Chat topic vol. 3


(Cattus Thraex) #921

Este o ofertă destul de mare pt diverse aplicații între procesor de text și DTP. „Buburuza” este, probabil, cea mai tentantă, mai ales dacă ținem seama și de preț, 20 USD. Mai sunt Publisher Master, Publisher Lite și Plus, iStudio Publisher și Scrivener (asta, mai ales, pt scriitori și jurnaliști).
Ăștia de la Affinity au făcut lucruri excelente, deci presupun că vor aduce pe piață o aplicație solidă.


(Cattus Thraex) #922

Jucăria este superbă, performanțele pare pe măsură. Este, dacă pricep, primul pas spre o nouă generație pro. iMac și mini sunt singurele produse foarte reușite pe care le produce Apple la ora actuală, iMac Pro vine pe seria superioară. Și iPhone. Notebook-urile mi se par fie prea scumpe pt ce oferă (MacBook seria nouă), fie niște scule middle-range, deși au pro în coadă. E drept, foarte frumoase și merg frumos, dar nu scule pro.
P.S. Abia azi am aflat că deja ultima generație de mini (2014) este și ea cu memoria built-in, așadar Apple continuă politica de a face produse cu memoria built-in, indiferent dacă e portabil ori desktop. Or fi știind ei ceva…


(#CattusDaddy) #923

Ca tot vorbeam acum cateva saptamani in urma de ce a facut Apple la capitolul securitate: https://www.idevice.ro/2017/12/17/windows-10-furate-parole/ (nimeni nu zice nimic decat pe forumul windows unde userii comenteaza in rest…liniste si pace )


(Cattus Thraex) #924

Da, dar noi discutamTLOCMAI faptul că mac OS nu este ca Windows, adică supus unor asemenea chestiuni și, uite, taman asta au făcut: o perioadă, scurtă e drept, a fost foarte vulnerabil. Deci noi știm astea cu windows, dar mac-userii mai știau că nu sunt așa de vulnerabili. Dacă le spui că și pe macOS sunt la fel de vulnerabili sau aproape la fel ai pierdut jocul. Păi de ce ar da un nene de 2-3 ori mai mulți bani pe un jucărie care rulează un sistem la fel ori aproape la fel de vulnerabil ca Windows?


(Tudor Vedeanu) #925

Uhhh… citește mai jos articolul original, nu traducerea făcută cu picioarele de pe iDevice… e vorba despre o vulnerabilitate a unui manager de parole numit Keeper (nu e făcut de Microsoft și nu e inclus în Windows), care a fost instalat și distribuit timp de 8 zile pe o versiune de Windows destinată developerilor. Atât și nimic mai mult. Nu e o vulnerabilitate din Windows, nu are legătură cu Microsoft.


(Tudor Vedeanu) #926

o postare a fost comasată într-un subiect existent: iPhone-urile cu baterii uzate sunt încetinite intenționat de Apple?


(Balas) #927

Primul teardown la imac pro. Ram-ul nu e sudat dar trebuie sa-l desfaci ca sa faci upgrade.
La fel si procesorul si ssd-urile. E tare, pentru cine are nevoie de el si-l cumpara pe cel mai ieftin și-i face upgrade.


(Cattus Thraex) #928

Ăsta e un lucru bun, până la urmă. Cel mai ieftin oricum e f. scump dar, ca principiu, faptul că i se poate face upgrade nu poate fi rău.


(akbar) #929

Pentru că mi-a dat mesajul ăla cu „low space” am închis Safari și Chrome (în care aveam dechis Netflix). Ce să vezi, am recuperat 10Gb :smiley:


(Tudor Vedeanu) #930

Procesoarele Intel din ultimii zece ani sunt afectate de o vulnerabilitate majoră.

Iar acum eu unul mă duc să-mi scot de la naftalină PowerMac-urile. :innocent:


(Adrian Ruicanescu) #931

Nu știu cât este de adevărat, dar se zice că 10.13.2 ar fi rezolvat problema:


(Tudor Vedeanu) #932

o postare a fost mutată într-un nou subiect: PowerMac G4 MDD nu pornește


(Cattus Thraex) #933

An Nou, probleme vechi. Apple iar a dat-o în bară, așa este, am putut reproduce ușor bugul.


(Tudor Vedeanu) #934

După o încercare nereușită de update la 10.13.3 (updaterul a rămas înțepenit la “one minute remaining”), am restartat forțat și am reluat actualizarea. A mers, dar după cinci minute am primit din senin un kernel panic de toată frumusețea. Cică e de la sistemul de fișiere. :frowning:


(Cattus Thraex) #935

Mi s-a întâmplat și mie cu MBP-ul soției cu c2d la 10.13.2. A trebuit să reinstalez sistemul, l-am tras direct de pe net, noroc că am viteză bună.
Deci să mă aștept că la …3 o să am necazuri?
P.S. Pe mini, update-ul a rulat fără probleme.
P.S.2 A mers uns și pe MBP 2012


#936

Yay, cică Apple Store la Viena: https://medium.com/@i_am_fabs/apples-new-vienna-store-is-an-homage-to-the-wiener-werkstätte-82036ba0ee4f

Era și timpul.


(Cattus Thraex) #937

Se apropie vertiginos de noi, următorul centru va fi în Teleorman.


#938

This is bad. Really, really bad. Sper că aveți backup recent.


(Adrian Ruicanescu) #939

Am găsit ceva în special pentru Cattus, că imediat vine vremea excursiilor și vor apărea iar nenorocitele de cabluri în poze. Este și în AppStore, dar de aici se poate încerca înainte de a cumpăra:

Eu sunt fotograf înrăit și folosesc Lightroom și Photoshop, deci nu știu cât de bine se comportă InPaint.


(Cattus Thraex) #940

Se comportă bine Snapheal de la Macphun, acuma și-au schimbat numele, am uitat cum se numesc acuma. Sunt relativ mulțumit. O voi testa și pe asta, dacă se poate. Ori musai să o cumperi?
Spun „relativ mulțumit” deoarece nu are o funcție specifică de șters sârme, sunt oribile, iar dacă ai multe sârme care se suprapun e greu. Am însă câteva reușite superbe cu Snapheal, inclusiv cu refacea unui text în spatele unei sârme, a ieșit incredibil de bine, undeva în Sighișoara în drum spre orașul de sus. După instalare, merge și ca plugin în Photos.