Acuma e greu de spus cine pe cine mai copiază… În afara faptului că noul MB are mufă USB-C, nu vine cu nimic nou, doar cu limitări majore, iar iPad Pro, hm… chiar e sub multe scule similare. Faptul că unora le place e firesc, orice produs care apare pe piață va avea niște cumpărători, mai ales cînd vine de la o firmă cu firmă bună precum e Apple.
Da, dar pe lîngă USB-C (care, dacă nu greșesc, a fost folosită înaintea MB de Google sau, mă rog, un dispozitiv gen Chromebook sau Nexus), observă că HP-ul ăla se mai laudă și cu un sistem nou de tastatură (pariez că au “fluturașii” lor), precum și procesorul ăsta fără ventilator și chiar diagonala. Adică tipurile specificațiilor, locurile unde au lucrat, sînt cam tot alea, cu o tușă personală, bineînțeles.
Iarăși, sper să nu greșesc, dar am impresia că mai făcuse cineva înaintea Apple în MB un laptop fără ventilator. Și nu cumva Intel are și alte procesoare mai puternice decît M ăsta, care ar putea funcționa fără ventilator? Am impresia că ne întoarcem în era netbook-urilor, cînd Asus și Acer făceau jucării de-alea de 7-9-10", cu procesor de tabletă și baterie de 10-12 ore.
Și da, sînt de acord că e greu de spus cine pe cine copiază, dar am putea să ne bazăm doar pe cronologie. Putem presupune că, dacă produsul X se lansează după produsul Y și seamănă cu el, l-a folosit drept inspirație, nu că prototipul lui X exista dinaintea gîndirii lui Y (și, ca să adăugăm fir epic, de fapt Y a furat de la X și s-a grăbit să-i ia fața - eu, unul, nu cred în de-astea, cronologia mi se pare cel mai bun indicator).
Cred că, în continuare, atuul lui Apple este sistemul de operare. Config hard este adesea peste Apple, acest lucru a devenit evident de cel puțin un an încoace. Ce va mai fi vom vedea. În decembrie, Cook a făcut schimbări în conducerea firmei.
Ce să vezi, pe calculatoarele mai vechi, dacă pui El Capitan, ecranul de încărcare până ajungi să vezi desktopul, e ca de obicei gri. La alea mai noi e negru. Ce chestie! O fi limitare de EFI
Azi am aflat și eu o chestie veche: există SSD-uri cu conectivitate PATA. Asta așa, pentru unele calculatoare care ar vrea și ele să ruleze mai repede.
Păi da, am și spus aici cîndva, și eu am un SSD într-un PB de 12 in din 2004. Nu zboară, dar l-a readus la viață frumușel. Am ezitat să iau unul de 120 GB, mi-era teamă că nu va merge bine, așa că am luat de 64, după aia mi-a părut rău, la 120 GB era cel mai bun raport capacitate/preț (acum aproape doi ani).
S-a rezolvat.
Acum am aflat că Excel nu poate deschide simultan două fișiere diferite care au același nume. Ce prostie!
Credeam că doar pe Windows se întâmplă asta
Mie mi se pare o măsură de protecție în așa fel ca utilizatorul să nu încurce borcanele cu baza de date. Nu aș considera asta o eroare de proiectare.
H. Moser & Cie, o firmă elvețiană de ceasuri, a lansat varianta mecanică a Apple Watch, cu o reclamă pe măsură și cu un preț… de doar 25 000 €:
să-l tot ia Becali și alții ca el, trebuie produse și pt asemenea oameni.
Reclama e frumoasa si pare facuta de Apple iar ironiile din ea o fac si mai faina.
Dacă mai apărea și-un tip care să aducă a Johnatan Ive era aproape ca cea de la Ikea, The power of a bookbook
Asta-i o tastatură Logitech?
Nope, e un laptop pentru gameri.
N-am știut niciodată dacă se simțea ceva când apăsai butonul ăla. Ori era doar un simplu display care transforma 33 în 66. Bine, pe vremea aia erau importante doar jocurile