Chat topic vol.1

Din ce zic flăcăii ăia, AVast și Avira ar fi cele mai bune dintre cele gratuite. Interesant, trăiam cu impresia că ClamXav ar fi cel mai bun.

Minunat ultimul update de la Apple pentru Mavericks :slight_smile: Nu a rulat Safari așa de bine niciodată!

Am vreo 50 GB în Dropbox și de ceva timp mă tot gîndesc și caut dacă se poate ca, atunci cînd formatez hardul, să îmi iau pe ceva extern acei 50GB și să-i pun la loc după reinstalare, iar Dropbox doar să-i indexeze, nu uploadeze. Știți vreo soluție?

Soluția: https://www.dropbox.com/en/help/1941

Mulțumesc. Așa mi s-ar fi părut natural și sînt destul de sigur că am încercat cîndva, dar nu a funcționat, în sensul că a început să uploadeze dubluri. Cu prima ocazie o să testez din nou.

Nu mă mai pot loga în contul meu de Twitter. Am avut activat login verification cu SMS, dar nu primesc niciun SMS pe telefon atunci când încerc să mă loghez. Am încercat de vreo zece ori în ultima săptămână, nimic. Iar suportul Twitter nu catadicsește să răspundă. :angry:

Partea proastă e că nu mai sunt logat nicăieri, pe niciun computer și niciun device mobil, că dacă aveam o sesiune deschisă undeva puteam să dezactivez porcăria de login verification.

Am și un backup code salvat mai de demult, însă nu găsesc nicăieri vreo opțiune de a-l folosi.

O fi dracului de la Orange, că o perioadă nu primeam nici SMS-urile de la Apple.

Pe El Capitan tot așa apar fișierele în curs de descărcare?

La ce te referi, la .download, sau la data din 1984?

A, scuze, la dată. Probabil c-a rămas așa în memoria primului Apple dezvăluit mulțimii la ora 10 dimineața :slight_smile:

1 Like

Apple n-a publicat până acum nicio cifră legată de vânzările de Watch, dar estimările bazate pe chitanțele electronice emise cumpărătorilor spun că treaba nu merge prea grozav.

Nici nu e de mirare. Apple a dat chix cu două produse: cu ceasurile și cu ultimul MB. Strict tehnic, ceea ce scot acum MS (Surface 3 Pro) și Samsung reprezintă deja produse peste Apple sau, în orice caz, nu sub. Acel mini computer pe stick scos de Intel mi se pare, de asemenea, OK pt cine dorește așa ceva; mă bate gîndul să iau așa ceva pt a urmări confortabil programele TV de pe net, adică așa ceva:


Inutil să spun că pe acel Intel Compute Stick nu se poate instala OS X, cel puțin nu direct. O fi pus cineva, vreun hackintosh guy?

În orice caz, Apple nu mai este inovator, deși ultimul lor spectacol era numit „the epicenter of innovation”. Poate în soft, dar nici aici nu văd mare lucru. Apple a făcut o mutare evidentă spre piața snobilor cu bani mulți. Nu ar fi nimic rău, dacă ar continua să se ocupe de chestiuni serioase pt cei care într-adevăr folosesc un calculator în munca lor de zi cu zi, indiferent că sînt profesori (ca mine), scriitori, ziariști, ingineri, graficieni, oameni de afaceri, bancheri etc. Toți aceștia au nevoie de aplicații dedicate, robuste, cu funcții clare și sigure, nu să se dea mari că au scule de luat ochii.

1 Like

Sales are far below expectations only three months after hitting shelves: Apple Watch sales plunge 90%
http://www.marketwatch.com/story/apple-watch-may-not-be-ticking-with-customers-2015-07-07

$7.6 miliarde aruncați pe fereastră (adică pe Nokia) = 7800 de oameni dați afară de la Microsoft, în principal de la divizia de telefoane mobile.

Să-ți fie rușine, Steve Ballmer!

1 Like

Partea cu adevărat tristă este că europenii au ieșit complet din piața smartfoanelor, după ce, în anii ’90, erau campioni mondiali la telefonie mobilă (sintagma „smart phone” nu exista pe atunci) prin Ericsson (mai țineți minte?) și prin Nokia, care încă a supraviețuit pînă să o ia MS. Este colosal cum politicul anilor ’90, preocupat de căderea cortinei de fier, i-a împiedicat să vadă un pic mai departe.
Imaginați-vă că ceea ce produc acum Samsung și Apple în materie de smartphone s-ar produce în Finlanda și în Suedia, ca să nu spun în România.

Nokia 808 pureview, cel mai bun telefon cu Symbian. E trist că nu se mai face nimic și că au omorât pur și simplu firma asta.

Nokia a fost o firmă puternică și, alături de Ericsson, ducea frumos stindardul tehnologiei europene în domeniu. Să nu uităm că Linux tot din Finlanda a pornit. Din păcate, birocrații statelor europene nu au făcut nimic. Să ne amintim cum, în acei ani decisivi pt tehnologia IT și pt sistemele de operare, guvernul României cumpăra masiv licențe Windows și PC-uri la prețuri duble ori triple, în timp ce în alte state tendința era de a extinde Linux-ul în instituțiile bugetare pt a face economii.
Faptul că acum, după mulți ani, vine DNA-ul nostru și face anchetă că una, că alta… degeaba, e prea tîrziu, istoria s-a scris atunci, în perioada 2000–2004, atunci a fost momentul critic.
Este revoltător că nici alte state europene, cum ar fi Finlanda, Germania ori Franța, cu un anume nivel al investițiilor în cercetare, nu au prins momentul. Sigur, Nokia este o firmă privată, dar nu ar fi fost de rușine dacă statele europene ar fi intervenit cumva. Și statul american face la fel, nu stă cu mîinile încrucișate în momentele de criză, cum s-a văzut în 2008–2009.

El Capitan pentru tătî lumea

Dar mai așeptăm să șurubărească băetzii :smiley:

Atenție la problemele care pot să apară cu El Capitan. În versiunea beta anterioară Illustrator CC2015 a încetat complet să funcționeze. Noroc că făcusem downgrade la Yosemite încă înainte de a apărea acel beta buclucaș. Aud că și acum sunt unele programe care nu merg în El Capitan.