Carcasa Macbook Air 13


(Deaconu Bogdan) #1

Salutare tututor!

Detin un Macbook Air 13 de aproape 2 ani si de ceva timp ma gandesc sa-mi achizitionez o carcasa de protectie.

Am avut deja o astfel de experienta cu un produs cumparat de la Emag, chiar cand mi-am luat mac-ul, pe care l-am returant imediat din cauza calitatii.

M-am uitat atat pe Amazon, cat si pe Aliexpress, insa la AIR partea carcasei care se monteaza pe fundul laptopului, in colturi, are un sistem de prindere care afecteaza deschiderea laptopului fortand balamalele.

Imi poate recomanda cineva care si-a achizitionat o astfel de carcasa un model anume? Modelul AIR-ului meu este A 1466.

Multumesc !


(Cattus Thraex) #2

Air este compact și subțire, ca atare carcasele nu prea au cum se prinde bine. Am și eu așa ceva pt câteva pro-uri prin casă, se rup destul de repede la colțuri, dar nu am dat prea mult pe ele. Cam orice comanzi la preț rezonabil se rupe relativ repede. Acuma e greu de anticipat cam ce ai dori.
P.S. De ex., la o căutare sumare pe amazon.co.uk, am găsit așa ceva.


(Deaconu Bogdan) #3

Mersi, insa le-am vazut si eu pe majoritatea. Intrebam gandindu-ma ca exista deja cineva care foloseste un anumit model.

Asa cum spuneai, foarte multe dintre carcase se rup la scurt timp. Caut ceva, chiar daca mai scump, testat de cineva si care sa reziste si, in primul rand, sa protejeze laptopul - il am cam peste tot cu mine.

As prefera sa evit sa comand o carcasa si sa patesc ceea ce am patit cu aia de la EMAG - s-a montat foarte greu, capacul cu display-ul mac-ului abea se deschidea la 90 de grade (din cauza imbinarilor carcasei). Si m-am chinuit vreo jumatate de ora sa o scot de pe latpop sa le-o pot trimite inapoi.


(Cattus Thraex) #4

E complicat ce vrei tu. În general, cele ieftine se rup repede, dar dacă iei – să zicem – una la 4–6 luni n-ar fi bai. Una care nu s-ar rupe sigur s-ar murdări și nu văd de ce ai da o sumă mare pe ceva care e solid, dar murdar.


(Deaconu Bogdan) #5

Am sa merg pe varianta asta.


#6

Normal ca se rup, daca folosesti plastice. Ia incearca ceva profesional: https://huse-laptop.ro/produs/husa-macbook-air-13-seethru-clear/


(Cattus Thraex) #7

Ei, sigur că asta scumpă, din material rezistent și elastic, ține mai mult. Acuma, să facem un calcul. Dacă nu ținem seama de look, de estetică, atunci să dai de 2-3 ori 30–50 lei pe an, să le schimbi, este echivalent cu să dai 300 lei pt 2-3 ani. Carcasele sunt depozitare de diverși paraziți, ca și tastatura, ca atare discuția poate fi lungă.


#8

Salut. Iti recomand carcasa/husa pe care o filosesc de aprox. 6 luni pe al mau air. https://www.twelvesouth.com/product/bookbook-for-macbook-volume1
Eu am luat-o de pe un site romanesc si era ultima pe stoc. Acum sincer nu stiu daca se mai gaseste pe la noi


(Cattus Thraex) #9

amaozn.co.uk are produse OK, mai ieftine decât amazon.fr ori amazon.de (nu pricep de ce, dar nu are importanță), iar multe firme (nu toate) trimit și în RO.