Camera incorporata


(Rusu) #1

Buna seara

Sistemul nu vede camera web, nici in Facetime nici in Photo Booth. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?

Va multumesc


(Tudor Vedeanu) #2

Dă un restart. Dacă tot nu merge, atunci încearcă un SMC Reset: https://support.apple.com/en-us/HT201295


(Rusu) #3

Multumesc frumos


(Cattus Thraex) #4

Dacă ai da niște detalii, cred că am putea fi mai preciși: ce mac ai, ce sistem rulează, cînd și cum a apărut necazul? (a mers ani de zile și azi nu a mai mers? sau azi ai luat iMacul și constați că nu merge camera). Altfel, fă ce spune Tudor și vedem. Aici sînt 2 posibilități: sistemul are ceva sau camera are ceva, adică e stricată.


(Rusu) #5

Buna seara. Adevarul este ca abia am cumparat laptop-ul de la cineva si azi am observat ca am problema cu camera. Cel dee la care am cumparat laptop-ul mi-a spus ca nu a avut probleme cu camera. Este un MacBookPro 13-inch Early 2011, procesor 2,7 GHz Intel Core i7, memorie 4GB 1333 MHz DDR3, grafica Intel HD graphics 3000 384 MB, sistem de operare macOS Sierra.

Multumesc frumos


(Cattus Thraex) #6

ei, zice și el… ce să spună: știam că nu merge, da’ nu ți-am spus că-s șmecher. Mă așteptam la răspunsul ăsta. Acuma, poate greșesc. Dacă greșesc, problema s-ar rezolva cu metoda descrisă de Tudor. Dacă nu greșesc, îl iei la rangănșpil pe vînzător.
P.S. Dacă e stricată camera, poate fi o chestiune simplă de contact (nu mă pricep la reparat mac-uri) sau stricată „pe bune”. Nu știu cît ar costa înlocuirea. Oficial, la dealerii Apple, un purcoi de bani; neoficial, poate scapi ușor. Sau o cameră USB ieftină, are Logitech așa ceva, am și eu pt mini, cu microfon încorporat, face tot banu, sub suta de lions.


(Rusu) #7

Merci frumos…si eu ma asteptam la raspunsul asta din partea lui dar …greseala mea ca nu am verificat inainte. O intrebare …cand am deschis prima oara laptopul, am facut upgrade… sa fie oare din cauza asta? stiu ca e o intrebare prosteasca dar intreb si eu.


(Cattus Thraex) #8

Nu, nu cred… Ai citit pe net că a mai pățit cineva asta după upgrade?


(Rusu) #9

Nu, nu am mai citit…=) …sunt incepator, nu ma prea pricep. Intrebam doar.

Merci frumos


(Cattus Thraex) #10

Dom’le, dacă e o simplă problemă de soft, se rezolvă prin resetare, cum ți-a spus Tudor, ori – eventual – prin reinstalarea sistemului, cel mai bine de la zero, cu formatarea discului (nu te apuca pînă nu știi exact ce ai de făcut: cum faci stick de boot, cum ștergi etc.). Dacă nu e de soft, cum presupun (evident, nu pot fi sigur), atunci te duci la un flăcău pricep, poate e vorba doar de un contact, nu știu cum e legată camera aia, presupun că sînt două fire subțiri care duc la placă. Posibil să fie doar o chestiune de contact.