Chat topic vol. 2

La mine e pe poziția 163 WinZip

https://medium.com/tendigi-insights/i-installed-windows-95-on-my-apple-watch-589fda5e36d

Dacă tot acum ceva timp vorbeam despre Night Shift / f.lux cum se împacă cu ochii voștri, mai întreb o chestie, de preferință. Cine folosește un editor text (Atom/Coda/Sublime/BBEdit) sau în alt mediu de scris, ați testat tema Solarized? Dacă da, vă împăcați cu ea? Ce teme (scheme de culori) vă suportă ochii cel mai bine?

Mie îmi place mult Tomorrow, în special în varianta Night, Eighties. Și am descoperit ieri și Material. Știam schema, dar parcă în acel pachet au implementat-o cel mai bine.

Mă tot chinui să mă obișnuiesc cu Solarized (dark), dacă tot se laudă omul că a cercetat, poate o ști el ceva. Dar nu-mi vine să cred cum o schemă care folosește culori atît de aprinse și în combinații aproape complementare (verde-albăstruiul ăla cu roșu și roz) se zice că nu obosește ochii.

Știu, fiecare cu ochii și preferințele lui. Dar ale voastre care sînt?

Eu unul chiar nu acord atenție temelor vizuale din editoarele de text. Rareori schimb tema default cu alta. Am folosit și eu Solarized, mi se pare o temă ca oricare alta. Poveștile alea din spatele ei nu cred că au cine știe ce bază reală.

Reclama asta la Apple Pay, făcută de o bancă din Australia, e tare:

2 Likes

Ochiul se simte cel mai bine pe fond galben-verzui, este cel mai odihnitor. În rest, așa cum spune și Tudor, „temele” astea nu cred că sunt mare lucru. Apreciez însă că LibreOffice și Mellel permit setarea unui fond odihnitor pt ochi. Eu, care nu am ochii f. buni, simt chestia asta ca ceva odihnitor.

Problema mea principală la ochi e cu concentrarea, am astigmatism. Deci contrastul puternic mă deranjează cel mai tare. Afară, firmele luminoase, la calculator alb pe negru.

E probabil ca multe descrieri ale schemelor de culoare să fie praf (de pixeli) în ochi, dar cum există diverse teorii ale culorii în fizică, cred că s-au adaptat destule și la mediul digital. Nu știm în care să avem încredere, așa e, dar ar trebui să existe și ceva bazat pe știință.

Mie la calculator nu-mi prea priește galben-verzui. Știam că e culoarea cea mai „sănătoasă”, dacă pot să spun așa, dar nu mă împac nici cu gălbejitul din Night Shift / f.lux., nici n-am reușit să găsesc o combinație bazată pe verzui care să-mi meagă bine. Constat că cel mai comod mă simt pe temele gri închis. Neutru sau ușor colorat. Temele preferate (în Sublime) cu aceste combinații arată cam așa:

Iar în Ulysses:

Pentru temă deschisă, prefer un fundal gri ca ferestrele OS X.

Și eu am astigmatism. Teoria culorii verzi-gălbui este cît se poate de științific argumentată și bazată pe analiza ochiului a mii și mii de indivizi. Sigur că nu rezolvă toate problemele legate de vedere și de relația ochi-calculator.

E super reclama…

Faină reclama. Dacă pica la noi anul trecut, se autosesiza ANAF că n-a dat bon.

În altă ordine de idei, că tot vorbeam de culori, site-ul Color Lisa pune la dispoziție paletele de culori din picturi celebre.

2 Likes

Happy Star Wars Day!
Aruncați o privire prin App Store, astăzi e reducere la jocurile Star Wars.

Cam târziu am descoperit și eu că suntem în Săptămâna Star Trek la Paramount Channel.

Uh, păcat că le difuzează la niște ore la care nu mă pot uita. 15:25?! WTF? :frowning:

Două colecții de manuale Mac/Apple vechi, scanate:

http://vintageapple.org/macbooks/

https://archive.org/details/@sketch_the_cow?and[]=subject%3A"Macintosh%20(Computer)"#uploads

Apple a pierdut dreptul de exclusivitate asupra mărcii “iPhone” în China. O geantă de piele IPHONE cineva?..

Sursa.

9 reviste tematice Star Wars, gratis azi. De fapt, 9 x (1 număr al unei reviste).

Avem și în România Apple Music la jumate de preț, pentru studenți?

Dacă e ca la celelalte produse Apple cu reducere pentru studenți, adică să vrea să ai mail sau să figurezi pe un domeniu .edu, degeaba.

Dar în România oricum avem preț studențesc. Mie îmi ia în continuare 4,99€/lună, să le țină Dumnezeu obiceiul! :slight_smile:

Ascultă cineva podcasturi? Cică sunt extrem de populare în SUA (cel puțin) și observ că marii podcasteri pun la cale ceva care a stârnit deja controverse (aici și aici).

Prin 2005-2006, atunci când Apple a stârnit nebunia cu podcasturile, ascultam și eu constant vreo două. Tocmai îmi luasem primul meu iPod și mi se părea interesant și relaxant să ascult acest soi de “emisiuni pseudoradiofonice”. Apoi am renunțat, nu știu de ce.

Au apărut aplicațiile Whatsapp pentru OS X și Windows.

1 Like