mi s-ar părea util să avem un colț unde să semnalăm prețuri (foarte) bune ale unor produse potențial tentante pt toată lumea.


(darius) #242

om bun :slight_smile:


(Cattus Thraex) #243

Un alt produs intrat recent în familie pt fi-mea este acest monitor. Mi s-a părut un raport așa de bun calitate/preț/performanță, încât i-am comandat unul și soției.


(Tudor Vedeanu) #244

Dacă vreți o aplicație gratuită de tip Bartender, încercați Dozer.


(Cattus Thraex) #245

Azi m-am dus la iStyle a doua oară cu un mini în garanție care, după ce a mai stat acolo aproape o lună de Crăciun și de REvelion, acuma are probleme cu wi-fi. Dar nu asta voiam să spun… Cât timp a moșmondit flăcăul ăla actele, una, alta (vreo 15 minute bune), am pipăit noul iPad de 13 inci. Mișto sculă, deocamdată voi căuta una s.h., cu un ecran de 13 inci pot lucra și ce am eu nevoie. Am citit acuma că au conexiune USB-C (am scris corect, nu ThB 3) și că este mult mai ușor să pui periferice, deși încă nu un stick USB, de ex. Se speră însă că următorul iOS va rezolva și chestia asta. Deci Apple duce cumva iOS spre macOS ca funcții, așa cum bănuiam. Detalii despre chestia asta aici.


(Cattus Thraex) #246

Mi-am luat tastatură Logitech pt iPad Pro 12.7 cu smart connector (s.h., ieftină tare, pe olx. de la un clujean), nu am mai avut tastatură cu s.c. Mișto chestie, alimentarea se face din tabletă și pică rapid spre zero dacă nu o folosești. Nu că prin b.t. ar fi mare consum de energie, am și o tastatură d-aia pt tableta de 9.7 inci, acuma a soției. Îi place și ei chestia asta. E o tastatură no name alu, tot backlit, ca asta, doar mai mică. Eu cred că Apple se îndreaptă, ciudat de greu, spre un iOS matur, anticipez că următorul iOS va fi un salt mare spre o apropiere majoră de macOS ca funcționalitate.
Tot ieri mi-am schimbat vechiul iPhone 5S cu 6S Plus + diferență de la mine (rezonabil), mărișor, display la 5.5 inci. Procesor relativ puternic, faci o sculă destul de tare cu proc-ul ăsta. Eu nu pricep de ce Apple bagă procesoare așa puternice în jucării cu care copiii trimit SMS-uri și mai joacă ceva ușurel. Mi se pare o risipă inutilă de resurse. Un asemenea smart phone îl vedeam pus acasă într-un dock, la care e conectat un monitor de 22-30 inci, cu maus și tastatură ca să-l folosești ca desktop. Pe stradă și la office e telefon, acasă devine ușor sculă (semi)performantă. Cred că, pur și simplu, Apple nu a știut ce să facă în urmă cu 2-3 ani și a cocoloșit tot felul de soluții „în așteptare”, gen touch barul seriei de MBP lansată acum 3 ani… Prostii. Noroc că stau băieții ăștia pe un sac imens cu bani și-și permit asemenea tâmpenii…


(Cattus Thraex) #247

Am observat că bateria iPad-ui Pro al meu se încarcă maxim la 92%, să înțeleg că acuma încărcarea maximă este automat indicată prin procentul de sănătate al bateriei? Ar fi un „feature” mișto, un fel de măsurătoare gen Coconut Battery. Sau e doar o eroare de afișare la mine? La iPhone nu mi-e clar, bateria e nouă, deci 100% ar fi normal.


(Tudor Vedeanu) #248

Poate trebuie calibrată bateria cu metoda descărcării complete.

Mi s-a întâmplat și mie ceva asemănător la iPad-ul meu (Pro, prima generație). Îi cumpărasem un încărcător USB-C de Macbook pentru că aflasem că se încarcă mult mai repede decât cu încărcătorul lui. Într-adevăr, se încărca foarte repede, însă după un timp am observat că iPad-ul se încălzea foarte tare la mijloc în timpul încărcării și nu mai ajungea la 100%. De atunci am renunțat la acel încărcător.


(Cattus Thraex) #249

Folosesc în încărcător original Apple, chiar al lui. Da, voi face o descărcare completă, evident, eram curios să știu dacă e cumva un nou feature neanunțat. :slight_smile:
P.S. Posibil să fie de la cablu, habar nu am dacă e original Apple sau nu. Am observat că unele ifoane și, probabil, și ipad-uri se comportă negativ cu cabluri non-Apple, până la a da mesaj de eroare și nu se încarcă. Nu am așa ceva, dar știu și eu…


(Adrian Ruicanescu) #250

La Noumax, pe Mac, au o aplicație, probabil doar angajații Apple o au, cu care se vede viața și sănătatea bateriei (compartimente care nu se mai încarcă). Mie mi-a verificat o baterie la iPhone, gratis. Poate e mai bine să vezi ce și cum și să te gândești la o înlocuire. Nu este nevoie să o înlocuiești la ei.