Chat topic vol. 2

Mda… Sony vrea să rupă Vaio de Sony, probabil din rațiuni de marketing. În afară de Vaio, Sony nu prea mai e lider pe nicio zonă ori nișă, sud-coreenii le-au luat-o înainte.

După câteva apeluri FaceTime ratate, mă trezesc că aud vocea omului cu care trebuia să vorbesc… fără să am softul deschis. Culmea e că și el mă auzea pe mine.
Am purtat astfel discuția fără ca să am programul deschis. Adică… știu eu, o fi rămas agățat în spate pe undeva.

Chestia mi se pare bizară cumva și periculoasă :smiley:

Big Brother veghează, credeam că știi asta.

1 Like

Nu apucasera baietii sa dea drumul la inregistrare asa ca l-au sunat ei pe amicul tau imediat ce au reusit sa rezolve problema. :slight_smile:

2 Likes

No, record personal- HDD Seagate Expansion luat la ora 19:45 din magazin și returnat a doua zi la 15:30

A funcționat probabil vreo 4 ore în parametri, când dimineață am realizat că, în loc să fi terminat conversia fișierelor îmi dădea mesaj că nu le mai poate citi (!) La magazin pare-se că era ok, deși am anunțat că cel mai posibil e un DOA.

Norocul a fost că nu am mutat datele pe hardul extern de 2TB. Am luat un WD tot de 2TB. Culmea e că ăsta nou e mult mai greu, mai voluminos și fabricat în Taiwan. (Seagate-ul era din China)
Îmi doresc să țină măcar câteva zile :smiley:

Bare with me :slight_smile:

Așa cum scriam pe aici nu de mult, sfătuindu-l pe un flăcău să ia un calculator refurbished, folosit într-o expoziție, care e mai de încredere decît unul absolut nou, nefolosit deloc. Un produs folosit cîteva zile/săptămîni a trecut de primul test, acela că nu e DOA, cum zici. Nu cred că este o legătură directă între locul de fabricație și starea. Produsele vîndute de diverse firme mari, inclusiv de Apple, inscripția „Made in China” înseamnă, uzual, „produs într-una dintre fostele colonii britanice”.

Singurul HD extern care mi-a crăpat până acum (cu pierderea definitivă a fișierelor) este un Seagate. De atunci iau numai WD (nu că alea n-ar putea crăpa… dar deh…).

Eu am putut să-mi dau seama că moare un WD MyBook pentru că vitezle de scriere/citire deveniseră supărător de mici. Iar după ce-am copiat tot conținutul pe alt disc, a mai durat câteva zile și și-a dat obștescul sfârșit.

Altfel, la discurile Seagate în carcasa lor originală nu poți vedea nimic cu DriveDX. Ori dacă le scoți și le pui într-un enclosure de doamne-ajută, se schimbă radical treaba.
Chestia e că la WD e nativă treaba, îți spune ce vârstă are HDD și eventual cât s-a scrie pe el :slight_smile:

Și eu mi-am făcut un obicei de a-mi lua doar WD, dar e mai mult o chestie bazată pe superstiție decât altceva. Acum 1 an am luat două bucăți a câte 1TB, unul din ele nu a vrut să se inițializeze. În OS X îmi arăta că are câteva milioane de PB, în Windows dădea Data Error Cyclic Redundancy Check la inițializare. Cei de la PC Garage l-au înlocuit fără comentarii.

Zilele astea am luat două bucăți de 2TB, la fel, unul din ele prezenta aceleași simptome. Cei de la eMag l-au schimbat fără comentarii. Mai am acasă câteva bucăți WD, unele vechi de 10 ani, a crăpat unul singur de 500GB în toată această perioadă. Așadar, dacă merge în prima zi, sunt șanse destul de mari să meargă ani de zile.

Oricum, sunt în plină reorganizare a părții de storage, am acum un array de 4x2TB în mirror, cu backup offline pe alte discuri (2+1+1TB, conectat ocazional pentru sincronizare) care din păcate nu mai sunt mirror, dar e suficient, zic eu. Oscilez între ReFS și ZFS, sunt avantaje și dezavantaje practice și teoretice în ambele abordări, încă nu m-am hotărât.

Am copiat ceva pe un stick și s-a întrerupt. După cîteva ore, am reluat și m-a întrebat dacă vreau să reiau (Resume) copierea (nu tu “Merge”, “Replace” etc.). That’s a first (semn bun)!

S-a închis MacNN. Era unul dintre primele situri cu știri Apple pe care începusem să le urmăresc acum 12-13 ani, în perioada când am devenit utilizator Mac full time.

Cei de la BitDefender au descoperit un nou malware pentru OS X, cam periculos:

Am incercat sa fac un backup la un iPhone al unui prieten si am vazut ca are setata criptarea. Cum o scot? Ce parola cere? El nu stie sa fi cerut criptare anterior, dar cine stie pe ce a apasat. Am introdus tot felul de parole (cont lui de App store, contul meu, parola de administrator a mea pt Mac si inca cateva) dar nici una valida. Cum schimb parola in una cunoscuta, cum renunt la criptare?

Simpatici oamenii de la SamKnows, i-am întrebat cum pot să transform Whitebox-ul într-un router normal.
Ce răspund ei :smiley:

As you have contributed to the study for a long time, you may use the device for any purpose you see fit. However, changing the firmware means leaving the project as it would no longer do tests. We don’t have any specific instructions or guides on how to do this, but you may find the relevant information by searching on the internet.

Pare periculos dacă ai aplicația aia de convertit de care zic în articol. Dacă nu… nu

@Luci vezi aici informații despre backup-urile criptate:

Stie cineva de ce nu mai functioneaza pop up-urile in Yosemite? Inca o alta chestie ar fi ca atunci cand raman(mai ales) cu mai putin de 20% baterie, ‘‘ferestrele’’ imi merg cam sacadat…

Care pop-up-uri nu merg? Alea din Safari?

Și la mine pe MBP se reduce drastic viteza procesoarelor atunci când bateria e pe gata (cam când zice că mai are doar vreo 10 minute până când moare complet).

Ma refer la iconitele din bara de jos ( dock ) in sensul ca inainte cand aveam cursorul deasupra se maximizau astea. Sper ca m-am exprimat cat mai pe inteles…

Da. Am gasit si varianta in romana. Mersi.
Partea proasta e ca nu poti face nimic fara parola si ea nu se poate reseta decat cu stergerea datelor/configurarilor.
Probabil cea mai buna varianta e golirea iCloud si facut un backup acolo cu recuperare pe dispozitiv nou.