Deja nu mă mai amuz de chestiile astea, dovedesc tipul românesc: lucrul prost făcut. Este cu atît mai revoltător cu cît o face Apple. De atlfel, m-am și retras din orice teste pt ei, de vreme ce-i doare-n c… de feedback, ce rost are să mai pierd timpul?
Mi s-ar mult mai util dacă macuserii, cît mai mulți, le-ar scrie pe tema asta, repetat și insistent, altfel nu văd rostul.
Am descoperit recent o aplicație simpatică, Quiver, ajunsă acum la versiunea 3. E prezentată drept “programmer’s notebook”, dar cred că poate fi folosită de oricine are nevoie să scrie text (formatat sau nu), împreună cu blocuri de cod, LaTeX și Markdown. E interesantă abordarea cu “blocuri”, durează un pic să te obișnuiești cu ea, dar per ansamblu, mi se pare o aplicație bună. Iar dezvoltatorul e foarte activ, precum și evoluția aplicației.
Eu am descoperit una chiar foarrte bună: convertor PDF la doc ori rtf, PDF to Word by Feiphone. Versiunea gratuită convertește doar 2 pagini, dar cred că voi da 30 euro pe ea. Am testat-o cu un text bilingv român-ceh și a ieșit perfect! inclusiv formatarea italic și bold. Se găsește pe AppStore.
Am intalnit co chestie ciudata cu un mp3 player care e vazut de un Air cu El Capitan si nu e vazut de un alt leptop cu windows 7. Oare de ce? Laptopul celalalt are si el ca si air si mp3 player-ul cativa ani vechime.
tudor
(Tudor Vedeanu)
A împărțit acest subiect
724
A venit vremea să scriu o tonă de fișiere pe DVD și am avut nevoie de un soft care să poată împărți automat fișierele pe mai multe DVD-uri, ca să nu fac eu manual treaba asta.
Acum Ț ani foloseam Toast Titanium, și era cât pe ce să mă apuc să caut installerul pentru Toast 10 (pe ăla l-am cumpărat), când, ce să văd: Disco știe disc spanning.
Mie mi-a ratat un DVD dl cu care nu aveam ce face și am vrut să-mi fac un backup pt viitorime. După ce a terminat de ars, cu fumul aferent reglat pe verde-roșcat, mi-a spus că nu a mers. Eu mai am în colecția mea de aplicații vechi și încă utile: Burn, LiquidCD și SimplyBurns, și astea merg, nu știu dacă știu să și împartă inteligent pe nr. de dvd-uri dacă volumul depășește spațiul pe o singură bucată.
Dual layerele mi-au făcut și mie probleme în trecut. Nu știu de la ce erau: de la software, de la unitate, de la discurile proaste… Am renunțat la ele.
Posibil să fi fost de la bucata aia. Oricum, la verificare nu a ieșit cum trebuie, dar nici sesiunea nu era închisă.
Merg însă OK, le-am testat aseară (în sensul că se deschid și, aparent, nu crashuiesc) celelalte 3 aplicații menționate.
Excelentă aplicație! AppleTV ar fi cu 50% mai inutil fără Beamer. Simplu, fără bătăi de cap, fără copy, fără conversie, just play. Cu subtitrări și alegere canal audio, dacă e cazul. Și cică acum merge și cu Chromecast.
Poți aprinde (sau stinge) ledul ăla de activitate de la HDD
Genera thumbnailuri la video-uri (nu-mi dau seama, ar ajuta OSX asta?)
Posibilitate de a face backup în cloud (Dropbox, Google Drive, OneDrive). Trebuie să te loghezi prin aplicația Seagate pentru asta
Drive test - testează cică hardul dacă funcționează sau nu. Aștept de vreo 7 minute și nici n-a ajuns la jumătate pe un HDD de 1Tb, probabil că face o verificare mai amănunțită. Nu funcționează (ori raportează erori) cu HDD-urile formatate NTFS, deși există un driver de la Paragon instalat. A, nu poți să renunți la test, odată început.
Se conectează la Google Analytics Probabil că trimite ceva date și-acasă, să știe care îl folosește, din ce țară e etc.
Am descoperit o aplicație micuță, simplă, dar care poate fi utilă:
Ceceree - creează și administrează Wish List cu aplicații din App Store, atît pentru iOS, cît și pentru OS X. Mai mult, vă puteți crea mai multe liste și aveți posibilitatea să fiți anunțat atunci cînd o anumită aplicație pe care v-o doriți are o reducere de preț.
Funcționează doar cu aplicații din App Store, asta ar fi o limitare. Apropo, dacă știe cineva vreo alternativă care să administreze și liste cu cărți din iBooks, muzică din iTunes și, eventual, și aplicații din afara magazinului oficial, ar fi frumos.
Știu, iBooks are propriul Wish List și MacUpdate au făcut o aplicație desktop pentru administrarea aplicațiilor, atît din App Store, cît și cele pe care le au ei în baza de date. Au și Wish List și posibilitate de actualizare direct din interfață ($20/an pentru mai mult de 5 update-uri/lună + Wish List).
Acum vreo două săptămâni a apărut o nouă aplicație pentru vizualizat PDF-uri pe Mac, PDF Expert. E soră cu aplicația omonimă pentru iOS și cu încă vreo două altele, foarte utile (Documents și Scanner Pro). Pe Mac PDF Expert se poziționează ca fiind un Preview mai bun, însă sincer să fiu până acum nu am descoperit de ce aș vrea să dau $20 pe ea. Ce-i drept facilitățile pentru adnotări funcționează mai bine și mai ușor decât în Preview iar aplicația nu se mișcă rău. Preview a devenit greoi în Yosemite și El Capitan și face figuri foarte des, însă PDF Expert încă nu m-a convins că merită cumpărată.
Cu ocazia asta am aflat și eu că Readdle, firma care face și vinde cu succes toate aceste aplicații, e din Odessa, Ucraina.