Chat topic vol. 2

62 tips & tricks pentru iOS 9, inclusiv unele specifice noii versiuni.

De exemplu, cei care ați urît noua tastatură, care are și litere mici, aflați că se poate dezactiva. :slight_smile:

1 Like

Ați auzit, probabi, că Apple a băgat un miliard de dolari în firma chineză de taxi Didi

Mda, unii zic acum că Car va fi de fapt un taxi cu pilot automat, nu o mașină pe care să o cumpere oricine. Cine știe…

De chestia asta se zvonește de mult, de cel puțin un an, că Apple pregătește un soi de Car.

O facilitate nouă după ultimul update de Acrobat. “Touch-friendly interface” pe Mac?! Am vrea noi. :unamused:

Un ecran de pe un calculator cu Windows, după ce a scanat un disc ExFAT

60 tips & tricks și pentru El Cap.

Featuring: Tab-uri în Mail în full screen. Eu nu știam.

Dacă vreți să aflați cum a fost spart playerul video CorePlayer, pentru a funcționa pe orice Mac PowerPC, citiți aici:

1 Like

Microsoft se retrage de pe piața telefoanelor mobile. Păcat că s-au agățat de Nokia și au tras-o după ei.

Nokia era dusă oricum, MS era o salvare și, presupun, planul era să folosești experiența finlandezilor pe hardware și să pui soft MS. Mișcarea avea însă loc prea tîrziu, piața era și este plină de oferte în abundență. MS nu a excelat niciodată în chichițe gen Apple din era Steve Jobs, care au condus compania spre atragerea unor fani neabătuți. Nici Nokia nici Ericsson nu au rezistat impactului cu era Samsung-Apple, europenii au ieșit complet din joc de mult. Ca atare, MS nu avea și nu are ce să ducă mai jos la Nokia, se duseseră singuri de acum vreo 10 ani.
Am fost și eu admirator Nokia, soția încă este, are mobil Nokia, dar trebuie să fim realiști. Mai degrabă are viitor AllView din Brașov decît Nokia din Helsinki.

Ericsson au fost foarte buni la vremea lor. La fel și Nokia.
Nașpa că au rămas pe drumuri 1.350 de oameni din Finlanda

Nu e vorba de 1350 ori de 13500, e vorba că Europa a ieșit complet din joc pe domeniul telefoniei mobile, este un superb zero. Am dorit doar să subliniez faptul că Nokia era deja dusă cînd MS a încercat marea cu degetul. Stăteau pe un sac imens cu bani și nu știau ce să facă, și-au zis că Nokia ar fi o ocazie. Mai bine investeau în AllView la Brașov, pe bune.

Sau, și mai bine, mergeau direct în China la firma de la care cumpăra Allview produsele (Gionee sau care o mai fi ea acum), că Allview customizează doar softul, nu fac hardware. :slight_smile:

Ei, glumeam și eu…

Ce vezi pe ecranul unui iPad sau iPhone, atunci când te uiți prin lentile polarizate. Foarte ciudat.

1 Like

Am aflat azi de o aplicație, booksorber, care optimizează, zice-se, procesul de digitalizare a cărților și documentelor. Prelucrează optim fotografii ale cărții, detectînd marginile paginilor, îndreptîndu-le, eliminînd degete ș.a.m.d.

Aș fi curios cît de bine își face treaba. Se pare că a luat naștere în urma unei campanii Indiegogo foarte apreciate și are versiune pentru toate sistemele de operare.

1 Like

O voi testa negreșit, dacă face ce promite, nu e mult.

Am avut o experiență absolut execrabilă cu Apple Music anul trecut, la puțin timp după lansare, cînd am încercat să adaug din muzica mea, fișiere mp3 locale, în iTunes. Am făcut puțină ordine, ceva rename, adăugat manual coperte de album și gata. Așteptînd să văd schimbările reflectate pe iOS, nema. Am așteptat, am refăcut procesul mult mai lent, să aibă timp iCloud să le digere, tot aiurea.

Acum, cînd Apple Music se vrea a se fi maturizat, tot prost merge chestia asta. De vreo 3 zile tot fac, desfac și refac procedura: încarc niște fișiere wav locale pe Mac, stau și redenumesc atent etc, aștept să dispară iconița cu norișorul punctat, care arată că se urcă în iCloud, apoi verific pe iPhone și iPad. Dezactivez și reactivez iCloud Music Library, sanchi. :thumbsdown:

Eu m-am lăsat de iTunes de când am început să adaug și fișiere FLAC la colecție. L-am mai deschis sporadic pentru radio, în rest muzica zace pe niște harduri. Mai copiez local câte ceva ca să nu stau cu hardul înfipt doar pentru asta.
COG pare o aplicație bună pentru ascultat muzica. Interfața e spartană, da’ în rest totul funcționează :slight_smile:

Mie VOX mi se pare excelentă pentru FLAC, mai ales că au și aplicație de iOS foarte frumoasă și bună.

Pe de altă parte, sînt aproape dependent de Apple Music, dar mai cumpăr, cînd și cînd, cîte un album care nu se găsește în catalogul lor și atunci începe distracția.